REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Răducu Popescu preia ștafeta de la Zoia Bucovală, la Inspectoratul Școlar?!

Răducu Popescu preia ștafeta de la Zoia Bucovală, la Inspectoratul Școlar?!

Replica API 13 august 2019 | 01:23 633

Asociația Elevilor nu este de acord!

Asociația Elevilor nu este de acord!

Odată cu schimbarea din funcție a Ecaterinei Andronescu, la conducerea ministerului Educației Națională a fost numit Valer -Daniel Breaz. Sunt unele voci care spun că oficialul intenționează să facă ”cărățenie” în rândul inspectoratelor școlare, printre acestea numărându-se și cel din Constanța. Aceleași voci susțin că fostul ”general”, Răducu Popescu ar urma să-i ia locul actualei șefe a ISJ, Zoia Bucovală.

Răducu Popescu nu confirmă informația, precizând că nu a avut discuții cu nimeni în acest sens, însă...nici n-ar spune NU.

”Nu este cazul, nu există nici o discuție în sensul acest”, a spus Răducu Popescu. Întrebat dacă ar reveni pe funcție, în cazul în care i s-ar propune, acesta a răspuns: ” Am dovedit că știu ceea ce fac. Și am făcut bine ceea ce am făcut, spre disperarea multor persoane”, a conchis Răducu Popescu.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) somează ministrul Educației Naționale, Valer-Daniel Breaz, să nu numească în funcția de Inspector General din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța pe fostul inspector general, Răducu Popescu, sau o altă persoană din actuala conducere a Inspectoratului.

”Există suspiciuni rezonabile privind numirea în funcția de Inspector general la ISJ Constanța a lui Răducu Popescu, fost Inspector general și consilier al ministrului culturii sau a Ancăi-Iuliana Dragomir, actual inspector școlar general adjunct. Dorim, pe calea aceasta, să ne exprimăm puternicul dezacord față de aceste două opțiuni, din următoarele considerente. În perioada în care acesta a ocupat funcția de inspector școlar general, Răducu Popescu a avut mai multe tentative de a asupri mișcarea de reprezentare a elevilor, fiind complice la încălcarea legii de către primarul municipiului Constanța de la acea vreme, Radu Mazăre, în ceea ce privește acordarea de reduceri de 50% la transportul local în comun și burse școlare pentru elevi. Un exemplu bun ar fi momentul când membrii fondatori ai AEC, pe atunci membri în Consiliul Județean al Elevilor, și-au exprimat intenția de a solicita public primarului să respecte legea, moment în care domnul Popescu le-a transmis că îi sunt subordonați lui și nu au permisiunea de a face acest lucru. Acest incident urma să ducă la înființarea AEC, ca mijloc de reprezentare independentă a elevilor. Deși fostul inspector avea printre atribuții să se asigure că Legea educației este respectată în teritoriu, ele au fost ignorate în favoarea legăturilor pe care acesta le avea cu Radu Mazăre, el făcând parte din vechea echipă a edilului, în calitate de consilier în probleme de educație. Putem spune, astfel, că interesul principal al lui Răducu Popescu nu a fost și nu va fi să se asigure că procesul educativ se va desfășura în condiții de calitate. Așadar, ne exprimăm îngrijorarea privind revenirea echipei conduse de fostul primar, lucru ce nu poate fi decât dezastruos pentru învățământul constănțean, dar pe care domnul ministru interimar Daniel Breaz îl poate opri”, transmite Aspociația Elevilor

Răducu Popescu a comentat poziția Asociației Elevilor, vizavi de dezacordula cesteia cu numirea lui în funcție. ”Mi se pare o autoritate demnă de luat în seamă și o voce importantă. Mi se pare penibil, jenant să discutăm despre astfeld e aspecte, în paralel cu numirea unui inspectora general. Este o organizație de tineret a unui partid, am mai spus asta, și nu vorbim despre politică, ci despre educație”, a spus Popescu.

„Declarațiile lui Răducu Popescu arată, de fapt, că nu are ce căuta în funcția de inspector general. Pentru asta, e nevoie în primul rând de capacitatea de autoevaluare, care, în urma spuselor acestuia, conform carora si-ar fi facut bine treaba, e clar că îi lipsește. Cât despre calificare, dumnealui e conferențiar universitar, fost betonist șef, încerc să găsesc conexiunea cu preuniversitarul. Acuzațiile acestuia sunt comportamentul clasic de tip Mazăre, încearcă să discrediteze vocile care-l contestă și, tocmai, sunt chiar vocile acelora care sunt în măsură să se pronunțe, beneficiarii primari ai educației. Dacă vocile elevilor nu sunt o oglindă bună pentru dumnealui, atunci e clar că nu are ce căuta în această funcție”, a replica MIhai Tănase, președintele Asociației Elevilor.

În ceea ce privește numirea la conducerea inspectoratului a Ancăi Dragomir, Asociația atrage atenția asupra faptului că ”aceasta este parte a aceleiași conduceri defectuoase care a determinat învățământul constănțean să meargă pe o linie descendentă, în special în ceea ce privește respectarea Legii educației, iar exemplele sunt multe. Din motivele invocate mai sus, îl somăm pe ministrul interimar al educației, Valer-Daniel Breaz, să respingă ideea de a îi numi pe Răducu Popescu sau Anca-Iuliana Dragomir în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, la fel și pe orice persoană care face parte din actualul management defectuo”, mai transmit elevii.

„Este foarte important ca persoana ce va fi numită inspector școlar general după mandatul doamnei Bucovală să nu fie ales dintre persoanele care, în trecut, au contribuit la degradarea învățământului constănțean prin acțiunea sau inacțiunea acestora. Noi, elevii, ne dorim ca persoana din fruntea inspectoratului să fie o persoană căreia să îi pese de elevi și de drepturile lor, motiv pentru care îi adresez personal domnului ministru interimar Breaz rugămintea de a nu își baza decizia pe criterii subiective, ci să se gândească cu adevărat la cât de calificată e persoana aleasă, iar Răducu Popescu este printre ultimele persoane care să îndeplinească acest criteriu, precum și persoanele din actuala conducere a inspectoratului. ” a declarat Andrei-Mihai Tănase, președinte AEC.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si se intalnesc pentru ..strategie la Hanul Ancutei ...
1
0
au dreptate! Cei pomeniti au distrus invatamantul constantean si inca o mai fac, pentru ca in realitate prin nu %lita %tile promovate, ei conduc de facto invatamantul constantean.
6
0
Eu sunt cel mai potrivit sa vin pe post pentru ca eu sunt inspectorul general de serviciu si de rezerva ! Ce sa caute CAP DE GUMA ? Pe mine ma sustine dl. Stroe Felix sa preiau postul ptr ca sunt cel mai cuminte dintre catei ! Sa intru repede pe post sa nu fiu iarasi debarcat, acum pana la alegeri ca fereasca D-zeu sa piarda SEFU presedintia Organizatiei !
6
1
Pleaca ai vostri,vin ai nostri si pleaca ai nostri , vin ai vostri si uite asa vorbim de rotirea cadrelor vanatoare de functii.
6
0
Raducu Popescu a fost si este ok pe acest post! Mai sparge cuibul de viespi barfitoare, dusmanoase, rele, dar cel mai grav- foooarte proaste!
5
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218