REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Raed Arafat a ajuns la Constanța, la inaugurarea punctelor de prim-ajutor de pe plaje

Raed Arafat a ajuns la Constanța, la inaugurarea punctelor de prim-ajutor de pe plaje

Replica API 12 iunie 2016 | 13:58 389

Întrucât sezonul estival bate la ușa constănțenilor tot mai insistent, a venit și momentul amplasării punctelor de prim-ajutor pe litoral. Duminică, 12 iunie, acestea sunt inaugurate la ora 11:00 pe faleza din dreptul hotelului Ovidiu din Mamaia. Ele vor fi amplasate în zonele în care s-au înregistrat cele mai multe situații de urgență din ultimii 5 ani. La eveniment participă Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Ovidiu Vasilică, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Daniel Petrov, șeful ISU Dobrogea, Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean Constanța, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu și viceprimarul Costin Răsăuțenu. De asemenea, sunt prezentate măsurile luate de IGSU pentru buna desfășurare a sezonului estival 2016. Punctele de prim-ajutor din Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun vor fi încadrate în permanență cu paramedici SMURD. ISU Constanța va înființa 9 puncte de lucru temporare, încadrate cu câte o autospecială de stingere apă și spumă, suplimentar față de cele 10 subunități de intervenție existente în prezent. ''Scopul acestor nouă puncte de lucru este de a reduce timpul de așteptare. Aceste puncte medicale sunt doate cu ambulanțe SMURD. Țin să precizez că acest proiect nu ar fi fost finalizat fără ajutorul autorităților locale'' a afirmat Daniel Petrov. Raed Arafat a făcut și el câteva precizări: ''Aici avem o problemă temporară din cauza populației care migrează în sezon. Punem echipajele suplimentare direct pe plaje și pe ape. Sperăm să reducem timpul de reacție, deoarece din păcate în fiecare an avem înecuri. Sper ca anul acest să reușim să salvăm mai multe vieți“, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Acesta a ținut să mulțumească autorităților locale pentru implicare.

MAI-vacanță în siguranță

Amenajarea punctelor de prim ajutor în stațiunile de pe litoralul românesc reprezintă un proiect pilot al MAI și vizează stațiunirle Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun. „Această nouă abordare va contribui la creșterea siguranței cetățenilor și la reducerea timpilor de intervenție la evenimente. În 3 dintre aceste locații vor exista autospeciale tip șenilată de mici dimensiuni care vor putea transporta, în caz de nevoie, persoanele care necesită ajutor medical de pe plajă până la arterele rutiere unde vor putea ajunge ambulanțele. La punctele de prim-ajutor va exista în permanență personal calificat, pregătit să răspundă în cazul producerii unor situații de urgență medicală ce pot apărea în rândul celor prezenți pe plajele stațiunilor. Pe mare, în zona Mamaia, Eforie Nord, Costinești, Portul turistic Tomis și Portul Mangalia vor exista 5 ambarcațiuni ale IGSU cu personal calificat să intervină în situații de urgență. De asemenea, pe lacul Siutghiol va exista permanent o ambarcațiune a inspectoratului pentru situații de urgență. Stațiunile incluse în acest proiect pilot sunt cele unde în ultimii 5 ani s-au înregistrat cele mai multe situații de urgență soldate cu victime.Pentru reducerea timpului de răspuns la situații de urgență ISU Constanța va înființa 9 puncte de lucru temporare încadrate cu câte o autospecială cu apă și spumă, suplimentar față de cele 10 existente în prezent. Aceste elemente noi de dispozitiv asigurate de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sunt amplasate în punctele de intervenție, începând din acest week-end“, se arată în comunicatul MAI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614