REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Radu Oprea, PSD: Virgil Popescu pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare

Radu Oprea, PSD: Virgil Popescu pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare

A.F. 6 decembrie 2022 | 00:00 467

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, critică ordonanţa de urgenţă pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile, adoptată de Guvern la iniţiativa Ministerului Energiei, condus de Virgil Popescu, subliniind că "energiile regenerabile sunt soluţia dacă le încurajezi să se dezvolte, dar nu prin taxare, ci prin simplificare".

Radu Oprea

"O întrebare pentru Ministrul Energiei, Virgil Popescu. De ce? De ce a ales să transpună Directiva europeană privind energia din surse regenerabile la modul imperativ, adică prin taxarea prosumatorilor, deşi în textul directivei există sintagma "Statele membre pot să taxeze..."? De ce pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare? Asta în timp ce europarlamentarii PSD propun şi primesc aprobarea comisiei ITRE din Parlamentul European pentru simplificarea procedurilor şi aprobărilor pentru instalarea parcurilor fotovoltaice cu putere mai mică de 50 kW. Popescule, eşti dator cu multe răspunsuri, dar pe acesta trebuie să-l dai foarte repede pentru că în 2027 se închide reactorul 1 de la Cernavodă şi nu ai ce să pui în locul celor 700 MW. Energiile regenerabile sunt soluţia dacă le încurajezi să se dezvolte, dar nu prin taxare, ci prin simplificare", a scris Radu Oprea, duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Marţi, Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
contorul inteligent e o propunere normala. Ce nu e normal e taxarea nesimtita a iinfractorilor din guvernul de hoti ordinari. Nu mai e mare lucru de furat asa ca inventeaza. E la fel ca taxarea pe fosa septica da-le-as mwie cu kkt !!! Ala din fosa.
2
0
Este normala propunerea de contor "inteligent"!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367