REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Raed Arafat: Nu s-a pierdut controlul pandemiei

Raed Arafat: Nu s-a pierdut controlul pandemiei

Replica API 9 august 2020 | 00:00 1183

Raed Arafat a atras atenția, duminică, la Antena 3, că dacă bilanțul COVID-19 crește și săptămâna următoare în același ritm ca în ultima perioada, presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă va fi destul de mare.

Raed Arafat

„Nu putem spune că s-a pierdut controlul pandemiei, dar noi ne confruntăm cu o situație de lungă durată. Nu e o situație obișnuită. Când ai un accident mare, durata e mică, reacția e rapidă și se termină. Aici suntem deja de câteva luni de zile. E normal să apară multe tentative de a ataca părerile specialiștilor, de a contesta deciziile autorităților. Acest lucru a apărut în toată lumea. Nu înseamnă că s-a pierdut situația de sub control. Înseamnă că în viitor trebuie comunicat mai intens și poate schimbat modul de comunicare către populație, astfel încât populația să înțeleagă că ce se face este în interesul și beneficiul lor. E o situație cu care se confruntă toate țările lumii. Unele ceva mai mult decât altele. Depinde de cât de pregătită e populația să ia în serios sau nu anumite informații

Noi acum suntem undeva pe la 1.100-1.300 de cazuri zilnice. Am depășit și 1.350, am avut un nou record săptămâna trecută. Impactul acestor cazuri este pe secțiile de Terapie Intensivă. Ne-am confruntat inclusiv cu situații-limită, unde a fost nevoie să mutăm pacienți de la unități sanitare care nu mai aveau cum să-i primească sau să-i asiste în alte zone unde existau locuri libere. Astăzi deja se face un transfer de la Mioveni la Galați cu elicopterul, ieri s-au făcut transferuri către Mureș. Și cu mașina s-au făcut transferuri de la Câmpulung către București pentru pacienți neintubați. Asta arată că deja sistemul sanitar, cu acest număr de cazuri zilnice, începe să aibă o presiune cel puțin în unele zone din țară.

Și asta înseamnă, bineînțeles, că acum intră rolul nostru de coordonare, în sensul în care să prevenim să se ajungă la situația în care un pacient să se trezească că nu poate fi ventilat. Dacă continuă cifrele acestea încă o săptămână, vom vedea o presiune din ce în ce mai mare pe secțiile de Terapie Intensivă în mod deosebit. Noi am suplimentat locurile la Terapie Intensivă în București și există acțiuni ca să suplimentăm și mai mult în Capitală. S-au suplimentat în Mureș, în Cluj, la Brașov urmează să se deschidă către sfârșitul lunii să se deschidă o secție modulară cu mai multe locuri pentru pacienți la ATI. Și o să continuăm să facem acest lucru”, a declarat Raed Arafat, duminică, la Antena 3, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucrez la spital covid iar majoritatea pacientilor 99 % recunosc ca nu purtau masca si chiar daca o purtau o foloseau gresit la vrajeala de frica amenzilor sau pt ca nu le p2rmiteau accesul in anumite magazine acestia nu credeau in virus de vina sunt politicienii mai ales cei din opozitie care ametesc oamenii cu tot felul de zvonuri si minciuni ca nu exista boala si se folosesc de tot felul de oameni care nu spun nimic concret imi vine sa vars va astept la spital dar o sa vina timpul cand vom alege cine traieste si cine nu asta daca nu da boala si in noi si nu stiu cat o sa mai rezistam
3
0
Cel precedent nu intelege ca boala se ia si prin internediul picaturilor de saliva ce le expectoram cind vorbim, pentru asta trebuie masca.Virusul este atasat de picaturile de saliva.
1
0
Ca majoritatea celor infectati purtau masca. Sa ne amintim ca la inceputul pandemiei ni se spunea adevarul. Covid19 nu se ia din aer. Deci masca e ineficienta. Se ia din atingerea suprafetelor infectate si apoi ducerea mainii la fata. Deci atingi cu mana i fectata masca pentru a ti o potrivi pe fata si te infectezi. Acum din dorinta de a se face bani din vanzarea mastilor ne imbolnavim ca prostii. Virusul nu se ia din aer. Daca s ar fi luat din aer am fi fost toti infectati deja. Au trecut 7 luni de pandemie. Unii poate l am si avut si nu stim. Escrocii de pnl usr plus kwj mint sa faca bani.
0
1
V-ati pierdut voi in minciuni, HOTILOR!
1
1
Evident ca nu poti pierde ceva ce nu poti controla...logic.
0
1
Arafat demisia arab imputit
1
1
bine punctat!..
3
2
Tu cand porti masca ce te astepti sa se intample? Iti imaginezi ca virusii raman lipiti de o carpa? Nu exista masca impotriva virusilor. Asistam la o manipulare jalnica.
5
4
Lumea este proasta si inconstienta doar la televizor sunt reguli mergeti in magazine in trenuri sa vedeti cati poarta masca sub nas sau barba mergeti la plaja mergeti in gara de nord bucuresti cativa poarta corect inclusiv politia ne meritam soarta de retardati ce suntem
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367