REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Raed Arafat, despre pelerinajul de Sfântul Dimitrie din București

Raed Arafat, despre pelerinajul de Sfântul Dimitrie din București

Replica API 17 octombrie 2020 | 00:00 1319

Recomandarea secretarului de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, este ca de Sfântul Dumitru să fie limitat accesul credincioşilor şi să se respecte măsurile de siguranţă, printre care purtarea măştii de protecţie. Arafat a criticat imaginile din centrul Vechi al Capitalei, în care se puteau observa tineri dansând în faţa unui restaurant, potrivit news.ro.

”Ne confruntăm cu o situaţie foarte serioasă. În acelaşi timp ne confruntăm cu o rezistenţă foarte mare şi cu o presiune foarte mare asupra tuturor celor care încearcă să implementeze aceste reguli. Deci, fără discuţie, când avem reguli, trebuie să fie respectate, când avem reguli, ele trebuie să fie respectate. Eu ştiu că vor rămâne la fel condiţiile, nu se vor schimba, adică participă cei care sunt din Bucureşti, bineînţeles rămâne partea de pelerinaj care este interzisă şi mai ales în bucureşti. Azi-mâine-poimâine o să ajungem la 3 la mie şi trebuie să fim atenţi la ce se întâmplă. Ieri am văzut imaginile din Centrul Vechi, am ajuns la o iresponsabilitate care depăşeşte orice limită de înţelegere. Ieri erau imagini de acolo unde tineri, persoane, dansau în faţa unui restaurant în Centrul Vechi. S-au luat măsuri împotriva restaurantului. Nu numai amenda, s-au luat măsuri mai serioase, după ce au fost sesizaţi. Vă spun din nou, avem nevoie de acest parteneriat cu fiecare, că vorbim despre pelerinaj, că vorbim despre diferite tipuri de manifestări de activităţi, dacă oamenii nu înţeleg de ce sunt făcute aceste măsuri, însemană că avem o problemă foarte mare de implementare a lor. Nici să ne trezim că Jandarmeria merge cu bastonul după oameni pe aceste teme, nu cred că este dorit să fie văzut şi se încearcă să fie un dialog între toată lumea, să se respecte regulile. Nimeni nu vrea să ajungem la alte acţiuni. Alte ţări au ajuns la alt nivel de confruntare. Aici, totuşi nu s-a ajuns şi mă bucur că nu s-a ajuns”, a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seară, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Locuiesti in Germania , clar, dupa cum scrii....Vai de pula ta, esti praf....
1
1
Daca te referi la imaginile de la Fatima in paralel cu cele de la Sf.Paraschiva sa stii ca diferenta au facuto preoti,pentru ca eu traiesc in Bayern si aici la noi fiecare preot are grije ca la parahoia lui sa se respecte legile date de guvern,nu exista nici macar unul care sa spuna"dar dece in metrou se poate si in biserica nu"adica nu doar sa nu respecte legea dar sa si incite credinciosi la neascultare fata de lege,nu ca nu face dar nici nu se gandeste un preot ca ar putea sa faca asa ceva.
3
0
Banule ce ai bre cu credinciosii? Du-te in restaurante si carciumi, du-te in cluburi noaptea si alte exemple sa vezi acolo cum se imbulzesc oamenii...asta cu uite ce fac credinciosii s-a cam banalizat tovarase..
2
2
De fapt era vorba de lipsa de civilizatie,de modul in care credinciosii si cei ce de fapt se dau credinciosi se inghesuiesc la fel ca betivanii la chef dupa cateva pahare. Daca romanii ar fi ceva mai ordonati si s-ar respecta intre ei,nici nu ar mai fi nevoie de masurile cacacioase Iohannisto-Orbaniste . Inca niste sute de ani de educatie si dupa aia romanii vor fi cat de cat aproape de normal.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367