REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Raed Arafat face anunțul mult așteptat de români: Când am putea avea un vaccin pentru coronavirus

Raed Arafat face anunțul mult așteptat de români: Când am putea avea un vaccin pentru coronavirus

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 387

Raed Arafat

Anul viitor este posibil să existe un vaccin pentru coronavirus, iar atunci efectul acestuia va începe să scadă, a spus, marți, Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Anul viitor probabil că vom avea vaccin pentru virus. Ce face toată lumea acum este să încerce să limiteze cât mai mult (răspândirea virusului n.r.), iar când apare vaccinul vom începe să limităm prin vaccinare și atunci efectul lui începe să scadă”, a declarat acesta, conform Mediafax.

El a mai spus că statul dispune de fondurile necesare pentru a achiziționa echipamente de protecție, însă stocurile la nivel mondial sunt foarte reduse.

„Acum avem bani suficienți. Problema este de unde să găsim să achiziționăm și stocurile care în toată lumea sunt destul de minimale... Noi am creat stocuri atunci când a fost Ebola, și acele stocuri le-am folosit. Ați văzut că am avut camerele cu presiune negativă pe care le-am folosit în avioanele cu care i-am adus pe cei din Wuhan și pe cei din Japonia. Dar pentru amploarea pe care e posibil să o atingă virusul în Europa, e posibil să trebuiască să ne pregătim mai bine”, a mai spus acesta.

Guvernul a emis recent o ordonanță privind necesarul de echipamente pentru situații de acest gen.

„Deja au început achizițiile. Au avut primele negocieri. Unele materiale s-au găsit, altele sunt mai greu de găsit. Problema Acest lucru nu e un secret și nu putem să spunem nimic, decât că vom încerca să găsim furnizori pentru aceste materiale și avem nevoie de cantități mari, conform cerințelor pe care noi le-am pus în OUG”, a spus Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanii au devenit paranoici. Omul spune ca daca ar fi vreun caz nu se poate ascunde asta si nimeni nu ar face asa ceva. Totodata spune ca este posibil sa apara cazuri ptr ca nu s-au luat masuri drastice de inchidere a granitelor sau alte masuri. Numai idioata de la Replica posteaza filmulete de la Lidl cu promotia la branzeturi de asta vara ca sa panicheze lumea. Acum de ce nu se sesizeaza organele ptr ca fake news-urile astea creaza panica sau cumva Replica promoveaza consumul in supermarket-uri. Ca sa stim si noi...
1
0
Doar la achizitii si bani se gandeste. El nu e cu poporul roman. Minte. Sa spuna, adevarul. Cate cazuri sunt in Romania
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367