REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PETRECERILE de REVELION şi CRĂCIUN, COMPROMISE. Ce spune ARAFAT!

PETRECERILE de REVELION şi CRĂCIUN, COMPROMISE. Ce spune ARAFAT!

Replica API 28 septembrie 2020 | 00:48 3369

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat că anul acesta, în contextul pandemiei, nu mai sunt de conceput sărbători de Crăciun și Revelion așa cum au fost anul trecut, iar pe cei care în perioada aceasta obișnuiau să își facă rezervări în străinătate îi avertizează că ar putea fi un demers riscant și riscă să-și piardă banii, scrie digi24.ro.

„Uitați-vă în jurul nostru, toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”, a spus secretarul de stat.

Când se vor lua deciziile

Întrebat cum vor fi sărbătorile de Crăciun anul acesta, în condițiile în care de Paște nu a fost permis accesul credincioșilor în biserici, Raed Arafat a subliniat că este foarte greu de spus acum cum va fi în decembrie și că depinde cum va evolua situația epidemiologică. Cel mai probabil, deciziile vor începe să fie discutate abia în noiembrie.

„Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie - care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelion și care vor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion”, a spus Arafat.

„Petreceri de Revelion ca în alți ani - eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 - nu cred! Nu cred!” - a subliniat șeful DSU.

„Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice. Gândirea autorităților este la interesul public general, chiar dacă se supără unii sau alții, interesul public al majorității este în joc aici. Când se ia o măsură, se uită la interesul public general, nu la interesul individual. Ne uităm la protecția generală a populației și asta va fi și în perioada care urmează, care nu va fi o perioadă ușoară”, a punctat Raed Arafat.

Preferabil, vacanța acasă!

Raed Arafat a fost întrebat ce i-ar sfătui pe românii care în alți ani în această perioadă deja căutau oferte pentru Revelion și a spus că și-ar păstra același sfat pe care l-a dat și înainte de concediile de vară: „Preferabil, vacanța acasă!”. Oficialul a explicat apoi de ce dă acest sfat: „Ca să nu te trezești în situația că trebuie să-ți anulezi biletul, că trebuie să-ți anulezi rezervarea, că nu primești banii înapoi”.

„Îmi pare rău, știu că nu toți vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizează excursii în exterior, dar uitați-vă și acum. Acum e totul OK, peste 10 zile o țară vine și-ți spune: cei care vin din România - carantină 14 zile, cei care vin din Franța - carantina 14 zile etc. și te trezești în situația că nu mai poți să-ți faci concediul afară. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea. Dacă n-aș zice asta ar însemna că induc oamenii în eroare, pentru că posibilitatea să fie măsuri serioase luate la momentul respectiv există și atunci va trebui să urmărim evoluția epidemiologică. Dacă vedem că totul merge în jos și totul e perfect - ceea ce mă îndoiesc să fie așa - atunci, OK. Dar dacă vedem că cifrele în Europa sunt ridicate, vedem că sunt situații serioase, că țările europene iau măsuri serioase - și sunt măsuri serioase care se iau, sunt țări care au început să ia măsuri de lockdown total. E discutabil, dar se iau astfel de măsuri!” - a arătat Raed Arafat.

Un vaccin, puțin probabil să apară până la sfârșitul anului

El a spus că totul va putea începe să se schimbe din momentul în care apare un vaccin autorizat și testat. Șeful DSU este însă sceptic că un astfel de vaccin ar putea apărea până în luna noiembrie, astfel încât el să fie și distribuit, dar primul trimestru al anului viitor ar fi un termen mai realist, pentru că există deja câteva variante de vaccin promițătoare.

Abia atunci, „încet-încet, se va putea ieși din situația în care suntem, dar va dura câteva luni”, a spus Raed Arafat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest arabete imputit ar trebui sa-si vada de treaba lui sau sa plece dracului de unde a venit!
0
0
acum ca ati votat,masca pe figura,joc de glezne,si sa nu iesiti din casa,de sarbatorile de iarna uitati,...asta-i viitorul ce ne asteapta
0
1
nare smecherii in toata lumea se prefera sa moara mai degraba de covid aici mai ai sanse sa scapi dar de foame nai sanse deaia sunt atatea manifestarii in europa lumea vrea sa munceasca sa traiasca pana se v- a obisnui cu virusul cine scapa scapa cine nu sanatate asta-i situatia daca au vrut sa ne rareasca au gasit modalitatea nu-i covid este de foame si invers
0
0
Inchiriati autorulote si va pisati pe arafat de sarbatori
1
0
Hotelurile nu sunt focare de infectie?????!!!! Doare restaurantele??? La restaurant stau la masa cu rudele sau prietenii!!!! De fapt care sunt interesele???? Cum a venit toamna restaurantele din hoteluri au fost deschise pt micul dejun!!!!!!! Pentru evenimente nu se pot deschide?????
2
0
De Craciun,Paste si Revelion ,multi doar se imbuiba pana ajung la Urgenta! Dupa cum se vede din planurile lui Arafat,o sa stam acasa pana ne creste barba-n pamant!De Craciun si Revelion sa stam acasa, la alegerile parlamentare din 6 decembrie,nu este nici un pericol daca iesim la votare? Cat mai este tolerat,carnatul asta? Prin Olanda si Danemarca se mai poarta masti,de exemplu?Raspunde,Arafat!
2
0
Craciunul oricum era compromis de mult timp. In realitate,Craciunul nu mei era privit ca nasterea lui Cristos,ci ca zile libere de dilaila si futai. La urma urmei,romanii se declara crestini dar fac tot ce pot sa arate ca sunt disponibili oricaror inregimentari cu scop fluctuant,sunt nu iubitori de adevari si Cristos,ci doritori de celebritate fare talent si bani fara munca. OK,Ce compromite virusul? NImic! Singurii care ne compromitem suntem noi. Ne spalam,suntem credinciosi sau nu,ne tradam,ne furam. Cand faci rau,nu astepta binele! Noi ne facem rau,da,singuri.
2
0
Si de rev si craciun si de sabat si de luni pana duminica
0
1
Latrailor mai aveti 21 de zile de relax apoi din nou pe camera ca nu ati invatat lectia
0
2
Revelion cu zeama de varza si cartofi! Carne pla! Gata cubulangeala! Jos buzele si unghiile false panaramele dracu!! La ciorba cu voi!
2
1
De Revelion: Toata lumea sa stea in case De Alegeri: Toata lumea sa iasa la vot Concluzia: Da-va draq!
5
0
votati PNL, sa va bage in arest la domiciliu!
5
2
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
3
4
Nu ar fi mai bine sa faci tu revelionul la puscarie bulangiule?
8
2
mars de unde ai venit
10
1
Stare de urgenta galbejitilor
10
2
Sa iti dau muie cu cacat tzigan venit pe jos din Palestina
18
3
deja voi stiti ce va fi de revelion....hai siktir
22
2
a inceput cacatul asta cu totalitarismul medical
25
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920