REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Raed Arafat trage un semnal de alarmă: 'Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini'

Raed Arafat trage un semnal de alarmă: 'Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini'

Replica API 6 martie 2021 | 00:00 1444

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine predominantă peste tot, de aceea toate localităţile ţării sunt monitorizate şi unde se impun măsuri locale sau zonale de carantină acestea vor fi luate.

În caz contrar, afirmă Arafat, am putea ajunge la măsuri mai drastice pe plan naţional. Şeful DSU susţine că nu este ”pe masă” în acest moment discuţia despre un lockdown total.

Raed Arafat a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că media naţională de infectări ”este în jur la 3 la mie, 2,90 – 3 la mie”.

”Trebuie să se înţeleagă peste tot (...) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei (...) De noi depinde acest lcuru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”, a afirmat Arafat.

Şeful DSU consideră că ”depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare”.

”Dacă contiună creşterea (...) acolo unde trebuie măsuri locale, zonale, acestea se vor lua. Dacă nu le luăm vm ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm. (...) La acest moment nu există în faţa noastră, pe masă pusă nicio discuţie despre lockdown total (...) Încercăm tot posibilul să nu ajungem acolo”, a mai declarat Raed Arafat.

Municipiul Timişoara va intra în carantină, de duminică noapte, după ce rata de infectare a depăşit 7 la mie. Raed Arafat a precizat că următorul mare municipiu are o incidenţă mai mică cu 2 procente, scrie știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar de vaginare ce ne mai zici mai arahat,a intrat gheorghita peste ea si-a repauzat-o,a dat-o cu cracii-n sus si ia pus crucea la cap,milionul trebuia prezentat dupa rapel si nu dupa prima tragere,oricum dupa aia s-a terminat vaginul,urmeaza sa vina in saptamana luminata inca o serie de o suta cincizeci de mii de doze din care se vor injecta 6000 de bucuresteni si ardeleni
0
0
kwj,citu,orban,vela,arafat,turcan,voiculescu,bode ,suflakys in trompetis
4
2
in siria s-a descoperit tulpina romaneasca , in islanda s-a descoperit tulpina surinameza
6
1
Daca ar risca esafodul pentru toate minciunile pe care le debiteaza, harapul asta nu ar mai manca cacat.
8
1
bagamias pula n jegosii care au creat noile tulpini , stau ca sobolanii in laboratoarele subterane si fac fel si fel de mutatii pe virusi, sclavii astia doar amintesc de noua tulpina britanica africana etc dar nu au tupeu sa zica cum a fost modificata
8
0
Ati distrus planeta , economia mondiala este la pamant , va fi la fel ca in 1930...crash economic , foametea si saracia va face mai multe victime decat gripa !
11
0
Sa iti dam la muieeeeee !!!!!! Harap nenorocit ! Vrei sa ne confisti PASTELE si anul acesta ?????
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367