REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Raed Arafat, în Parlament: Pe amendamentul PSD înseamnă că îi băgați pe toți în spital

Raed Arafat, în Parlament: Pe amendamentul PSD înseamnă că îi băgați pe toți în spital

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 1137

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat, la dezbaterea în Comisia juridică a Senatului asupra proiectului de lege privind carantina şi izolarea, că PSD are un amendament care presupune internarea doar a persoanelor care pot transmite boala, iar asta înseamnă că toată lumea intră in spital. El a adăugat că nu este înţeles termenul „asimptomatic”, care înseamnă că o persoană le poate infecta pe altele, însă la ea nu se manifestă sau nu se vede boala. Acesta a mai spus că, în cazul în care „asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare”, scrie stiripesurse.ro.

Raed Arafat

„În amendamentul PSD îi băgaţi pe toţi la spital pentru că asimptomaticii transmit în continuare boala. Văd neînţelegerea termenului asimptomatic. Asimptomatic înseamnă că îi infectează pe alţii dar la el nu se vede boala”, a afirmat Raed Arafat luni în Comisia juridică a Senatului.

Acesta a precizat că „din punctul nostru de vedere, dacă asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare”.

„Dacă asimptomaticul stă mai mult cu familia, îi infectează. Oamenii trebuie să ştie că asimptomaticul va fi printre ei. Peste 50% din infectile de covid sunt infecţii cauzate de asimptomatici. Pentru ca e pacient, este pozitiv, chiar daca e asimptomatic. Pacientul poate sa transmita familiei si la toti din jurul lor”, a completat Arafat.

Senatorul PNL Iulia Scântei s-a întrebat ce se va întâmplă cu asimptomaticul care nu respectă reglementările şi va ieşi din casă.

Unul dintre amendamentele PSD presupune internarea doar a persoanelor care pot transmite boala.

De asemenea, majoritatea social-democraţilor din Comisia juridică sunt de părere că internarea forţată poate fi impusă doar de un magistrat, un judecător.

În schimb, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a afirmat, la discuţiile în Comisia juridică a Senatului pe marginea proiectului de lege privind carantina şi izolarea, că nu ar trebui ca un magistrat să fie implicat, deoarece ar putea fi considerat că acesta se implică în zădărnicirea combaterii bolii.

Comisia juridică discută proiectul de lege privind carantina şi izolarea în vederea adoptării unui raport. Potrivit procedurii parlamentare, Senatul urmează să voteze iniţiativa legislativă, aflată în procedură de urgenţă, în calitate de for decizional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ministrul justitiei cacalin gunoiu. Cica daca un judecator ar da o sentinta de necarantinare a unui cetatean s ar implica astfel in zadarnicirea combaterii bolii. Va da ti seama ce prostii au astia in cap? Ar fi in stare sa l denunte la DNA. Asa cum ii ameninta LCK pe judecatori cu puscaria daca dadeau sentinte de achitare a inculpatilor desi nu erau probe la dosar ci numai povesti cu titlul Rechizitoriu. Le zicea ca i aresteaza pentru favorizarea infractorului sau zadarnicirea infaptuirii justitiei. La fel ca acum cu zadarnicirea combaterii bolii. Pnl impreuna cu usr plus si kwj sunt niste 0.
1
0
Baaah voi aveti habar despre ce vorbiti? Sau v-a spalat creierul latrina 3????
0
3
Daca trebuie sa stea acasa de ce a facut spital covid la Gaiesti pentru asimptomatici? Asta este stire la tv.Ce treaba au bolile contagioase cu confiscarea averii? Aici nu puteti tampii o natie.Inseamna ca medicii din spitale si politistii infectati vor fi ridicati,le confiscati averile si la spitale le dati foc. Nu spuneti nimic de confiscarea bunurilor din legea carantinei.Orban inocentul ca nu stie de ce protesteaza lumea. Aratati poze de afara cu plutoane de politisti care dau amenzi cand mananci si bei.Daca dati stare de urgenta cred va cadea guvernul si Iohanis si faceti jocul PSD.
5
1
Pe cine Ion, pe PNL? Da, chia ii intereseaza doar campania electorala. Au dat de gustul puterii parazitii si acum nu vor sa o mai lase din mana, dar tu fiind un cretin vei vota tot cu ei mai mult ca sigur. Lasa ioane, te vor imbogatii pnl-istii, fii fara griji, si tu poti avea 7 case.
5
2
Nu ii intereseaza decat campania electorala
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367