REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Radu Mazăre, la Festivalul Recoltei şi Vinului Dobrogean: „Nu mai mâncaţi McDonaldsi şi McChikeni”

Radu Mazăre, la Festivalul Recoltei şi Vinului Dobrogean: „Nu mai mâncaţi McDonaldsi şi McChikeni”

Replica API 27 septembrie 2014 | 18:49 198

Eveniment ajuns la a şaptea ediţie

Eveniment ajuns la a şaptea ediţie

Sărbătoarea Recoltei şi Vinului Dobrogean a avut, vineri, lansarea oficială, la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Ajuns la a şaptea ediţie, evenimentul care se desfăşoară în perioada 26 septembrie – 5 octombrie, reuneşte producători agricoli din Dobrogea, care au ocazia să îşi vândă produsele în cadrul unui târg de amploare. De la deschiderea Sărbătorii Recoltei şi Vinului Dobrogean nu au lipsit personalităţile publice locale, precum primarul Constanţei, Radu Mazăre; viceprimarul Gabi Stan, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie şi Cristinel Dragomir; senatorul Alexandru Mazăre, liderul PP-DD Constanţa, Gică Slabu; cei doi subprefecţi, Anefi Ersun şi Accoium Mustafa Levent şi câţiva consilieri judeţeni.

„Suntem la a şaptea ediţie, este deja o tradiţie, este o onoare şi o plăcere pentru noi să organizăm această manifestare, care uneşte ceea ne dorim cel mai mult: intersectează producătorii cu consumatorii. Ne bucurăm că aici, în Dobrogea, model de convieţuire culturală şi etnică, constatăm că reuşeşte să dea produse cât mai naturale şi mai sănătoase pentru noi şi copiii noştri. În numele colegilor mei, consilieri judeţeni, în numele aparatului CJC şi în numele Primăriei Constanţa, vă spun bine aţi venit!”, a declarat Darie, în deschiderea evenimentului, urmat de Radu Mazăre, cu un discurs adresat, în stilul clasic, tinerilor.

„Multă lume mă întreabă ce fac eu de arăt aşa, de nu sunt gras, de... Vreau să vă mărturisesc: fac sport şi mănânc produse naturale. Ăsta este un lucru pe care îl recomand tuturor, bine, sunteţi oameni unii în vârstă care nu mai puteţi să faceţi sport, dar voi copiii puteţi să faceţi sport şi uitaţi mâncărurile alea foarte colorate şi McDonaldsii şi McChitkeni, pentru că alea vă îngraşă şi vă face şi să arătaţi urât şi să mergeţi pe la doctor să luaţi cu pumnul buline. Mâncaţi sănătos. (...) Vreau să îi transmit cuiva, prietenului meu bun, Nicuşor Constantinescu, cel care a iniţiat şi care şi-a dorit foarte mult şi care în fiecare an mă suna şi mă invita să vin aici: “Hai, mă, Radule, că sunt producătorii, hai că sunt constănţenii”, a ţinut foarte mult să facă acest târg şi vreau să-i urez şi să-i urăm cu toţii sănătate, lui, care este peste mări şi oceane, tratându-se de o boală cumplită, pe care nu doresc să o aibă nimeni în viaţa asta. Îi spunem cu toţii, cred, sănătate şi vă doresc acelaşi lucru şi vouă. Bine aţi venit, cumpăraţi, mâncaţi, bucuraţi-vă de viaţă”, a declarat Mazăre. De la eveniment nu a lipsit nici reprezentantul Murfatlar, Ana-Maria Popescu. „Sunt bucuroasă şi trebuie să le mulţumesc organizatorilor şi CJC şi Fundaţiei Fantasio că ne oferă această oportunitate de a veni mai aproape de dumneavoastră, consumatorii noştri. Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de noi. Suntem în plină campanie de recoltare a strugurilor de pe viţă. Sper să aveţi încredere în noi şi să ne acordaţi votul dumneavoastră şi în acest an, pentru ceea ce o să rezulte din viile Murfatlarului”, a precizat Popescu. Primarul Constanţei a făcut show şi la deschiderea Sărbătorii Recoltei şi Vinului Dobrogean, unde şi-a exprimat mai multe preferinţe culinare. „Mama a fost în ansamblul de muzică populară, dar n-a reuşit să mă înveţe, eu le-am prins pe-astea cu samba, nu poţi să le faci în viaţă pe toate, de-aia nici nu călăresc. Fac foarte multe sporturi, dar nu poţi să le faci pe toate. (...) Le-am dat telefon înainte şi le-am spus: mie nu-mi daţi numai pâine cu carne, eu vreau legume, struguri, vreau alea şi mi-au pregătit de toate, inclusiv zacuscă. Mănânc carne, dar nu foarte mult, destul de puţin. Nu mănânc pui injectaţi, aia sub nici o formă. Procur de la ţară”, a declarat Mazăre.

Sărbătoarea Recoltei şi Vinului Dobrogean este un eveniment organizat de Fundaţia Fantasio în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Tulcea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218