REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Răducu Mazăre vrea să înveţe chineza şi să facă o facultate în Anglia

Răducu Mazăre vrea să înveţe chineza şi să facă o facultate în Anglia

Replica API 13 iunie 2012 | 00:00 194

Prima probă a bacalaureatului: a luat calificativul maxim

Prima probă a bacalaureatului: a luat calificativul maxim

Răducu Mazăre a intrat în febra bacalauratului. La prima probă, susţinută marţi dimineaţă, a luat calificativul maxim, "utilizator experimentat", urmând ca studiile să şi le continue în Anglia. Directorul Liceului Internaţional de Informatică, acolo unde a studiat fiul edilului, susţine că nu a fost şi nici nu va fi tratat preferenţial, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul Smarandei Constantinescu - fiica lui Nicuşor Constantinescu, elevă în clasa a XI-a.

Prima zi a emoţiilor a sosit şi pentru Răducu Mazăre, fiul edilului Constanţei, care, conform programei, în ziua de marţi a susţinut prima probă a bacalaureatului, şi anume evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A, în incinta Liceului Internaţional de Informatică, probă la care s-a descurcat de minune. De aceeaşi părere este şi directorul unităţii de învăţământ, Constantin Daba, dar şi şef de comisie, în acelaşi timp. "Radu este un băiat foarte bun. La gimnaziu a fost şef de promoţie, iar în anii de liceu a făcut parte dintr-o clasă de elită, de olimpici, numărându-se printre elevii foarte buni. În ceea ce priveşte examenul, s-a prezentat bine, în sensul că a avut un subiect la care a răspuns foarte bine, la cel de-al doilea subiect a avut opinii competente, a avut ceva despre raportul dintre teatru şi film. De fapt, toată clasa a luat calificativul utilizator experimentat", a declarat, pentru "Replica", Constantin Daba, directorul Liceului Internaţional de Informatică. În ceea ce-l priveşte pe Răducu, acesta susţine că s-a pregătit pentru examen şi că nu i s-a părut deloc greu. "Mi-a picat să vorbesc despre teatru în educaţia copiilor şi cam atât. Nu am avut ce să impresionez, am avut de făcut un text argumentativ, să spun opinia mea despre importanţa teatrului în educaţia copiilor. Sunt multe subiecte şi nu pot să spun că aveam aşteptări, dar nu mi s-a părut foarte complicat pentru că m-am pregătit", a spus Radu Mazăre junior. Mai mult decât atât, susţine acesta, planurile pentru viitor deja sunt stabilite, facultatea urmând s-o facă în Anglia. "După bacalaureat vreau să plec în Anglia să fac administrarea afacerilor şi drept internaţional în limba chineză, 3 ani şi jumătate. După ce dau bacul mă voi apuca de meditaţii la limba chineză. La bac trebuie să iau peste 8 ca să intru la facultate. Cred că voi lua 8,50 - 9.00. 10 este imposibil să iei. Câte note de 10 aţi mai văzut până acum? Eu am auzit de unul singur în judeţul Constanţa în ultimii trei ani", a mai adăugat Răducu Mazăre. Clasa a XII-a a terminat-o cu media 8,63, motiv pentru care cadrele didactice susţin că nu este tratat preferenţial doar pentru că este fiul primarului. "Este tratat ca oricare alt elev. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul Smarandei Constantinescu, elevă în clasa a XI-a. Notele vorbesc de la sine. Ştie, bine, nu ştie, iar e bine. Noi ţinem cont că este elevul nostru şi atât, nu facem nici o deosebire", a mai spus directorul Liceului Internaţional, Constantin Daba.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614