REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Raed Arafat explică cum va fi distribuit vaccinul anti-Covid-19

Raed Arafat explică cum va fi distribuit vaccinul anti-Covid-19

Replica API 11 octombrie 2020 | 12:08 2294

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că autoritățile fac pregătiri pentru administrarea și distribuirea viitorului vaccin anti-Covid. Va fi o provocare, a spus Arafat, sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că transportul și livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicați și că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile. În cazul acestora, prețul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități.... Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

În ceea ce privește evoluția epidemiei, Raed Arafat a spus că este posibil ca peste zece zile România să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 deoarece răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nostradamus al ll lea nici nu sa scos un vaccin si tulsi distribui de la anceputu pandemii voi ati prezis evolutia cu toate ca sa spus ca nu se stie nimic despre acest virus nu stim noi oameni de rand da voi ati stiut de la anceput
0
1
Mohamed dute sa mulgi camila sau tapu . Cum e posibil sa conduca unu ca asta o asemenea institutie cap de oaie
4
3
senatori ,deputati, guvernul si ce mai ramane....!
3
2
Nu va vaccinati frati romani inainte de a citi prospectul. Paralizii, convulsii, atac cerebral sau de cord sunt doar cateva din ef secundare. Mare grija.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218