REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Raed Arafat spune că în mai multe oraşe au apărut panouri cu mesaje împotriva vaccinării: Sunt un atentat la sănătatea publică

Raed Arafat spune că în mai multe oraşe au apărut panouri cu mesaje împotriva vaccinării: Sunt un atentat la sănătatea publică

Replica API 1 ianuarie 2018 | 14:17 381

Secretarul de stat Raed Arafat spune că la Braşov, la Cluj şi Iaşi au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării, care reprezintă "un atentat la sănătatea publică" şi "subminează toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România şi prevenirea tragediilor precum cele din ultima perioadă cauzate de rujeolă, care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinaţi".

"Acest panou publicitar a apărut la Braşov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iaşi şi Cluj. Înţeleg că este o campanie de "informare", sau mai bine zis de DEZINFORMARE, asupra faptului că vaccinurile nu sunt sigure. Oare lipsa vaccinării este mai sigură? Celor care încearcă prin orice metodă să transmită omului de rând că vaccinurile nu sunt sigure le spun că lipsa vaccinării poate ucide chiar, sau cel puţin să lase copilul cu invaliditate pe viaţă. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu copiii afectaţi de rujeolă. Lipsă vaccinării a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinaţi şi a decesului unora dintre ei", afirmă secretarul de stat, potrivit news.ro.

El spune că o astfel de campanie are nevoie de finanţare, iar "concepţia este una diabolică".

"Se vrea să se spună că oamenii au dreptul la informare şi la liberă alegere, un aspect cu care sunt total de acord, se vrea să ne convingă că afişul transmite un mesaj echilibrat prin care se cere populaţiei să citească prospectul şi să intre pe un site de informare...sau mai bine zis, cel puţin din punctul meu de vedere, ca medic, de dezinformare. Însă primul mesaj care rămâne în mentalul celui care citeşte este cel din primul punct şi care afirmă că vaccinurile nu sunt sigure, o afirmaţie care nu are nici un fundament ştiinţific şi care alcătuieşte mesajul principal al campaniei", afirmă secretarul de stat.

Citeşte mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
medicina "ca stiinta": tot aia zic ca fumatul e nociv pentru fumator si pentru cei din jurul lui. Daca sunteti atat de convinsi ca medicina e mai mult rateu decat stiinta, de ce nu iesiti voi sa militati pentru permisivitatea fumatului in localuri? Caci, ca o constatare personala, toti tontii anti-vaccinare sunt si cei mai mare aparatori ai interzicerii fumatului in crasme!
0
1
Daca sunt sigure, de ce sunt scutiti de raspundere medicul, spitalul, distribuitorul si producatorul? SI noi am avut vreo opt vaccinuri, iar astia prevad peste treizeci, dintre care unele vor fi facute in caz de epidemii gen "febra aviara" de acum cativa ani.
5
0
Ma emotionezi pana la ejaculare cu desteptaciunea ta. Dealungul timpului medicina s a contrazis de la un an la altul. In trecut cacatul de crocodil era considerat remediul perfect la ranile deschise. In viitor cine stie...
2
0
Mai Coco,nu e nevoie de experti in privinta ta. Esti prost cu bale,ca multi din cei care-si condamna copii la suferinte mari din cauza prostiei. Probabil ca tu ai apucat sa fii vaccinat,de asta si traiesti. Stii ceva,nu te mai spala ,ca sapunul nu distruge microbii,mananca si ce este peste termenul de garantie,caci medicii spun prostii,vezi poate devii exemplu ca nu e bine sa respecti igiena si sfaturile specialistilor in medicina. Prostule,medicina nu e stiinta dar se bazeaza pe stiinta.
0
5
Medicina nu este o stiinta exacta. Este precum religia. Se bazeaza pe credinta unora. Toti au dreptate.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614