REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Raed Arafat nu susține ideea asigurărilor de viață pentru pompieri

Raed Arafat nu susține ideea asigurărilor de viață pentru pompieri

Replica API 3 octombrie 2017 | 00:07 468

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că nu este de acord cu încheierea unei polițe de asigurare de viață pentru personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Declarația a fost făcută, duminică, la Botoșani, reprezentantul Situațiilor de Urgență subliniind că este mai eficient să fie despăgubit un singur angajat sau familia acestuia, decât să fie încheiate polițe de asigurare de viață pentru toți angajații din sistem.

„De regulă, nu se fac asigurări, ci se asigură sume de compensare dacă se întâmplă ceva. Noi avem aceste sume. Poate că trebuie acolo lucrat, ajustat acest lucru, dar în loc să faci o asigurare pentru o armă întreagă de 27.000 de oameni, unde, din fericire, numărul accidentelor este foarte mic, mai bine stabilim un mecanism prin care, dacă este un accident sau ceva, atunci compensăm familia și persoana respectivă, dacă e vorba de invaliditate, printr-o sumă care este o sumă corectă și pe care, de altfel, putea să o primească de la asigurări”, a afirmat dr. Raed Arafat.

Medicul mai susține că mecanismul de compensare funcționează și în alte state ale Europei, considerând că militarii ISU au posibilitatea de a încheia polițe de asigurări individuale.

„Am verificat și în alte țări. Cine dorește să se asigure, de regulă, se asigură personal, dar într-adevăr statul vine cu compensări și cu sprijin dacă se întâmplă vreun deces sau o invaliditate în timpul unei intervenții. Este mult mai eficient decât să asiguri pe toată lumea și să plătești prime de asigurări foarte mari în fiecare an”, a adăugat Raed Arafat.

Raed Arafat plănuiește o structură navală la Constanța

În altă ordine de idei, medicul spune că s-au alocat fonduri foarte mari pentru sistemul situațiilor de urgență, respectiv peste 600 de milioane de euro.

„Asistăm la un moment istoric, în care pompierii și situațiile de urgență în general sunt considerate de importanță strategică pentru populație și pentru țară. La nivel național, s-au alocat fonduri fără precedent și aici vorbesc de aproape 600 de milioane de euro, alocate situațiilor de urgență de către Guvern. Premierul a decis să le aloce din fonduri europene, să ne permită să ne dotăm cu tot ce este nevoie, să eliminăm tot ce este mai vechi de 30 de ani, de 25 de ani, să venim mai aproape și mai eficient de populație”, a declarat dr. Arafat.

Potrivit oficialului DSU, fondurile alocate IGSU vor fi destinate înlocuirii parcului auto vechi, menționând că vor fi înlocuite peste 500 de autospeciale vechi de peste 30 de ani. De asemenea, din aceste fonduri vor fi achizitionate 180 de autoscări, necesare intervențiilor în zonele urbane, însă, în același timp, vor permite IGSU să dezvolte o structură navală la Constanța, capabilță să intervină pentru stingerea de incendii, căutarea și salvarea pe apă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367