REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Raed Arafat face acuzații: „Au existat personaje care și-au bătut joc de regulile de protecție sanitară“

Raed Arafat face acuzații: „Au existat personaje care și-au bătut joc de regulile de protecție sanitară“

Replica API 12 august 2020 | 00:00 1570

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, este de părere că anumite „personaje” din spațiul public și-au bătut joc de regulile de protecție sanitară, deși acestea sunt „minimale” și au un rol major în lupta cu epidemia de coronavirus.

Raed Arafat

"Orice scenariu este făcut pe bază de calcule matematice și orice scenariu poate să devină adevărat dacă nu se iau măsuri. Noi, clar, la acest moment, am recomandat și recomandăm în continuare respectarea măsurilor de distanțare și a măsurilor precum portul măștii, portul măștii în anumite zone, în aer liber, reducerea programelor în zonele de distracție sau unde există un contact mai intens între oameni de la o anumită oră. Acestea sunt măsuri care, dacă urmărim țările europene, România nu e singura care le ia. (...) Indiferent cât s-a încercat să se bată joc chiar de măsurile care se iau, totuși măsurile care s-au luat în România sunt în consens cu măsurile care se iau în alte țări", a spus Raed Arafat, în direct la B1 TV, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat dacă asta înseamnă că anumite persoane au bagatelizat în spațiul public regulile de protecție sanitară, șeful DSU a răspuns: „Normal. Din momentul în care sunt personaje (...) și am văzut acest lucru promovat de la un protest în Piața Victoriei, un mare candidat, și n-am să zic numele, deci nu vreau să menționez nume, cred că lumea știe la cine mă refer, când vine și îți spune, libertatea este mai presus decât viața. Stai un pic, libertatea ta! Înțeleg, vrei să fii liber, să nu porți mască, vrei să te infectezi, e libertatea ta, dar până la momentul în care mă infectezi pe mine. Eu nu vreau să mă infectez”.

„Se bate joc de măsurile care sunt preventive, care ajută populația să limiteze răspândirea virusului și care ne ajută să reducem impactul pe terapie intensivă, și se confundă cu așa-zisa libertate absolută a individului de a face orice dorește. Această libertate absolută înseamnă că acest individ, la un moment, va călca peste libertatea altora de a rămâne sănătoși și de a nu se infecta. Acestea sunt aspecte care, da, trebuie discutate, trebuie discutate profund, filosofic, din toate punctele de vedere, dar acum avem o pandemie, care arată că, într-adevăr, ca să se țină sub control are nevoie de unele măsuri. Nu se iau măsuri restrictive, nu închidem – în Noua Zeelandă, pentru că o familie a apărut în localitatea Auckland, care e o localitate mare acolo, dacă nu mă înșel, poate că este chiar cel mai mare oraș la ei, au luat niște măsuri restrictive majore, ca să stopeze răspândirea. Noi nu venim să luăm aceste măsuri! N-am atins acest nivel, dar în același timp se iau măsuri minimale, de distanțare, de respectare a unor reguli de igienă, de portul măștii în spațiile închise, în spațiile deschise aglomerate. Măcar astea să le respectăm!”, a mai declarat secretarul de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marea greseala a lui Arafat este ca nu se dezice de orice tine de politica. Omul ar trebui sa-si declare independenta politica in public si sa lase cacatii din PNL impreuna cu Orban sa-si ia ce merita. Arafat nu este decat un bun specialist in Sistemul de urgente,fara el nu exista SMURD,dar prostimea colosala romaneasca uita asta. Cand au belele,toti pretind sa vina repede SMURD. De unde pizda mami,i voastre ar fi venit daca ARAFAT nu s-ar fi zbatut impotriva politrucilor sa faca acest serviciu?!Romanii apreciaza doar boraciunile si ataca exact pe cine nu trebuia.
0
0
Arafat greseste! Exista persoane care nu stiu unde sa poarte masca sau nu stiu de masca! Exista persoane care au pretentia ca medicul de familie sa le spuna despre suferinta lor, dar fara a spune macar 1 simptom! Atat timp cat tara e in criza nu e bine sa se trimita ajutoare altor tari cu tir-urile! Elevii daca vor mai face scoala colorata online vor ajunge imbecili, ce facem cu studentii care se plimba gratis cu trenul cand ar putea fi restrictionati !
1
0
Din pacate chiar daca va manifestati opozitia politiica, situatia sanitara nu se va imbunatati...decat daca se vor respecta cu strictete masurile de preventie cerute de catre autoritatile sanitare. Spor la facut opozitie politica!
2
0
Besi mai arabete imputit la ma-ta!
6
6
Precum Ludovic Mandolina Orban
6
4
Hai sictir !
8
9
Dar in conditiile in care in Spania, Italia, Franta, Anglia au fost sute de decese zilnice, o persoana realista ar putea fi influentata de exemplul pe care l ati dat?
4
3
Faceti referire si la Orban care statea impreuna cu alti membrii ai guvernului,fara masca intr-un spatiu inchis?Ati auzit de puterea exemplului?
20
5
Faleza Cazino Constanta, faleza de pe str. Mircea cel Batran, parcul de la Casa de Cultura, parcul de la Prefectura, parcul din Tomis II unde la locul joaca , ieri la ora pranzului , NICI un parinte aflat in incinta locului de joaca nu purta masca !
6
14
continut nepermis- nepermis sa afirmi ceva strigator la cer- faptul ca CCR, in nesimtirea caracteristica , afirma orin vocea lui lazaroiu ca ,legat de indexarea pensiilor celor muritori-decizia ccr este aruncata la cos si ATENTIE ''PUNE CINEVA ARMATA PE EI'' , nu dle armata trebuie pusa pe voi-care ati considerat constitutional sa acceptati, de la un detinut, pensii speciale , nemuncite, si culmea si indexate cu 3000 euro lunar net- replica ce este nepermis, totul este trecut in presa si cei ce au invatat sa citeasca sesizeaza
10
7
Baaaa..asta de jos..Esti prost rau..du te n pula mea in orice alta tara de pe glob momentan...Si vezi pe cine mai injuri.. cand o sa te lovesti de reguli mai stricte...Esti prost rau prietene...Ca inca o gramada de idioti din tara
15
12
pleaca in mortii tai de ciuhap nenorocit in islamul tau nenorocit! Ne-ai nenorocit destul pe noi, pe romani, fmm de agent arab jegos ce esti... MOARTE ARABILOR!
21
19

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218