rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

RAEDPP a SESIZAT Poliţia Economică în cazul TERENURILOR din MAMAIA

Sunt mulţi afacerişti în staţiunea Mamaia care au încheiate contracte de asociere cu RAEDPP Constanţa încă de pe vremea lui Radu Mazăre. Contracte prin intermediul cărora aceştia s-au angajat, în urma exploatării terenul administrat de Regie, să plătească o chirie, dar şi o cotă parte din profit. Unii nu au mai respectat clauzele contractuale de ani de zile iar alții, deși au de plătit sume modice de bani, nu și-au mai achitat obligațiile de luni de zile. RAEDPP a început curățenia încă de când Florin Gheorghe a preluat conducerea. Și, pe timp ce controalele se intensifică, ies la iveală chestiuni de domeniul fantasticului. De exemplu, un afacerist din Mamaia, Marius Stamate, care deține un hotel de 7 etaje, plătește o chirie de 300 de euro, în timp ce altul, ce deține imobil cu același regim de înălțime, plătește 4. 000 de euro. Ori altul nu ar plătit un leu, încă de la încheierea tranzacției, către RAEDPP, cum ar fi fostul viceprimar Nemirschi. Aşa că, s-au luat măsuri.

Începând din anul 2019, RAEDPP Constanța a demarat controale cu privire la respectarea clauzelor prevăzute în contractele de asociere aflate în derulare, contracte ce au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații comerciale în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. RAEDPP Constanța le-a pus la dispoziție afaceriștilor terenurile pe care au amplasat spațiile comerciale sau hoteluri, în schimbul unor chirii. Iată că unii dintre ei au ajuns, încă din luna iulie, în atenția Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, dar și în atenția ANAF, pentru ca instituțiile abilitate să ia la puricat contractele încheiate cu Regia, existând suspiciuni de evaziune fiscală.

Marius Stamate, în atenţia Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și a ANAF

Unul dintre cei vizați este Marius Stamate, care a ridicat în Mamaia hotelul cu 7 etaje, Melbo. Acesta are contract încheiat cu RAEDPP pentru terenul de sub construcție. Chiria a fost stabilită la 300 de euro în condițiile în care un alt investitor, care a construit un imobil cu același regim de înălțime, plătește chiria pe teren… 4000 de euro, spun surse din cadrul RAEDPP. Potrivit unor surse, Stamate ar fi un apropiat al fostului viceprimar Gabi Stan.

Nemirschi nu a plătit un leu chirie către RAEDPP, spun reprezentanţii Regiei

Un alt afacerist care a ajuns în atenția organelor de control este fiul fostului viceprimar Nicolae Nemirschi. În cazul acesta, povestea este mai încâlcită.

Nicolae Nemirschi deţine în zona Picadilly un imobil cu destinaţia spaţii de cazare, unde şi locuieşte, de altfel, potrivit informaţiilor noastre. La aceeaşi adresă din Mamaia mai figurează şi societatea fiului său, Andrei, şi anume Maan Music Studio, al cărei asociat mai este şi Marcel Prodan, fostul impresar şi iubit al Alexandrei Stan. Societate în spatele căreia se află, tot potrivit unor surse, şi fostul viceprimar. În urmă cu câţiva ani, Maan Music Studio a demarat procedurile pentru realizarea unui club nautic şi a unei anexe, construite pe terenul statului, administrat de RAEDPP. Însă nu a plătit către Regie cota parte din contract, şi nici suma minimă garantată, aşa cum s-a stabilit iniţial, prin contractul, fapt pentru care RAEDPP a început procedura în vederea rezilierii contractului.

Cum a intrat Maan Music Studio în posesia terenului din imediata apropriere a vilei Premesse

Între RAEDPP şi SC Alrombond Management SRL a fost încheiat contractul de asociere 2951 la data de 15.11.2003, în vederea construirii unui imobil P+4E, amenajării, întreţinerii şi exploatării unui spaţiu alimentaţie publică, durata contractului fiind de 20 de ani, până la data de 14.10.2023. Firma era obligată să plătească cota parte din profitul impozabil începând cu data dării în folosinţă a spaţiului. Numai că, societatea a intrat în faliment, contractul încheiat de RADPP fiind „moştenit” de societatea fiului lui Nicolae Nemirschi, Maan Music Studio SRL. Asociaţii firmei, Andrei Nemirschi şi Marcel Prodan, fostul impresar şi iubit al Alexandrei Stan, s-au angajat să respecte contractul preluat de la SC Alrombond Management SRL, adică să plătească lunar 15 % din profit, dar şi suma minimă garantată, adică o chirie pe teren, lucru care nu s-a întâmplat.

Nicolae Nemirschi

Prin actul adiţional încheiat pe 27 februarie 2012, aferent contractului de asociere încheiat de Regie cu Alrombond Management SRL, READPP devine asociat cu SC MAAN Music Studio pentru terenul aferent obiectivului situat în staţiunea Mamaia, zona restaurant Picadilly.

Autorizaţii de construite obţinute ilegal?

Pe 20.11.2014 a fost eliberată autorizaţia de construire nr 1999 emisă de Primăria Constanţa, urmare a solicitării RAEDPP, prin care se autorizează construirea club nautic P+2E, construire anexă P+1E, garaje şi împrejmuire teren de către SC Maan Music Studio SRL. Deci, 2 etaje, şi nu 4 aşa cum era specificat în contractul de asociere. RAEDPP spune că societatea a refuzat să semneze toate actele adiţionale propuse privind modificarea contractului. La data de 4.02.2019 a fost eliberată o nouă autorizaţie de construire cu numărul 178, de către Primăria Constanţa, pentru modificare proiect autorizat anterior prin recompartimentare interioară şi modificare faţadă. Din nou, fără ca actul de asociere să fie modificat. Ca o paranteză, precizăm că aceeaşi autorizaţie se află şi pe masa judecătorilor constănţeni, după ce o asociaţie din Constanţa a cerut anularea acesteia.

Iată că și acest contract a ajuns pe masa polițiștilor, dar și a inspectorilor ANAF.

Cei doi afaceriști nu sunt singurii ”pârâți” la ANAF și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Urmează și alte VIP-uri, inclusiv din București, care se laudă cu relații sus puse.

Fiul lui Grameni a rămas fără contract de închiriere pentru spațiile din Piața Unirii

Probleme are și Iancu Grameni, fiul primarului din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni. Acesta deține societatea Euro Farm Invest, cu sediul în Sinoie. În urmă cu câțiva ani, a închiriat de la RAEDPP jumătate din spațiile amplasate în Piața Unirii. Voia să amenajeze o piață de pește.

Gheorghe Grameni

În acest sens, ar fi accesat fonduri europene, numai că nu ar fi fost respectat contractul. N-a mai fost construită piața de pește, dar nici chiria nu a mai plătit-o la RAEDPP. În jur de 500 de euro a fost stabilit cuantumul lunar, iar de 4 luni nu a mai plătit. RAEDPP a reziliat contractul, iar acum se judecă în instanță. Potrivit surselor noastre, parlamentarul PSD Radu Babuș ar fi implicat în afacere, însă în acte apar doar Iancu Grameni și Tincuța Grameni.

Mirela PASCAL

marţi, 6 octombrie 20208440
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
Polițistul criminal, scrisoare șocantă pentru părinții îndurerați ai Raisei: 'Sunt un...'
Comentarii

33nu inteleg(6 oct 21:17)
cum au obtinut autorizatie de constructie pe un teren inchiriat, pe care se pot construi numai costructii provizorii gen tarabe, container, etc. Si cu parcarile inchiriate din Mamaia ce faci don directore ?
34Ion(6 oct 17:09)
Hai dom Amiral cu deratizarea! La puscarie cu toti lingaii lu mazare! Sa se duca langa el!
05Adri(6 oct 16:43)
In Mamaia se construieste ca la prhosti de 25 de ani, in ritmul asta va ajunge la o suprasaturatie de locuitori , ceea ce va duce la imposibilitatea recupetarii oricarei investitii in urmatoriu 50 de ani,, doar supraetajarea plajei va putea rezolva problema , insa e imposibil!
04Vlad(6 oct 16:04)
Dar pe Vlad patronul de la hotel Bulevard care are o vila chiar in faza la Cazino nu il luati are o vila in acte cu 1200 de metri si el are 5000 de metri ca a intrat cu nisip in lac , apele romane , politia , dorm ?
08Decebalus puscariatus(6 oct 15:57)
Aoleooo au inceput sa chitaie sobolanii .La puscarie mafia din Primarie
27Petre(6 oct 15:32)
Pana acum nu ati spus nimic. Este bine si mai tarziu.
37Irina(6 oct 15:19)
Ce a facut READPP pana acum? A luat spagi si mita? De ce nu a sesizat organele competente. Fac ce vor cu bunurile statului. Sa plateasca toti cei care nu si-au facut treaba.
37cezara(6 oct 14:51)
sa vina organele statului de drept si sa cerceteze fara mila
09Un fleac(6 oct 13:36)
Sa vina la Navodari si vede adevarata fata a hotiilor ,MATEI NICOLAE seful furturilor de teren un nenorocit care a furat 61 de hectare din tabara de copii Navodari si acum vreau iar primar
012pt. Radu Babus(6 oct 12:20)
dk nu era tac-tu cu banii mureai flacau mai retardule !
212Cetatean(6 oct 11:57)
Pana acum ce a asteptat Raedpp-ul, atatia ani nu sa sesizat! Brusc, cum au vazut ca se schimba regimul se fac ca lucreaza !!!
016Marius stamat(6 oct 09:55)
Este incredibil cum acest om a reusit sa fenteze orice regula posibila in constanta, fara ca nimeni sa ia o masura impotriva lui. Nu e prima abatere, vezi cladirea din sensul giratoriu de la Malibu, care este asezata direct in strada, cu balcoanelenpeste sensul giratoriu, multe altele
112Grig(6 oct 09:32)
300 de euro platesc chiria lunara la un apartament de 2 camere. Luati de ooo cei care au incheiat contractele din partea RADPP si pusi sa plateasca.
49Faga(6 oct 09:03)
Mister Gheorge ia spune tu repede, asa-i ca iti cam tataie curul acum ca a plecat seful tau fagadau? Asteptam si plecarea ta justitiarule. Sa te duci sa mai muncesti si tu nu sa parazitezi statul asa cum ai facut toata viata. Tchuss
09cei care au sesizat(6 oct 09:02)
dnaul acum ar trebuii si ei implicati, pana acum nu au facut o, sunt cu doua fete, oameni de nimic!
211Jack(6 oct 07:49)
Pai astea se stiu de ani de zile, nu e nimic nou. Ce e nou e ca gheorghe se da bine pe langa noul stapan
313Gogu(6 oct 07:27)
Felicitari, acum puteti sa va faceti treaba cu adevarat dupa ce ati scapat de fagabou !
116Formidabil(6 oct 02:06)
Din articol retinem ca unii sunt mai presus de lege, ceea ce stiam, si mai retinem ca Florin Gheorghe nu trebuie schimbat, ceea ce nu stiam. Adica omul e competent, spun ziaristii.
112afaceristii romani(6 oct 01:43)
nu platesc un leu impozit,fac politica la greu,....nu DNA tb sa-i culeaga ci simpla politie,..cred ca meletenii care aresteaza babute in piata cu patrunjel sunt capabili sa se ocupe si de acesti asa zisi oameni de afaceri Romania pe zi ce trece devine o tara de kkt,..chiar pute
116Cta(6 oct 01:18)
F bine face RAEDPP,toti golanii astia sunt niste escroci, profitori ordinari. Flit si la puscarie cu ei
116Gyly(6 oct 01:17)
DNA sa vina sa va ia
mai mult...Replica
21 ian 19:41ReplicaEXCLUSIV! Horia CONSTANTINESCU, ȘEF pe ȚARĂ, la PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Șeful Protecției Consumatorilor Constanța a fost numit vineri, 21 ianuarie, președintele Autorității Naționale...917

21 ian 15:49ReplicaUPDATE: GEANTĂ SUSPECTĂ, lângă CITY Mall. Erau articole VESTIMENTARE. Video4889
21 ian 14:54ReplicaDOLIU în PRESA din CONSTANȚA! O cunoscută JURNALISTĂ a MURIT!3454
21 ian 13:51ReplicaALARMANT! INCIDENȚA, aproape de 10 la mie, la CONSTANȚA

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19.649 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –...1729

21 ian 19:48ReplicaINTERVIU cu dr. Constantin DINA, șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii2323
21 ian 11:32ReplicaCERTIFICATELE de VACCINARE EXPIRĂ de la 1 februarie, fără DOZA BOOSTER6540
21 ian 01:11ReplicaA dat DOMNU’! PRIMĂRIA CONSTANȚA SCAPĂ de ANI MERLĂ!

Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța este condusă de Ani Merlă, un personaj mega...6757

21 ian 00:43ReplicaSediul SCIM-ului, firma familiei MOISOIU, scos la LICITAȚIE din cauza DATORIILOR3626
21 ian 23:26ReplicaCENTRALA Nucleară UMFLĂ contul unui MILIONAR din CERNAVODĂ!9215
21 ian 00:33ReplicaN-a ȘTIUT să trimită SMS pentru PARCARE şi Poliţia Locală l-a AMENDAT!

Duduţă Bibică, din Târgoviște, și-a petrecut vacanța de vară la Constanța, iar cu acest prilej s-a ales și cu...3149

21 ian 00:26ReplicaGELOS pe FOSTA CONCUBINĂ, i-a DISTRUS MAȘINA cu TOPORIȘCA4798
21 ian 00:17ReplicaBĂRBAȚII care FĂCEAU LINIUȚE pe A4 au rămas FĂRĂ permis de CONDUCERE!2771
Vremea
-1.6°-1.6° - 1.1° vineri, 21 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 66%
Vânt: 3.86 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/494628487314
5/401091916407
joker30152352910
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 ian 23:48SportFotbal: Chelsea nu se poate baza pe jucătorii nevaccinați în deplasarea de la Lille

Echipele de fotbal trebuie să respecte "în principiu" regulile sanitare din fiecare ţară, a reamintit joi UEFA,...277

21 ian 23:48SportCSM Constanța își propune să devină un club recunoscut la nivel național și internațional

Primăria Municipiului Constanța a organizat o primă întâlnire de lucru în care oameni de sport din Constanța au...463

21 ian 23:49SportSimona Halep, după ce și-a spulberat adversara: 'Cred că am fost aproape de cel mai bun tenis al meu'

Simona Halep a declarat, joi, după ce a învins-o categoric, cu scorul de 6-2, 6-0, pe Beatriz Haddad Maia, la...569

21 ian 00:00SportTenis: Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea la Australian Open

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, numărul 18 mondial, s-a oprit în turul al doilea al turneului...284

Local
21 ian 23:51LocalBărbat ARESTAT preventiv pentru FURT, conducere fără PERMIS și sub influența ALCOOLULUI

Polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost solicitați, la data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei...411

21 ian 23:51LocalTÂNĂR cercetat pentru PROXENETISM: Și-a convins prietena MINORĂ să se prostitueze

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de proxenetism, polițiști din...1471

21 ian 23:52LocalTânăr ARESTAT după ce a fost PRINS la volan beat MANGĂ și cu permisul SUSPENDAT

527

21 ian 23:51LocalUn bărbat FĂRĂ PERMIS de conducere, PRINS de polițiști la volan, în localitatea Sinoe

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat, la data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 07.50, un...425

21 ian 23:51LocalMINOR cercetat pentru FURT, după ce a sustras un FLEX, dintr-o societate comercială

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt, polițiști din cadrul...444

21 ian 23:59LocalRAZII ale polițiștilor în JUDEȚ. AMENZI pe bandă rulantă

Polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, împreună cu polițiști ai Serviciului Acțiuni...413

21 ian 23:52LocalMANDATE de EXECUTARE a pedepsei, puse în aplicare de POLIȚIȘTI

Polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au depistat, la data de 19 ianuarie a.c., un bărbat, de 46 de ani,...573

21 ian 11:30LocalTot mai mulţi TINERI apelează la fertilizarea in VITRO!

Stresul , fumatul şi alimentaţia reprezintă doar o parte din factorii de risc ce duc la infertilitate, problema cu...857

21 ian 22:17LocalMarea SCHIMBARE la FAȚĂ a PIEȚEI TOMIS III. VIDEO

760

Politică
21 ian 20:46PoliticăNicușor Dan: Procurorii DNA au făcut percheziții în biroul meu, în Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că procurorii DNA au făcut percheziții în Primăria Capitalei și au...657

21 ian 20:44PoliticăNicușor Dan: 'Nu poți să paralizezi un oraș pentru a cere demiterea directorului STB'

Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat joi, întrebat ce se poate face pentru a opri greva STB, că „nu poți să...320

21 ian 20:44PoliticăNicușor Dan acuză PSD pentru greva de la STB

286

21 ian 20:43PoliticăPapahagi: S-a pus în mișcare planul prin care un pesedist va deveni Președintele României

În turul 2 al alegerilor prezidențiale din anul 2000, adversarii lui Ion Iliescu l-au votat pe acesta doar pentru a nu...1237

21 ian 20:42PoliticăRareș Bogdan cere decapitarea ANRE: 'Zoltan Nagy a fost de o impertinență rară'

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat miercuri la Digi24 că la ședința coaliției pe tema facturilor...675

21 ian 21:27PoliticăRareș Bogdan, despre certificatul verde la locul de muncă: „Ar fi trebuit să cerem înlocuirea lui Rafila“

651

Interviuri
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3540

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5203

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4122

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3491

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO

Primarul Constanței, Vergil CHIȚAC, a ținut vineri, 10 decembrie, audiențe direct din studioul Replica. Edilul a...8512

10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video

4607

Monden
21 ian 00:00MondenSalma Hayek, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei. Vedete care au început anul la plajă

Nu le pasă de frig! Vedetele au început anul în costum de baie în zone calde. Salma Hayek, Kim Kardashian, Eiza...634

21 ian 00:00MondenA murit André Leon Talley, una dintre figurile emblematice ale revistei Vogue

Influentul jurnalist de modă André Leon Talley, primul afro-american care a ocupat funcţia de director de creaţie la...246

21 ian 00:00MondenCeremonia de decernare a Premiilor Grammy va avea loc pe 3 aprilie la Las Vegas

155

21 ian 01:55MondenAndrei Păunescu, în război cu Vasile Şeicaru. Îl acuză că a furat o piesă a lui Adrian Păunescu

Andrei Păunescu îl acuză pe Vasile Şeicaru că ar fi declarat că o piesă a lui Adrian Păunescu este al lui. Este...277

21 ian 00:00MondenHeidi Klum şi-a asigurat picioarele pentru o sumă colosală

Dezvăluire şocantă! Manechinul de top Heidi Klum a dezvăluit recent că şi-a asigurat picioarele cu peste 2...307

21 ian 00:00MondenKanye West lansează o nouă modă pentru măştile de protecţie

Kanye West a dus la extrem noţiunea de mască de protecţie. Artistul american de 44 de ani a apărut în public cu...210

21 ian 01:30MondenActorul John Malkovich, refuzat de un hotel de lux din Veneția, din cauza certificatului verde

Actorul John Malkovich a fost refuzat de un hotel de lux din Veneţia, unde rezervase un apartament, din cauza...445

21 ian 01:19MondenUn cunoscut ACTOR a MURIT, la 37 de ani, în urma unui ACCIDENT la SCHI

Actorul Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, miercuri, în urma unui accident la schi care a avut loc marţi....1244

21 ian 01:23MondenNetflix va lansa anul acesta 25 de programe sud-coreene

326

Mapamond
21 ian 01:14MapamondSecretarul general al ONU i-a propus Angelei Merkel o funcție importantă

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a oferit fostului cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, un rol de...367

21 ian 01:14MapamondRusul care a scuipat pe portretul lui Putin a câștigat la CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că Rusia se face vinovată de încălcarea libertăţii de...339

21 ian 01:11MapamondPolonia schimbă legea pentru ca divorțul să fie aproape imposibil, mai ales în familiile cu copii

371

Sănătate
21 ian 01:15SănătateOficial al OMS: în 2022 putem pune capăt urgenței de sănătate publică Covid-19

Covid-19 nu va fi niciodată eradicată, dar societatea are şansa să pună capăt urgenţei de sănătate publică în...407

21 ian 01:15SănătateAlexandru Rafila face CLARIFICĂRI TĂIOASE: Omicron NU face ravagii printre copii

Alexandru Rafila dezminte relatările privind numărul mare de copii bolnavi de COVID: „am văzut în spațiul public...462

21 ian 01:15SănătateDecesul cauzat de Omicron unui pacient din România NU SE CONFIRMĂ

419

21 ian 00:00SănătateRafila: Mortalitatea generată de COVID-19, de 8 - 10 ori mai mică decât în octombrie 2021

Mortalitatea generată de COVID-19 este în prezent de 8 - 10 ori mai mică decât în luna octombrie a anului trecut...154

21 ian 00:00SănătateRafila: Accesul la diagnostic, la tratament sau îngrijiri paliative este esenţial

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că accesul la diagnostic, la tratament sau îngrijiri...148

21 ian 01:20SănătateMedicul Marinescu: „Acest val va fi ultima strigare. Mă aștept ca din vară să revenim la normalitate”

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Marinescu, susține că valul 5 al...660

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT