rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

RAEDPP a SESIZAT Poliţia Economică în cazul TERENURILOR din MAMAIA

Sunt mulţi afacerişti în staţiunea Mamaia care au încheiate contracte de asociere cu RAEDPP Constanţa încă de pe vremea lui Radu Mazăre. Contracte prin intermediul cărora aceştia s-au angajat, în urma exploatării terenul administrat de Regie, să plătească o chirie, dar şi o cotă parte din profit. Unii nu au mai respectat clauzele contractuale de ani de zile iar alții, deși au de plătit sume modice de bani, nu și-au mai achitat obligațiile de luni de zile. RAEDPP a început curățenia încă de când Florin Gheorghe a preluat conducerea. Și, pe timp ce controalele se intensifică, ies la iveală chestiuni de domeniul fantasticului. De exemplu, un afacerist din Mamaia, Marius Stamate, care deține un hotel de 7 etaje, plătește o chirie de 300 de euro, în timp ce altul, ce deține imobil cu același regim de înălțime, plătește 4. 000 de euro. Ori altul nu ar plătit un leu, încă de la încheierea tranzacției, către RAEDPP, cum ar fi fostul viceprimar Nemirschi. Aşa că, s-au luat măsuri.

Începând din anul 2019, RAEDPP Constanța a demarat controale cu privire la respectarea clauzelor prevăzute în contractele de asociere aflate în derulare, contracte ce au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații comerciale în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. RAEDPP Constanța le-a pus la dispoziție afaceriștilor terenurile pe care au amplasat spațiile comerciale sau hoteluri, în schimbul unor chirii. Iată că unii dintre ei au ajuns, încă din luna iulie, în atenția Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, dar și în atenția ANAF, pentru ca instituțiile abilitate să ia la puricat contractele încheiate cu Regia, existând suspiciuni de evaziune fiscală.

Marius Stamate, în atenţia Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și a ANAF

Unul dintre cei vizați este Marius Stamate, care a ridicat în Mamaia hotelul cu 7 etaje, Melbo. Acesta are contract încheiat cu RAEDPP pentru terenul de sub construcție. Chiria a fost stabilită la 300 de euro în condițiile în care un alt investitor, care a construit un imobil cu același regim de înălțime, plătește chiria pe teren… 4000 de euro, spun surse din cadrul RAEDPP. Potrivit unor surse, Stamate ar fi un apropiat al fostului viceprimar Gabi Stan.

Nemirschi nu a plătit un leu chirie către RAEDPP, spun reprezentanţii Regiei

Un alt afacerist care a ajuns în atenția organelor de control este fiul fostului viceprimar Nicolae Nemirschi. În cazul acesta, povestea este mai încâlcită.

Nicolae Nemirschi deţine în zona Picadilly un imobil cu destinaţia spaţii de cazare, unde şi locuieşte, de altfel, potrivit informaţiilor noastre. La aceeaşi adresă din Mamaia mai figurează şi societatea fiului său, Andrei, şi anume Maan Music Studio, al cărei asociat mai este şi Marcel Prodan, fostul impresar şi iubit al Alexandrei Stan. Societate în spatele căreia se află, tot potrivit unor surse, şi fostul viceprimar. În urmă cu câţiva ani, Maan Music Studio a demarat procedurile pentru realizarea unui club nautic şi a unei anexe, construite pe terenul statului, administrat de RAEDPP. Însă nu a plătit către Regie cota parte din contract, şi nici suma minimă garantată, aşa cum s-a stabilit iniţial, prin contractul, fapt pentru care RAEDPP a început procedura în vederea rezilierii contractului.

Cum a intrat Maan Music Studio în posesia terenului din imediata apropriere a vilei Premesse

Între RAEDPP şi SC Alrombond Management SRL a fost încheiat contractul de asociere 2951 la data de 15.11.2003, în vederea construirii unui imobil P+4E, amenajării, întreţinerii şi exploatării unui spaţiu alimentaţie publică, durata contractului fiind de 20 de ani, până la data de 14.10.2023. Firma era obligată să plătească cota parte din profitul impozabil începând cu data dării în folosinţă a spaţiului. Numai că, societatea a intrat în faliment, contractul încheiat de RADPP fiind „moştenit” de societatea fiului lui Nicolae Nemirschi, Maan Music Studio SRL. Asociaţii firmei, Andrei Nemirschi şi Marcel Prodan, fostul impresar şi iubit al Alexandrei Stan, s-au angajat să respecte contractul preluat de la SC Alrombond Management SRL, adică să plătească lunar 15 % din profit, dar şi suma minimă garantată, adică o chirie pe teren, lucru care nu s-a întâmplat.

Nicolae Nemirschi

Prin actul adiţional încheiat pe 27 februarie 2012, aferent contractului de asociere încheiat de Regie cu Alrombond Management SRL, READPP devine asociat cu SC MAAN Music Studio pentru terenul aferent obiectivului situat în staţiunea Mamaia, zona restaurant Picadilly.

Autorizaţii de construite obţinute ilegal?

Pe 20.11.2014 a fost eliberată autorizaţia de construire nr 1999 emisă de Primăria Constanţa, urmare a solicitării RAEDPP, prin care se autorizează construirea club nautic P+2E, construire anexă P+1E, garaje şi împrejmuire teren de către SC Maan Music Studio SRL. Deci, 2 etaje, şi nu 4 aşa cum era specificat în contractul de asociere. RAEDPP spune că societatea a refuzat să semneze toate actele adiţionale propuse privind modificarea contractului. La data de 4.02.2019 a fost eliberată o nouă autorizaţie de construire cu numărul 178, de către Primăria Constanţa, pentru modificare proiect autorizat anterior prin recompartimentare interioară şi modificare faţadă. Din nou, fără ca actul de asociere să fie modificat. Ca o paranteză, precizăm că aceeaşi autorizaţie se află şi pe masa judecătorilor constănţeni, după ce o asociaţie din Constanţa a cerut anularea acesteia.

Iată că și acest contract a ajuns pe masa polițiștilor, dar și a inspectorilor ANAF.

Cei doi afaceriști nu sunt singurii ”pârâți” la ANAF și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Urmează și alte VIP-uri, inclusiv din București, care se laudă cu relații sus puse.

Fiul lui Grameni a rămas fără contract de închiriere pentru spațiile din Piața Unirii

Probleme are și Iancu Grameni, fiul primarului din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni. Acesta deține societatea Euro Farm Invest, cu sediul în Sinoie. În urmă cu câțiva ani, a închiriat de la RAEDPP jumătate din spațiile amplasate în Piața Unirii. Voia să amenajeze o piață de pește.

Gheorghe Grameni

În acest sens, ar fi accesat fonduri europene, numai că nu ar fi fost respectat contractul. N-a mai fost construită piața de pește, dar nici chiria nu a mai plătit-o la RAEDPP. În jur de 500 de euro a fost stabilit cuantumul lunar, iar de 4 luni nu a mai plătit. RAEDPP a reziliat contractul, iar acum se judecă în instanță. Potrivit surselor noastre, parlamentarul PSD Radu Babuș ar fi implicat în afacere, însă în acte apar doar Iancu Grameni și Tincuța Grameni.

Mirela PASCAL

marţi, 6 octombrie 20207915
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

33nu inteleg(6 oct 21:17)
cum au obtinut autorizatie de constructie pe un teren inchiriat, pe care se pot construi numai costructii provizorii gen tarabe, container, etc. Si cu parcarile inchiriate din Mamaia ce faci don directore ?
34Ion(6 oct 17:09)
Hai dom Amiral cu deratizarea! La puscarie cu toti lingaii lu mazare! Sa se duca langa el!
05Adri(6 oct 16:43)
In Mamaia se construieste ca la prhosti de 25 de ani, in ritmul asta va ajunge la o suprasaturatie de locuitori , ceea ce va duce la imposibilitatea recupetarii oricarei investitii in urmatoriu 50 de ani,, doar supraetajarea plajei va putea rezolva problema , insa e imposibil!
04Vlad(6 oct 16:04)
Dar pe Vlad patronul de la hotel Bulevard care are o vila chiar in faza la Cazino nu il luati are o vila in acte cu 1200 de metri si el are 5000 de metri ca a intrat cu nisip in lac , apele romane , politia , dorm ?
08Decebalus puscariatus(6 oct 15:57)
Aoleooo au inceput sa chitaie sobolanii .La puscarie mafia din Primarie
27Petre(6 oct 15:32)
Pana acum nu ati spus nimic. Este bine si mai tarziu.
37Irina(6 oct 15:19)
Ce a facut READPP pana acum? A luat spagi si mita? De ce nu a sesizat organele competente. Fac ce vor cu bunurile statului. Sa plateasca toti cei care nu si-au facut treaba.
37cezara(6 oct 14:51)
sa vina organele statului de drept si sa cerceteze fara mila
09Un fleac(6 oct 13:36)
Sa vina la Navodari si vede adevarata fata a hotiilor ,MATEI NICOLAE seful furturilor de teren un nenorocit care a furat 61 de hectare din tabara de copii Navodari si acum vreau iar primar
012pt. Radu Babus(6 oct 12:20)
dk nu era tac-tu cu banii mureai flacau mai retardule !
212Cetatean(6 oct 11:57)
Pana acum ce a asteptat Raedpp-ul, atatia ani nu sa sesizat! Brusc, cum au vazut ca se schimba regimul se fac ca lucreaza !!!
016Marius stamat(6 oct 09:55)
Este incredibil cum acest om a reusit sa fenteze orice regula posibila in constanta, fara ca nimeni sa ia o masura impotriva lui. Nu e prima abatere, vezi cladirea din sensul giratoriu de la Malibu, care este asezata direct in strada, cu balcoanelenpeste sensul giratoriu, multe altele
112Grig(6 oct 09:32)
300 de euro platesc chiria lunara la un apartament de 2 camere. Luati de ooo cei care au incheiat contractele din partea RADPP si pusi sa plateasca.
49Faga(6 oct 09:03)
Mister Gheorge ia spune tu repede, asa-i ca iti cam tataie curul acum ca a plecat seful tau fagadau? Asteptam si plecarea ta justitiarule. Sa te duci sa mai muncesti si tu nu sa parazitezi statul asa cum ai facut toata viata. Tchuss
09cei care au sesizat(6 oct 09:02)
dnaul acum ar trebuii si ei implicati, pana acum nu au facut o, sunt cu doua fete, oameni de nimic!
211Jack(6 oct 07:49)
Pai astea se stiu de ani de zile, nu e nimic nou. Ce e nou e ca gheorghe se da bine pe langa noul stapan
313Gogu(6 oct 07:27)
Felicitari, acum puteti sa va faceti treaba cu adevarat dupa ce ati scapat de fagabou !
116Formidabil(6 oct 02:06)
Din articol retinem ca unii sunt mai presus de lege, ceea ce stiam, si mai retinem ca Florin Gheorghe nu trebuie schimbat, ceea ce nu stiam. Adica omul e competent, spun ziaristii.
112afaceristii romani(6 oct 01:43)
nu platesc un leu impozit,fac politica la greu,....nu DNA tb sa-i culeaga ci simpla politie,..cred ca meletenii care aresteaza babute in piata cu patrunjel sunt capabili sa se ocupe si de acesti asa zisi oameni de afaceri Romania pe zi ce trece devine o tara de kkt,..chiar pute
116Cta(6 oct 01:18)
F bine face RAEDPP,toti golanii astia sunt niste escroci, profitori ordinari. Flit si la puscarie cu ei
116Gyly(6 oct 01:17)
DNA sa vina sa va ia
mai mult...Replica
18 apr 22:10ReplicaSONDAJ 2021: PNL, în cădere liberă. PSD și USR PLUS își conservă pozițiile!

Partidul Național Liberal (PNL) începe să resimtă din plin probleme guvernării. Măsurile de austeritate luate de...739

18 apr 21:10ReplicaTatăl și fratele lui OMBLADON de la PARAZIȚII au MURIT de COVID2526
19 apr 00:08ReplicaLa Mănăstirea Doctorilor fără de arginți, AGHIASMA costă 10 LEI litrul! VIDEO405
19 apr 23:33ReplicaO FIRMĂ cu un SINGUR ANGAJAT cere FALIMENTUL Fundației pentru Tineret Constanța

Proces interesant pe rolul tribunalului, unde o mică firmă de izolații, cu un singur angajat, cere falimentul...310

19 apr 23:31ReplicaCLARIFICĂRI: CÂT ține IMUNITATEA după ce te VACCINEZI împotriva COVID606
19 apr 23:31ReplicaMaria ANGHEL, o nouă PERFORMANȚĂ la campionatul NAȚIONAL individual pentru JUNIORI la ȘAH204
19 apr 23:16ReplicaFostul IUBIT al patroanei de la JOLIE salon e 'VEDETĂ' în PRESA americană!

Patroana salonului de înfrumusețare Jolie Salon Spa a ajuns în instanță cu fostul concubin. De ce? Ei bine, aceasta...528

19 apr 23:14ReplicaDumitru NANCU rămâne fără postul de DIRECTOR la Fondul pentru IMM-uri?332
19 apr 23:01ReplicaINVESTIȚII cu bani EUROPENI în PORTUL CONSTANȚA239
19 apr 22:53ReplicaBĂTĂUȘ din Murfatlar EXTRĂDAT după ce a AGRESAT 3 persoane în GERMANIA

Pe numele lui Alin Iulian Olteanu, din Murfatlar, a fost emis un mandat european de arestare la data de 08.03.2021, de...314

19 apr 00:01ReplicaTemperaturi RIDICATE în această săptămână236
19 apr 22:50ReplicaSPITALUL Medgidia CAUTĂ să se doteze cu ECHIPAMENTE de PROTECȚIE178
Vremea
7.9°7.6° - 7.9° luni, 19 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 76%
Vânt: 3.09 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/4912223662337
5/4023223141920
joker211025143
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 22:38SportSimona Halep direct în turul doi la Stuttgart. O veste bună și una rea pentru româncă

Simona Halep, locul 3 WTA şi favorită 2, va juca direct în turul doi la turneul de la Stuttgart, iar vestea proastă...147

19 apr 00:00SportCupa României la spadă a fost câștigată de Bianca Benea (CSM Oradea)

Bianca Benea (CSM Oradea) a câştigat Cupa României la spadă, duminică, în Sala de Scrimă ''Ana Pascu'' din...120

19 apr 00:00SportAtac ironic al echipei lui Ianis dupa victoria cu Celtic din Cupa: "Cea mai buna echipa din tara!" Ce au postat

Dupa victoria categorica din campionat, Rangers a eliminat-o pe rivala Celtic si din Cupa Scotiei. Echipa lui Gerrard...137

19 apr 22:29SportAlertă pentru starurile lui Clinceni! Poenaru, furios la finalul meciului cu CFR Cluj: "Nu accept! Daca nu joacă, iau măsuri și văd ei!"

Ilie Poenaru a declarat ca echipa sa tinteste la locul 4. Acest lucrul s-a vazut si in declaratia sa dupa esecul cu CFR...139

Local
19 apr 23:55LocalÎnghesuială mare la hainele second-hand, în plină pandemie COVID

Zeci de persoane au ignorat complet regulile de distanţare şi s-au înghesuit în faţa unui magazin second hand de...1095

19 apr 23:56LocalCOVID-19: 67 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanța, 2265 la nivelul țării

Pe teritoriul României, până duminică, 18 aprilie, au fost confirmate 1.029.304 cazuri de persoane infectate cu noul...719

19 apr 23:56LocalPiața Grivița, închisă pentru igienizare

388

19 apr 23:56Local41 de migranți descoperiți de polițiștii de frontieră la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Nădlac au descoperit 41 de cetățeni...336

19 apr 23:57LocalACCIDENT RUTIER cu o VICTIMĂ, la ieșire din Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 18 aprilie, la ieșire din constanța...762

19 apr 23:57LocalO mașină s-a făcut SCRUM! Focul ar fi fost pus INTENȚIONAT

671

Politică
19 apr 21:52PoliticăDirector DSP, mesaj pentru Vlad Voiculescu: Îi doresc odihnă plăcută!

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, liberalul Flavius Cionca, i-a transmis, ironic, fostului ministru...668

19 apr 21:31PoliticăUtilizarea plasmei convalescente contra COVID-19 a redus cu 40% numărul internărilor în spital, în SUA

În timp ce la noi în țară locurile de la ATI sunt complet ocupate și sunt tot mai mulți pacienți internați în...254

19 apr 19:19PoliticăFlorin Cîțu a solicitat explicații de la STS, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu

509

19 apr 19:23PoliticăVlad Voiculescu: Am primit mai multe amenințări cu moartea

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat într-un interviu acordat actorului Marius Manole în...452

19 apr 19:20PoliticăVlad Voiculescu, acuzații FĂRĂ PRECEDENT: Nicușor Dan și PNL nu și-au ținut cuvântul

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a vorbit, duminică, despre candidatura la funcţia de viceprimar al...470

19 apr 19:21PoliticăPreședintele Senatului: Nu mai avem încredere în premierul Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că în USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătăţii...591

19 apr 19:16PoliticăALDE își alege noua conducere a partidului: Călin Popescu Tăriceanu nu mai candidează

ALDE, partidul condus până anul trecut de Călin Popescu Tăriceanu, își alege sâmbătă, 17 aprilie a.c., noua...494

19 apr 19:16PoliticăMinistrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala online nu a fost eficientă pentru că profesorii nu au...525

19 apr 19:14PoliticăCristian Tudor Popescu: Mă înfioară cei de la USR-PLUS. Mestecă talaș de partid fără să clipească

652

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2821

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2915

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3916

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3914

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7332

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8253

Monden
19 apr 19:22MondenRegina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lăsat o scrisoare emoționantă pe sicriul soțului ei, Prințului Philip....539

19 apr 19:20MondenAmanta lui Ciprian Marica, transformare totală

Transformarea incredibilă a amantei lui Ciprian Marica! Cum arată acum celebra roșcată cu care a fost prins...2470

19 apr 19:17MondenŢiriac: „Dacă ai puţină minte în cap, nu ai cum să nu te vaccinezi anti-COVID. Eu am vrut să-l fac pe cel rusesc“

1009

19 apr 19:17MondenImagini de la funeraliile Prinţului Philip. VIDEO

Au apărut primele imagini de la înmormântarea Prinţului Philip. La ceremonie vor participa membrii familiei regale,...575

19 apr 19:18MondenLovitură pentru Mirela Vaida! A fost clasată acuzaţia de tentativă de omor din dosar. „Mă simt în pericol“

O nouă lovitură pentru Mirela Vaida, în dosarul deschis după ce a fost atacată cu bolovani chiar în timpul...631

19 apr 19:19MondenGina Pistol și Smiley, ceartă aprinsă după publicarea unei poze în care prezentatoarea apare topless

1969

Mapamond
19 apr 00:00MapamondRusia îl expulzează pe consulul Ucrainei de la Sankt Petersburg, pentru obţinerea unor informaţii clasificate

Rusia a decis sâmbătă expulzarea unui diplomat ucrainean aflat la post la Sankt Petersburg, a anunţat Ministerul de...121

19 apr 00:00MapamondMigranţi: Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, trimis în judecată

Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga, a fost trimis în...119

19 apr 00:00MapamondMinistrul apărării german: Rusia generează o ameninţare concretă şi imediată pentru securitatea Europei

115

19 apr 21:32MapamondRusia trimite nave de război pentru manevre în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor din estul Ucrainei

Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre,...385

19 apr 21:33MapamondJohnson & Johnson crede că și alte vaccinuri provoacă cheaguri de sânge

Compania americană Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture în...516

19 apr 21:34MapamondCoronavirus: EMA va anunţa marţi recomandările sale în privinţa vaccinului Johnson&Johnson

498

Sănătate
19 apr 00:00SănătateSindromul impostorului - ce este și cum știi dacă îl ai?

Sindromul impostorului afectează, potrivit cercetătorilor, mai bine de 70% din populația adultă. Află în cele ce...110

19 apr 00:00SănătateSmochine - 5 beneficii pentru organism

Smochinele și frunzele de smochin sunt pline de substanțe nutritive care oferă o varietate de beneficii potențiale...116

19 apr 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

111

19 apr 00:00SănătateScăderea temperaturii corporale ar putea ajuta creierul în caz producerii unui stop cardio-respirator

Scăderea temperaturii corporale ar putea reduce riscul de leziuni cerebrale în cazul pacienților comatoși care au...124

19 apr 00:00SănătateRezistența la antibiotice se dezvoltă mai repede decât se credea

Bacteriile patogene dezvoltă rezistență la antibiotice mult mai repede decât se aștepta comunitatea științifică....119

19 apr 00:00SănătateTeamă de întuneric, la copii și la adulți. Ce este de făcut și când apelezi la un specialist

Frică de întuneric este o fobie întâlnită atât la copii, cât și la adulți. În cazul micuților, fie că vorbim...114

19 apr 01:41SănătateStudiu: Prăjelile cresc riscul de boli cardiovasculare

Consumul de alimente prăjite este legat de un risc crescut de boli cardiace majore și accident vascular cerebral,...110

19 apr 00:00SănătateCel mai bun regim alimentar pentru cei cu anemie

Anemia are loc atunci când corpul tău nu are suficiente eritrocite (globule roșii în sânge). Afecțiunea este, în...108

19 apr 01:38SănătateHelicobacter Pylori - Cauze, simptome și tratament

123

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT