rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

RAEDPP a SESIZAT Poliţia Economică în cazul TERENURILOR din MAMAIA

Sunt mulţi afacerişti în staţiunea Mamaia care au încheiate contracte de asociere cu RAEDPP Constanţa încă de pe vremea lui Radu Mazăre. Contracte prin intermediul cărora aceştia s-au angajat, în urma exploatării terenul administrat de Regie, să plătească o chirie, dar şi o cotă parte din profit. Unii nu au mai respectat clauzele contractuale de ani de zile iar alții, deși au de plătit sume modice de bani, nu și-au mai achitat obligațiile de luni de zile. RAEDPP a început curățenia încă de când Florin Gheorghe a preluat conducerea. Și, pe timp ce controalele se intensifică, ies la iveală chestiuni de domeniul fantasticului. De exemplu, un afacerist din Mamaia, Marius Stamate, care deține un hotel de 7 etaje, plătește o chirie de 300 de euro, în timp ce altul, ce deține imobil cu același regim de înălțime, plătește 4. 000 de euro. Ori altul nu ar plătit un leu, încă de la încheierea tranzacției, către RAEDPP, cum ar fi fostul viceprimar Nemirschi. Aşa că, s-au luat măsuri.

Începând din anul 2019, RAEDPP Constanța a demarat controale cu privire la respectarea clauzelor prevăzute în contractele de asociere aflate în derulare, contracte ce au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații comerciale în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. RAEDPP Constanța le-a pus la dispoziție afaceriștilor terenurile pe care au amplasat spațiile comerciale sau hoteluri, în schimbul unor chirii. Iată că unii dintre ei au ajuns, încă din luna iulie, în atenția Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, dar și în atenția ANAF, pentru ca instituțiile abilitate să ia la puricat contractele încheiate cu Regia, existând suspiciuni de evaziune fiscală.

Marius Stamate, în atenţia Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și a ANAF

Unul dintre cei vizați este Marius Stamate, care a ridicat în Mamaia hotelul cu 7 etaje, Melbo. Acesta are contract încheiat cu RAEDPP pentru terenul de sub construcție. Chiria a fost stabilită la 300 de euro în condițiile în care un alt investitor, care a construit un imobil cu același regim de înălțime, plătește chiria pe teren… 4000 de euro, spun surse din cadrul RAEDPP. Potrivit unor surse, Stamate ar fi un apropiat al fostului viceprimar Gabi Stan.

Nemirschi nu a plătit un leu chirie către RAEDPP, spun reprezentanţii Regiei

Un alt afacerist care a ajuns în atenția organelor de control este fiul fostului viceprimar Nicolae Nemirschi. În cazul acesta, povestea este mai încâlcită.

Nicolae Nemirschi deţine în zona Picadilly un imobil cu destinaţia spaţii de cazare, unde şi locuieşte, de altfel, potrivit informaţiilor noastre. La aceeaşi adresă din Mamaia mai figurează şi societatea fiului său, Andrei, şi anume Maan Music Studio, al cărei asociat mai este şi Marcel Prodan, fostul impresar şi iubit al Alexandrei Stan. Societate în spatele căreia se află, tot potrivit unor surse, şi fostul viceprimar. În urmă cu câţiva ani, Maan Music Studio a demarat procedurile pentru realizarea unui club nautic şi a unei anexe, construite pe terenul statului, administrat de RAEDPP. Însă nu a plătit către Regie cota parte din contract, şi nici suma minimă garantată, aşa cum s-a stabilit iniţial, prin contractul, fapt pentru care RAEDPP a început procedura în vederea rezilierii contractului.

Cum a intrat Maan Music Studio în posesia terenului din imediata apropriere a vilei Premesse

Între RAEDPP şi SC Alrombond Management SRL a fost încheiat contractul de asociere 2951 la data de 15.11.2003, în vederea construirii unui imobil P+4E, amenajării, întreţinerii şi exploatării unui spaţiu alimentaţie publică, durata contractului fiind de 20 de ani, până la data de 14.10.2023. Firma era obligată să plătească cota parte din profitul impozabil începând cu data dării în folosinţă a spaţiului. Numai că, societatea a intrat în faliment, contractul încheiat de RADPP fiind „moştenit” de societatea fiului lui Nicolae Nemirschi, Maan Music Studio SRL. Asociaţii firmei, Andrei Nemirschi şi Marcel Prodan, fostul impresar şi iubit al Alexandrei Stan, s-au angajat să respecte contractul preluat de la SC Alrombond Management SRL, adică să plătească lunar 15 % din profit, dar şi suma minimă garantată, adică o chirie pe teren, lucru care nu s-a întâmplat.

Nicolae Nemirschi

Prin actul adiţional încheiat pe 27 februarie 2012, aferent contractului de asociere încheiat de Regie cu Alrombond Management SRL, READPP devine asociat cu SC MAAN Music Studio pentru terenul aferent obiectivului situat în staţiunea Mamaia, zona restaurant Picadilly.

Autorizaţii de construite obţinute ilegal?

Pe 20.11.2014 a fost eliberată autorizaţia de construire nr 1999 emisă de Primăria Constanţa, urmare a solicitării RAEDPP, prin care se autorizează construirea club nautic P+2E, construire anexă P+1E, garaje şi împrejmuire teren de către SC Maan Music Studio SRL. Deci, 2 etaje, şi nu 4 aşa cum era specificat în contractul de asociere. RAEDPP spune că societatea a refuzat să semneze toate actele adiţionale propuse privind modificarea contractului. La data de 4.02.2019 a fost eliberată o nouă autorizaţie de construire cu numărul 178, de către Primăria Constanţa, pentru modificare proiect autorizat anterior prin recompartimentare interioară şi modificare faţadă. Din nou, fără ca actul de asociere să fie modificat. Ca o paranteză, precizăm că aceeaşi autorizaţie se află şi pe masa judecătorilor constănţeni, după ce o asociaţie din Constanţa a cerut anularea acesteia.

Iată că și acest contract a ajuns pe masa polițiștilor, dar și a inspectorilor ANAF.

Cei doi afaceriști nu sunt singurii ”pârâți” la ANAF și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Urmează și alte VIP-uri, inclusiv din București, care se laudă cu relații sus puse.

Fiul lui Grameni a rămas fără contract de închiriere pentru spațiile din Piața Unirii

Probleme are și Iancu Grameni, fiul primarului din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni. Acesta deține societatea Euro Farm Invest, cu sediul în Sinoie. În urmă cu câțiva ani, a închiriat de la RAEDPP jumătate din spațiile amplasate în Piața Unirii. Voia să amenajeze o piață de pește.

Gheorghe Grameni

În acest sens, ar fi accesat fonduri europene, numai că nu ar fi fost respectat contractul. N-a mai fost construită piața de pește, dar nici chiria nu a mai plătit-o la RAEDPP. În jur de 500 de euro a fost stabilit cuantumul lunar, iar de 4 luni nu a mai plătit. RAEDPP a reziliat contractul, iar acum se judecă în instanță. Potrivit surselor noastre, parlamentarul PSD Radu Babuș ar fi implicat în afacere, însă în acte apar doar Iancu Grameni și Tincuța Grameni.

Mirela PASCAL

marţi, 6 octombrie 20208086
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

33nu inteleg(6 oct 21:17)
cum au obtinut autorizatie de constructie pe un teren inchiriat, pe care se pot construi numai costructii provizorii gen tarabe, container, etc. Si cu parcarile inchiriate din Mamaia ce faci don directore ?
34Ion(6 oct 17:09)
Hai dom Amiral cu deratizarea! La puscarie cu toti lingaii lu mazare! Sa se duca langa el!
05Adri(6 oct 16:43)
In Mamaia se construieste ca la prhosti de 25 de ani, in ritmul asta va ajunge la o suprasaturatie de locuitori , ceea ce va duce la imposibilitatea recupetarii oricarei investitii in urmatoriu 50 de ani,, doar supraetajarea plajei va putea rezolva problema , insa e imposibil!
04Vlad(6 oct 16:04)
Dar pe Vlad patronul de la hotel Bulevard care are o vila chiar in faza la Cazino nu il luati are o vila in acte cu 1200 de metri si el are 5000 de metri ca a intrat cu nisip in lac , apele romane , politia , dorm ?
08Decebalus puscariatus(6 oct 15:57)
Aoleooo au inceput sa chitaie sobolanii .La puscarie mafia din Primarie
27Petre(6 oct 15:32)
Pana acum nu ati spus nimic. Este bine si mai tarziu.
37Irina(6 oct 15:19)
Ce a facut READPP pana acum? A luat spagi si mita? De ce nu a sesizat organele competente. Fac ce vor cu bunurile statului. Sa plateasca toti cei care nu si-au facut treaba.
37cezara(6 oct 14:51)
sa vina organele statului de drept si sa cerceteze fara mila
09Un fleac(6 oct 13:36)
Sa vina la Navodari si vede adevarata fata a hotiilor ,MATEI NICOLAE seful furturilor de teren un nenorocit care a furat 61 de hectare din tabara de copii Navodari si acum vreau iar primar
012pt. Radu Babus(6 oct 12:20)
dk nu era tac-tu cu banii mureai flacau mai retardule !
212Cetatean(6 oct 11:57)
Pana acum ce a asteptat Raedpp-ul, atatia ani nu sa sesizat! Brusc, cum au vazut ca se schimba regimul se fac ca lucreaza !!!
016Marius stamat(6 oct 09:55)
Este incredibil cum acest om a reusit sa fenteze orice regula posibila in constanta, fara ca nimeni sa ia o masura impotriva lui. Nu e prima abatere, vezi cladirea din sensul giratoriu de la Malibu, care este asezata direct in strada, cu balcoanelenpeste sensul giratoriu, multe altele
112Grig(6 oct 09:32)
300 de euro platesc chiria lunara la un apartament de 2 camere. Luati de ooo cei care au incheiat contractele din partea RADPP si pusi sa plateasca.
49Faga(6 oct 09:03)
Mister Gheorge ia spune tu repede, asa-i ca iti cam tataie curul acum ca a plecat seful tau fagadau? Asteptam si plecarea ta justitiarule. Sa te duci sa mai muncesti si tu nu sa parazitezi statul asa cum ai facut toata viata. Tchuss
09cei care au sesizat(6 oct 09:02)
dnaul acum ar trebuii si ei implicati, pana acum nu au facut o, sunt cu doua fete, oameni de nimic!
211Jack(6 oct 07:49)
Pai astea se stiu de ani de zile, nu e nimic nou. Ce e nou e ca gheorghe se da bine pe langa noul stapan
313Gogu(6 oct 07:27)
Felicitari, acum puteti sa va faceti treaba cu adevarat dupa ce ati scapat de fagabou !
116Formidabil(6 oct 02:06)
Din articol retinem ca unii sunt mai presus de lege, ceea ce stiam, si mai retinem ca Florin Gheorghe nu trebuie schimbat, ceea ce nu stiam. Adica omul e competent, spun ziaristii.
112afaceristii romani(6 oct 01:43)
nu platesc un leu impozit,fac politica la greu,....nu DNA tb sa-i culeaga ci simpla politie,..cred ca meletenii care aresteaza babute in piata cu patrunjel sunt capabili sa se ocupe si de acesti asa zisi oameni de afaceri Romania pe zi ce trece devine o tara de kkt,..chiar pute
116Cta(6 oct 01:18)
F bine face RAEDPP,toti golanii astia sunt niste escroci, profitori ordinari. Flit si la puscarie cu ei
116Gyly(6 oct 01:17)
DNA sa vina sa va ia
mai mult...Replica
1 aug 16:45ReplicaAUTOTURISM în FLĂCĂRI pe A2! Pompierii au intervenit. VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 1 august, pe Autostrada A2, pentru...1356

2 aug 00:07ReplicaPORTUL Constanța dă 20.000 de EURO, pentru paza unui depozit, unui lider PSD, care-și lasă angajații să MOARĂ de FOAME5283
2 aug 23:11ReplicaSensul GIRATORIU de la CORA BRĂTIANU devine ISTORIE: Se vor MONTA SEMAFOARE17691
2 aug 00:35ReplicaCristian BĂRHĂLESCU își mai bagă o FIRMĂ în FALIMENT, în plin sezon TURISTIC

Încă o firmă a fostului secretar de stat Cristian Bărhălescu intră în faliment, în plin sezon turistic, la...1376

2 aug 23:08ReplicaVEDETELE s-au SPART în FIGURI, în MAMAIA!2718
2 aug 00:30ReplicaSCANDAL între VECINI, la HÂRȘOVA, din cauza… PORCILOR1065
2 aug 00:00ReplicaTURIȘTII s-au BĂTUT cu SALVAMARII, la EFORIE!

Polițiștii constănțeni au fost sesizați duminică 1 august, în jurul orei 17.30, cu privire la producerea unei...6629

2 aug 00:28ReplicaUn PENSIONAR din NEW YORK i-a spart CAPUL unui angajat de la un atelier de CRUCI1014
2 aug 00:28ReplicaIndividul care și-a ÎNJUNGHIAT FRATELE, la ABATOR, a fost CONDAMNAT!665
2 aug 00:27ReplicaNu SCĂPĂM de CANICULĂ nici săptămâna asta, la Constanța!

Specialiștii din cadrul Centrului de Meteorologie Regional Dobrogea transmit faptul în următoarele zile vremea va fi...568

2 aug 00:26ReplicaPLAJELE sălbatice din VADU și CORBU, luate cu asalt de TURIȘTI! Video757
2 aug 00:25ReplicaBĂRBATUL acuzat de FURTUL de pe Mamaia spune că ÎNLĂTURA un PERICOL!1332
Vremea
33.6°32.1° - 33.6° luni, 2 august 2021
ConstanțaUmiditate: 52%
Vânt: 9.25 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 aug 15:53SportJO 2020: Programul sportivilor români în competiţiile de luni 2 august

Sportivii români vor evolua luni 2 august la trei discipline sportive la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atletism,...249

2 aug 00:00SportJO 2020: Programul finalelor de luni 2 august la Tokyo

Nu mai puţin de 23 de titluri olimpice se vor decerna luni 2 august la Jocurile de la Tokyo, cele mai multe finale...160

2 aug 00:00SportJO 2020 - Înot: Dressel a obţinut a cincea medalie de aur la Tokyo, cu ştafeta de 4x100 m mixt

Titlul în proba masculină de ştafetă 4x100 m mixt la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost câştigat, duminică, de...153

2 aug 00:00SportFotbal - Sassuolo: Juventus speră să-l aducă pe Manuel Locatelli

Clubul Juventus Torino speră să îl poată transfera pe mijlocaşul italian Manuel Locatelli, campion european cu...111

Local
2 aug 23:43LocalFelicia OVANESIAN dă cărțile pe față: „Corupție, achiziții cu dedicație...”

City managerul municipiuui Constanța, Felicia Ovanesian, vine cu explicații pentru cetățenii care au în...2600

2 aug 23:43LocalUn TURIST și-a RECUPERAT PORTOFELUL cu ajutorul JANDARMILOR

Cu ajutorul jandarmilor, un bărbat din București a reintrat în posesia actelor de identitate, legitimației de...490

2 aug 23:44LocalRAZII pe străzile din CONSTANȚA: ȘAPTE PERMISE REȚINUTE. VIDEO

502

2 aug 23:41LocalCoronavirus la Constanța: 43.078 de persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.078 de persoane...355

2 aug 23:41LocalRezultatele LOTO 6/49, Joker, 5/40 și Noroc de duminică, 1 august

Duminică, 1 august a.c., au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după...514

2 aug 23:42LocalRAZII pe șoselele din TULCEA: 6 certificate de înmatriculare retrase!

În această perioadă, polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor...390

2 aug 23:44LocalACCIDENT RUTIER în CERNAVODĂ: TREI PERSOANE au ajuns la SPITAL

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, în Cernavodă, acolo unde a avut loc un...847

2 aug 23:44LocalALERTĂ ALIMENTARĂ! Îngheţată retrasă din magazinele Metro

Două sortimente de îngheţată au fost retrase din magazinele Metro din cauza oxidului de etilenă din aditivul...3326

2 aug 00:03LocalCNAIR: Restricţiile de tonaj (7,5 tone), prelungite până pe 2 august, din cauza caniculei

328

Politică
2 aug 19:26PoliticăIohannis: România este locul în care diversitatea etnică, religioasă şi culturală este respectată

Preşedintele Klaus Iohannis participă duminică, la „Săptămâna Haferland”, festivalul comunităţii săseşti,...196

2 aug 19:27PoliticăKlaus Iohannis, mesaj duminical: 'Îşi riscă zilnic viaţa'

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică, un mesaj de Ziua Naţională Salvamont, el apreciind că salvatorii...306

2 aug 19:27PoliticăAlexandru Rafila: ”Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe”

527

2 aug 19:27PoliticăSe strâng semnături pentru demiterea primarului USR Clotilde Armand

Liderii PSD au decis să ia măsuri cu privire la criza interminabilă din Sectorul 1 pornind o campanie de strângere...696

2 aug 19:28PoliticăDiscuții între miniștrii de externe român și israelian după atacul asupra petrolierului Mercer Street

Miniștrii de externe român și israelian au discutat, sâmbătă, despre incidentul violent produs în zona...420

2 aug 19:28PoliticăUSR, acuzat că a votat alături de AUR și PSD împotriva interzicerii exportului de animale vii pe timpul verii

416

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1228

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2099

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11511

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1462

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2227

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2723

Monden
2 aug 17:50MondenA murit celebrul actor din filmele „Breaking Bad” și „The Lone Ranger”

Saginaw Grant, un prolific actor și șef ereditar al Națiunii Sac & Fox din Oklahoma, a murit la vârsta de 85 de ani,...718

2 aug 00:11MondenConstănțeanca Alexandra STAN nu mai face TOPLESS pentru că... NU o LASĂ SOȚUL!

Alexandra Stan este una dintre cele mai sexy artiste de la noi și nu a ezitat să arate acest lucru, în mediul...4058

2 iul 17:50MondenAlexandra Stan, reguli stricte de când a devenit o femeie măritată!

1216

Mapamond
2 aug 15:07MapamondIncendii violente în Grecia: Patru sate au fost evacuate

Patru sate din nord-vestul Peninsulei Peloponez, în apropiere de oraşul Patras, au fost evacuate sâmbătă de...499

2 aug 15:08MapamondVaccinarea anti-COVID va deveni obligatorie în Ungaria pentru personalul medical, din 15 august

Administrarea primelor două doze de vaccin împotriva coronavirusului va deveni obligatorie pentru tot personalul...268

2 aug 15:09MapamondCutremur cu magnitudinea 6,1 în Peru. Cel puțin 40 de răniți, aproape 200 de case avariate

249

2 aug 15:09MapamondVacanțele turiștilor din Turcia, ruinate de incendiile violente de vegetație

Incendiile uriașe de pădure care par de nestăpânit au învăluit întreg litoralul Turciei în fum, acolo unde mii...398

2 aug 15:10MapamondATAC ARMAT la Berlin: Sunt cel puțin patru victime, între care și o femeie

Cel puţin patru persoane au fost rănite vineri într-un incident armat care a avut loc în parcarea unui magazin, în...645

2 aug 15:11MapamondIncident în spațiu: Staţia Spaţială Internaţională a fost scăpată de sub control zeci de minute

376

Sănătate
2 aug 00:00SănătateHidratare cu pepene roșu

În timpul verii, mai ales pentru persoanele active, crește riscul deshidratării. De cele mai multe ori vorbim de o...120

2 aug 00:00SănătateCNCAV: A fost atins pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu o singură doză

Pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză a fost depăşit sâmbătă, a anunţat Comitetul...93

2 aug 14:49SănătatePreşedintele Colegiului Medicilor critică medicii care nu se vaccinează: 'Este imoral şi nedeontologic'

Prof. Dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a explicat într-un interviu acordat News.ro...364

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT