REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Raed Arafat, REACŢIE după apariţia înregistrării cu primul apel la 112 în noaptea NENOROCIRII de la Colectiv

Raed Arafat, REACŢIE după apariţia înregistrării cu primul apel la 112 în noaptea NENOROCIRII de la Colectiv

Replica API 20 februarie 2016 | 00:00 248

După ce în presă a apărut înregistrarea primului apel la 112, efectuat de un bărbat în noaptea de 31 octombrie 2015, când a avut loc tragedia din Club Colectiv, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a reacționat pe pagina sa de Facebook, pentru a se disculpa!

Rad Arafat susține că Departamentul pentru Situații de Urgență nu a avut acces la înregistrările în cauză și nici la stenogramele discuțiilor până când au apărut în presă! “Nu am avut acces la înregistrările respective şi nici la stengoramele discuţiilor chiar dacă le-am solicitat oficial de la STS, în ideea că tragedia este sub ancheta Parchetului General şi că nu avem acces la înregistrări decât dacă aprobă procurorul”, a menţionat Arafat.

"Aparitia inregistrarii apelului la 112 pentru interventia la Colectiv, paralel cu sustinerea bilantului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a fost pentru mine si pentru colegii mei una interesanta mai ales ca noi, ca Departament pentru Situatiile de Urgenta, nu am avut acces la inregistrarile respective si nici la stengoramele discutiilor chiar daca le-am solicitat oficial de la STS, in ideea ca tragedia este sub ancheta Parchetului General si ca nu avem acces la inregistrari decat daca aproba procurorul. Ne-am adresat si la procuratura sa obtinem acordul insa nu am primit raspuns in acest sens si am ramas sa asteptam finalizarea anchetei ca sa avem acces la un segment care ne interesa mult pentru finalizarea analizei si a lectiilor invatate. Acum, inregistrarea este pe internet si la televiziuni si incepe din nou atacul ca noi am ascuns faptul ca un pompier stia unde este Colectiv din ce reiese din inregistrare. Pe scurt, faptul ca un pompier, care lucreaza la dispecerat, stie unde este Colectiv nu spune nimic din punct de vedere institutional. Iar acuzatiile care au inceput sa apara ca noi, sau eu, am mintit iar ascunzand aceste informatii sunt nefondate avand in vedere ca nu am avut acces la inregistrari la nici un moment pana cand au aparut ele in spatiul virtual si in presa acum 2 zile. Acest lucru poate fi si probat prin documentele de corespondenta pe care le detinem la DSU! Am dorit sa clarific acest aspect acum inainte sa fie dezlantuite atacurile care au inceput azi dimineata deja astfel incat sa fie cei interesati infromati corect!", a scris Raed Arafat pe Facebook.

ÎNREGISTRAREA AICI:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369