REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

RAEDPP a SESIZAT Poliţia Economică în cazul TERENURILOR din MAMAIA

RAEDPP a SESIZAT Poliţia Economică în cazul TERENURILOR din MAMAIA

Replica API 6 octombrie 2020 | 23:40 9096

Sunt mulţi afacerişti în staţiunea Mamaia care au încheiate contracte de asociere cu RAEDPP Constanţa încă de pe vremea lui Radu Mazăre. Contracte prin intermediul cărora aceştia s-au angajat, în urma exploatării terenul administrat de Regie, să plătească o chirie, dar şi o cotă parte din profit. Unii nu au mai respectat clauzele contractuale de ani de zile iar alții, deși au de plătit sume modice de bani, nu și-au mai achitat obligațiile de luni de zile. RAEDPP a început curățenia încă de când Florin Gheorghe a preluat conducerea. Și, pe timp ce controalele se intensifică, ies la iveală chestiuni de domeniul fantasticului. De exemplu, un afacerist din Mamaia, Marius Stamate, care deține un hotel de 7 etaje, plătește o chirie de 300 de euro, în timp ce altul, ce deține imobil cu același regim de înălțime, plătește 4. 000 de euro. Ori altul nu ar plătit un leu, încă de la încheierea tranzacției, către RAEDPP, cum ar fi fostul viceprimar Nemirschi. Aşa că, s-au luat măsuri.

Începând din anul 2019, RAEDPP Constanța a demarat controale cu privire la respectarea clauzelor prevăzute în contractele de asociere aflate în derulare, contracte ce au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații comerciale în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. RAEDPP Constanța le-a pus la dispoziție afaceriștilor terenurile pe care au amplasat spațiile comerciale sau hoteluri, în schimbul unor chirii. Iată că unii dintre ei au ajuns, încă din luna iulie, în atenția Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, dar și în atenția ANAF, pentru ca instituțiile abilitate să ia la puricat contractele încheiate cu Regia, existând suspiciuni de evaziune fiscală.

Marius Stamate, în atenţia Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și a ANAF

Unul dintre cei vizați este Marius Stamate, care a ridicat în Mamaia hotelul cu 7 etaje, Melbo. Acesta are contract încheiat cu RAEDPP pentru terenul de sub construcție. Chiria a fost stabilită la 300 de euro în condițiile în care un alt investitor, care a construit un imobil cu același regim de înălțime, plătește chiria pe teren… 4000 de euro, spun surse din cadrul RAEDPP. Potrivit unor surse, Stamate ar fi un apropiat al fostului viceprimar Gabi Stan.

Nemirschi nu a plătit un leu chirie către RAEDPP, spun reprezentanţii Regiei

Un alt afacerist care a ajuns în atenția organelor de control este fiul fostului viceprimar Nicolae Nemirschi. În cazul acesta, povestea este mai încâlcită.

Nicolae Nemirschi deţine în zona Picadilly un imobil cu destinaţia spaţii de cazare, unde şi locuieşte, de altfel, potrivit informaţiilor noastre. La aceeaşi adresă din Mamaia mai figurează şi societatea fiului său, Andrei, şi anume Maan Music Studio, al cărei asociat mai este şi Marcel Prodan, fostul impresar şi iubit al Alexandrei Stan. Societate în spatele căreia se află, tot potrivit unor surse, şi fostul viceprimar. În urmă cu câţiva ani, Maan Music Studio a demarat procedurile pentru realizarea unui club nautic şi a unei anexe, construite pe terenul statului, administrat de RAEDPP. Însă nu a plătit către Regie cota parte din contract, şi nici suma minimă garantată, aşa cum s-a stabilit iniţial, prin contractul, fapt pentru care RAEDPP a început procedura în vederea rezilierii contractului.

Cum a intrat Maan Music Studio în posesia terenului din imediata apropriere a vilei Premesse

Între RAEDPP şi SC Alrombond Management SRL a fost încheiat contractul de asociere 2951 la data de 15.11.2003, în vederea construirii unui imobil P+4E, amenajării, întreţinerii şi exploatării unui spaţiu alimentaţie publică, durata contractului fiind de 20 de ani, până la data de 14.10.2023. Firma era obligată să plătească cota parte din profitul impozabil începând cu data dării în folosinţă a spaţiului. Numai că, societatea a intrat în faliment, contractul încheiat de RADPP fiind „moştenit” de societatea fiului lui Nicolae Nemirschi, Maan Music Studio SRL. Asociaţii firmei, Andrei Nemirschi şi Marcel Prodan, fostul impresar şi iubit al Alexandrei Stan, s-au angajat să respecte contractul preluat de la SC Alrombond Management SRL, adică să plătească lunar 15 % din profit, dar şi suma minimă garantată, adică o chirie pe teren, lucru care nu s-a întâmplat.

Nicolae Nemirschi

Prin actul adiţional încheiat pe 27 februarie 2012, aferent contractului de asociere încheiat de Regie cu Alrombond Management SRL, READPP devine asociat cu SC MAAN Music Studio pentru terenul aferent obiectivului situat în staţiunea Mamaia, zona restaurant Picadilly.

Autorizaţii de construite obţinute ilegal?

Pe 20.11.2014 a fost eliberată autorizaţia de construire nr 1999 emisă de Primăria Constanţa, urmare a solicitării RAEDPP, prin care se autorizează construirea club nautic P+2E, construire anexă P+1E, garaje şi împrejmuire teren de către SC Maan Music Studio SRL. Deci, 2 etaje, şi nu 4 aşa cum era specificat în contractul de asociere. RAEDPP spune că societatea a refuzat să semneze toate actele adiţionale propuse privind modificarea contractului. La data de 4.02.2019 a fost eliberată o nouă autorizaţie de construire cu numărul 178, de către Primăria Constanţa, pentru modificare proiect autorizat anterior prin recompartimentare interioară şi modificare faţadă. Din nou, fără ca actul de asociere să fie modificat. Ca o paranteză, precizăm că aceeaşi autorizaţie se află şi pe masa judecătorilor constănţeni, după ce o asociaţie din Constanţa a cerut anularea acesteia.

Iată că și acest contract a ajuns pe masa polițiștilor, dar și a inspectorilor ANAF.

Cei doi afaceriști nu sunt singurii ”pârâți” la ANAF și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Urmează și alte VIP-uri, inclusiv din București, care se laudă cu relații sus puse.

Fiul lui Grameni a rămas fără contract de închiriere pentru spațiile din Piața Unirii

Probleme are și Iancu Grameni, fiul primarului din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni. Acesta deține societatea Euro Farm Invest, cu sediul în Sinoie. În urmă cu câțiva ani, a închiriat de la RAEDPP jumătate din spațiile amplasate în Piața Unirii. Voia să amenajeze o piață de pește.

Gheorghe Grameni

În acest sens, ar fi accesat fonduri europene, numai că nu ar fi fost respectat contractul. N-a mai fost construită piața de pește, dar nici chiria nu a mai plătit-o la RAEDPP. În jur de 500 de euro a fost stabilit cuantumul lunar, iar de 4 luni nu a mai plătit. RAEDPP a reziliat contractul, iar acum se judecă în instanță. Potrivit surselor noastre, parlamentarul PSD Radu Babuș ar fi implicat în afacere, însă în acte apar doar Iancu Grameni și Tincuța Grameni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum au obtinut autorizatie de constructie pe un teren inchiriat, pe care se pot construi numai costructii provizorii gen tarabe, container, etc. Si cu parcarile inchiriate din Mamaia ce faci don directore ?
3
3
Hai dom Amiral cu deratizarea! La puscarie cu toti lingaii lu mazare! Sa se duca langa el!
4
3
In Mamaia se construieste ca la prhosti de 25 de ani, in ritmul asta va ajunge la o suprasaturatie de locuitori , ceea ce va duce la imposibilitatea recupetarii oricarei investitii in urmatoriu 50 de ani,, doar supraetajarea plajei va putea rezolva problema , insa e imposibil!
5
0
Dar pe Vlad patronul de la hotel Bulevard care are o vila chiar in faza la Cazino nu il luati are o vila in acte cu 1200 de metri si el are 5000 de metri ca a intrat cu nisip in lac , apele romane , politia , dorm ?
4
0
Aoleooo au inceput sa chitaie sobolanii .La puscarie mafia din Primarie
8
0
Pana acum nu ati spus nimic. Este bine si mai tarziu.
7
2
Ce a facut READPP pana acum? A luat spagi si mita? De ce nu a sesizat organele competente. Fac ce vor cu bunurile statului. Sa plateasca toti cei care nu si-au facut treaba.
7
3
sa vina organele statului de drept si sa cerceteze fara mila
7
3
Sa vina la Navodari si vede adevarata fata a hotiilor ,MATEI NICOLAE seful furturilor de teren un nenorocit care a furat 61 de hectare din tabara de copii Navodari si acum vreau iar primar
9
0
dk nu era tac-tu cu banii mureai flacau mai retardule !
12
0
Pana acum ce a asteptat Raedpp-ul, atatia ani nu sa sesizat! Brusc, cum au vazut ca se schimba regimul se fac ca lucreaza !!!
12
2
Este incredibil cum acest om a reusit sa fenteze orice regula posibila in constanta, fara ca nimeni sa ia o masura impotriva lui. Nu e prima abatere, vezi cladirea din sensul giratoriu de la Malibu, care este asezata direct in strada, cu balcoanelenpeste sensul giratoriu, multe altele
16
0
300 de euro platesc chiria lunara la un apartament de 2 camere. Luati de ooo cei care au incheiat contractele din partea RADPP si pusi sa plateasca.
12
1
Mister Gheorge ia spune tu repede, asa-i ca iti cam tataie curul acum ca a plecat seful tau fagadau? Asteptam si plecarea ta justitiarule. Sa te duci sa mai muncesti si tu nu sa parazitezi statul asa cum ai facut toata viata. Tchuss
9
4
dnaul acum ar trebuii si ei implicati, pana acum nu au facut o, sunt cu doua fete, oameni de nimic!
9
0
Pai astea se stiu de ani de zile, nu e nimic nou. Ce e nou e ca gheorghe se da bine pe langa noul stapan
11
2
Felicitari, acum puteti sa va faceti treaba cu adevarat dupa ce ati scapat de fagabou !
13
3
Din articol retinem ca unii sunt mai presus de lege, ceea ce stiam, si mai retinem ca Florin Gheorghe nu trebuie schimbat, ceea ce nu stiam. Adica omul e competent, spun ziaristii.
16
1
nu platesc un leu impozit,fac politica la greu,....nu DNA tb sa-i culeaga ci simpla politie,..cred ca meletenii care aresteaza babute in piata cu patrunjel sunt capabili sa se ocupe si de acesti asa zisi oameni de afaceri Romania pe zi ce trece devine o tara de kkt,..chiar pute
12
1
F bine face RAEDPP,toti golanii astia sunt niste escroci, profitori ordinari. Flit si la puscarie cu ei
16
1
DNA sa vina sa va ia
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102