REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Radu Tudor, după decizia Guvernului Dăncilă care a enervat SUA: 'Cât era de comunist, Ceauşescu a luat pentru România tehnologie NATO'

Radu Tudor, după decizia Guvernului Dăncilă care a enervat SUA: 'Cât era de comunist, Ceauşescu a luat pentru România tehnologie NATO'

Replica API 18 mai 2019 | 00:12 400

După ce secretarul american al Energiei, Rick Perry, şi-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că România vrea să construiască două noi reactoare la Centrala nucleară de la Cernavodă cu o companie chineză de stat, Radu Tudor anunţă "o vreme a decontului". Jurnalistul afirmă că până şi Ceauşescu a achiziţionat tehnologie nucleară dintr-o ţară NATO, scrie stiripesurse.ro

"Cât era de comunist, Ceaușescu a luat pentru România tehnologie nucleară dintr-o țară NATO - Canada. Și a construit singura centrală nucleară a României cu niște capitaliști. Cu străini adică, și nu de orice fel. Spre disperarea URSS de atunci. Iar ăștia acum, când suntem în NATO, iau de la comuniștii chinezi tehnologie, să continue pe dos ce s-a făcut bun cu tehnologia CANDU. #vaveniovremeadecontului", scrie Radu Tudor pe Facebook.

În cadrul unei dezbateri din subcomisia pentru energie a Congresului SUA, Perry a fost întrebat de congressmanul de Illinois Adam Kinzinger dacă e îngrijorat de faptul că România construieşte cele doi noi reactoare cu o companie publică chineză, la câteva zeci de km distanţă de baza militară Mihail Kogalniceanu, în condiţiile în care companii americane ar fi fost respinse de Guvernul de la Bucureşti. Perry a răspuns afirmativ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti ii vedem, toti ii stim ca-s HOTI si putrezi de bogati din furaciuni, si, nu pot sa-nteleg! Cum de mai sunt printre noi, amarastenii, unii care sa le tina partea HOTILOR gen Mazare sau DRACnea!. Noi care n-am furat, nu suntem HOTI, si suntem multi, multi corecti si cinstiti, noi trebe sa cerem pedepse mari si aspre care sa-i descurajeze pe toti HOTII astia care ne rad in nas! Ne fura, merg putin la puscarie ca sa le legalizeze HOTIA si iar calare pe tara si pe noi! PE 26 MAI votam impotriva HOTIEI si a HOTILOR!
1
0
Am avea suficiente alte mijloace ecologice pentru obtinerea energiei electrice . E mai simplu pentru vecini ca noi sa le livram electricitate cu riscul nostrum,pentru ce de consum intern nu cred ca avem o situatie de criza,cata vreme industria romaneasca practice a fost distrusa systematic,ca dupa program,timp de trei decenii. Unele tari dezvoltate cu lideri patrioti vor sa renunte la centrale nucleare. Cum la noi patriotismul tine doar de istoria medieval si populatia e profund ignoranta ,merge orice se stabileste de gastile conducatoare ale tarii si ale altor tari.
1
1
Pentru ala care pretinde ca intelege: U3 si U4 vor fi construite tot cu tehnologie Candu. Cat despre canadieni, la U2 ei au cam lipsit. Asa ca, mai bine stai in banca ta, desteptule!
8
1
A furat, ba, nu a luat
1
4
Le face guvernul cu,chinezii ca iese mai ieftin la bani.E tot ce conteaza in economia libera!
3
2
Problema esentiala este : cine trebuie sa se ocupe de tara asta , de interesele ei, de resursele ei de viitorul ei ? Sunt si aceia vanduti si se bat intre ei , tara asta un trup sfartecat de hiene si canalii . Va veni si vremea judecati.. aici sau acolo.
8
2
Tehnologia pe care este construita centrala de la cernavoda este CANDU Canadian Deutheurium Heavy Water Reactor, a fost facut cu canadieni veniti special si este cea mai safe. Restul este teatru politic. Doar noi cumparam autobuze de la turci, facem spitale cu ei, banul nostru public sta mai bine la ei.
10
4
Pentru NATO am platit cu Bechtel, ajunge, asa ca e normal sa luam de la chinezi, doar discutam de economie de piata
14
3
Chinezii construiesc centrale peste tot in Europa.
13
3
oare in Bulgaria sunt astfel de ziaristi, ca si ei tot cu chinezii construiesc reactoarele ?Radu se tot plange ca ii intarzie invitatii la emisiune din cauza traficului din Bucuresti Oare invitatul nu poate sa plece cu cateva minute mai devreme decat ora normala de plecare ?Asistam la un teatru ieftin si un papagal de jurnalist !De americani si celebra autostrada nu zice nici pass !
17
2
Aiureli ale lui Dragnea si Dancila.Acestia chiar vor sa ne puna pe butuci.
8
11

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102