REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Raed Arafat: În cursul acestui an vom începe procedura de preluare a serviciilor SMURD civile de către ISU

Raed Arafat: În cursul acestui an vom începe procedura de preluare a serviciilor SMURD civile de către ISU

Replica API 1 aprilie 2019 | 01:51 451

Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat duminică, la Târgu Mureş, că în cursul acestui an va începe procedura de preluare a serviciilor SMURD civile de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, dacă proiectul de lege va fi adoptat şi de Senat.

"Echipele civile există în 5 judeţe, iar aceste echipe au fost înfiinţate înaintea legii care a ieşit, legea Sănătăţii de-atunci, şi care erau echipe finanţate de primării pentru personal şi de bugetul de stat pentru combustibil şi materiale sanitare. În ultimii doi ani am început să avem presiuni din partea primăriilor că nu mai pot să susţină aceste echipaje. Judeţul Iaşi le-a desfiinţat integral, de exemplu, şi am pierdut puncte de lucru acolo. Într-o analiză, singura soluţie era să preluăm aceste echipe la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. A intrat o propunere legislativă, a fost susţinută, chiar am fost sprijiniţi şi din judeţul Mureş de domnul prefect, că să ajungem ca această lege să fie acceptată şi la nivel guvernamental. Pentru că a venit ca iniţiativă legislativă din partea Parlamentului, Ministerul de Interne bineînţeles a sprijinit-o şi au semnat acordul pentru ea. Acum a ieşit de la Camera Deputaţilor cu vot unanim şi urmează să treacă prin Senat, unde sper să nu fie nici o problemă acolo. Asta înseamnă că în cursul acestui an vom începe procedura de preluare", a declarat Raed Arafat, la inaugurarea noului punct de lucru al ISU Mureş, găzduit de platforma combinatului Azomureş.

Potrivit secretarului de stat, până la preluarea echipajelor civile ale SMURD, cel puţin la nivelul judeţului Mureş, Consiliul Judeţean s-a oferit să plătească salariile angajaţilor, întrucât primăriile susţin că nu mai au fonduri.

"După Mureş vine Hunedoara şi Sibiu, mai avem Arad şi Maramureş, care mai au câte două-trei echipe, dar cele mai multe echipe de acest gen sunt în Mureş. Dacă s-ar desfiinţa echipele acestea, pleacă cam 60% din echipele SMURD-ului din judeţ. Din 13 echipe la nivel naţional, 8 echipe, dacă nu mă înşel, funcţionează şi cu personal civil. Este vorba doar de salarii, fiindcă dotarea există, totul există. În judeţul Mureş, dacă ar dispărea punctele Deda, Ibăneşti, Râciu, Iernut, o parte din echipajul din Reghin, fiindcă acolo e echipaj mixt, acolo ar muri oameni imediat. Au avut 1.400 de intervenţii pe echipă", a precizat dr. Raed Arafat.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa traiasca afacerile cu SALVAREA PRIVATA !
0
0
Ce a mai albit si omul asta! La sfarsitul carierei, sirianul asta chiar ar merita o diploma de cetatean de onoare al Romaniei. Bravo lui.
0
0
initiativa buna insa ISU, foart slab pregatiti medical, multe aciuni uspecte de culpa medicala, atentie,..
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614