rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

RAEDPP a SESIZAT Poliţia Economică în cazul TERENURILOR din MAMAIA

Sunt mulţi afacerişti în staţiunea Mamaia care au încheiate contracte de asociere cu RAEDPP Constanţa încă de pe vremea lui Radu Mazăre. Contracte prin intermediul cărora aceştia s-au angajat, în urma exploatării terenul administrat de Regie, să plătească o chirie, dar şi o cotă parte din profit. Unii nu au mai respectat clauzele contractuale de ani de zile iar alții, deși au de plătit sume modice de bani, nu și-au mai achitat obligațiile de luni de zile. RAEDPP a început curățenia încă de când Florin Gheorghe a preluat conducerea. Și, pe timp ce controalele se intensifică, ies la iveală chestiuni de domeniul fantasticului. De exemplu, un afacerist din Mamaia, Marius Stamate, care deține un hotel de 7 etaje, plătește o chirie de 300 de euro, în timp ce altul, ce deține imobil cu același regim de înălțime, plătește 4. 000 de euro. Ori altul nu ar plătit un leu, încă de la încheierea tranzacției, către RAEDPP, cum ar fi fostul viceprimar Nemirschi. Aşa că, s-au luat măsuri.

Începând din anul 2019, RAEDPP Constanța a demarat controale cu privire la respectarea clauzelor prevăzute în contractele de asociere aflate în derulare, contracte ce au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații comerciale în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. RAEDPP Constanța le-a pus la dispoziție afaceriștilor terenurile pe care au amplasat spațiile comerciale sau hoteluri, în schimbul unor chirii. Iată că unii dintre ei au ajuns, încă din luna iulie, în atenția Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, dar și în atenția ANAF, pentru ca instituțiile abilitate să ia la puricat contractele încheiate cu Regia, existând suspiciuni de evaziune fiscală.

Marius Stamate, în atenţia Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și a ANAF

Unul dintre cei vizați este Marius Stamate, care a ridicat în Mamaia hotelul cu 7 etaje, Melbo. Acesta are contract încheiat cu RAEDPP pentru terenul de sub construcție. Chiria a fost stabilită la 300 de euro în condițiile în care un alt investitor, care a construit un imobil cu același regim de înălțime, plătește chiria pe teren… 4000 de euro, spun surse din cadrul RAEDPP. Potrivit unor surse, Stamate ar fi un apropiat al fostului viceprimar Gabi Stan.

Nemirschi nu a plătit un leu chirie către RAEDPP, spun reprezentanţii Regiei

Un alt afacerist care a ajuns în atenția organelor de control este fiul fostului viceprimar Nicolae Nemirschi. În cazul acesta, povestea este mai încâlcită.

Nicolae Nemirschi deţine în zona Picadilly un imobil cu destinaţia spaţii de cazare, unde şi locuieşte, de altfel, potrivit informaţiilor noastre. La aceeaşi adresă din Mamaia mai figurează şi societatea fiului său, Andrei, şi anume Maan Music Studio, al cărei asociat mai este şi Marcel Prodan, fostul impresar şi iubit al Alexandrei Stan. Societate în spatele căreia se află, tot potrivit unor surse, şi fostul viceprimar. În urmă cu câţiva ani, Maan Music Studio a demarat procedurile pentru realizarea unui club nautic şi a unei anexe, construite pe terenul statului, administrat de RAEDPP. Însă nu a plătit către Regie cota parte din contract, şi nici suma minimă garantată, aşa cum s-a stabilit iniţial, prin contractul, fapt pentru care RAEDPP a început procedura în vederea rezilierii contractului.

Cum a intrat Maan Music Studio în posesia terenului din imediata apropriere a vilei Premesse

Între RAEDPP şi SC Alrombond Management SRL a fost încheiat contractul de asociere 2951 la data de 15.11.2003, în vederea construirii unui imobil P+4E, amenajării, întreţinerii şi exploatării unui spaţiu alimentaţie publică, durata contractului fiind de 20 de ani, până la data de 14.10.2023. Firma era obligată să plătească cota parte din profitul impozabil începând cu data dării în folosinţă a spaţiului. Numai că, societatea a intrat în faliment, contractul încheiat de RADPP fiind „moştenit” de societatea fiului lui Nicolae Nemirschi, Maan Music Studio SRL. Asociaţii firmei, Andrei Nemirschi şi Marcel Prodan, fostul impresar şi iubit al Alexandrei Stan, s-au angajat să respecte contractul preluat de la SC Alrombond Management SRL, adică să plătească lunar 15 % din profit, dar şi suma minimă garantată, adică o chirie pe teren, lucru care nu s-a întâmplat.

Nicolae Nemirschi

Prin actul adiţional încheiat pe 27 februarie 2012, aferent contractului de asociere încheiat de Regie cu Alrombond Management SRL, READPP devine asociat cu SC MAAN Music Studio pentru terenul aferent obiectivului situat în staţiunea Mamaia, zona restaurant Picadilly.

Autorizaţii de construite obţinute ilegal?

Pe 20.11.2014 a fost eliberată autorizaţia de construire nr 1999 emisă de Primăria Constanţa, urmare a solicitării RAEDPP, prin care se autorizează construirea club nautic P+2E, construire anexă P+1E, garaje şi împrejmuire teren de către SC Maan Music Studio SRL. Deci, 2 etaje, şi nu 4 aşa cum era specificat în contractul de asociere. RAEDPP spune că societatea a refuzat să semneze toate actele adiţionale propuse privind modificarea contractului. La data de 4.02.2019 a fost eliberată o nouă autorizaţie de construire cu numărul 178, de către Primăria Constanţa, pentru modificare proiect autorizat anterior prin recompartimentare interioară şi modificare faţadă. Din nou, fără ca actul de asociere să fie modificat. Ca o paranteză, precizăm că aceeaşi autorizaţie se află şi pe masa judecătorilor constănţeni, după ce o asociaţie din Constanţa a cerut anularea acesteia.

Iată că și acest contract a ajuns pe masa polițiștilor, dar și a inspectorilor ANAF.

Cei doi afaceriști nu sunt singurii ”pârâți” la ANAF și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Urmează și alte VIP-uri, inclusiv din București, care se laudă cu relații sus puse.

Fiul lui Grameni a rămas fără contract de închiriere pentru spațiile din Piața Unirii

Probleme are și Iancu Grameni, fiul primarului din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni. Acesta deține societatea Euro Farm Invest, cu sediul în Sinoie. În urmă cu câțiva ani, a închiriat de la RAEDPP jumătate din spațiile amplasate în Piața Unirii. Voia să amenajeze o piață de pește.

Gheorghe Grameni

În acest sens, ar fi accesat fonduri europene, numai că nu ar fi fost respectat contractul. N-a mai fost construită piața de pește, dar nici chiria nu a mai plătit-o la RAEDPP. În jur de 500 de euro a fost stabilit cuantumul lunar, iar de 4 luni nu a mai plătit. RAEDPP a reziliat contractul, iar acum se judecă în instanță. Potrivit surselor noastre, parlamentarul PSD Radu Babuș ar fi implicat în afacere, însă în acte apar doar Iancu Grameni și Tincuța Grameni.

Mirela PASCAL

marţi, 6 octombrie 20208259
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
O familie întreagă din Giurgiu, răpusă de COVID! Tată, mamă și fiu, morți în aceeași zi - Ce spun medicii
Comentarii

33nu inteleg(6 oct 21:17)
cum au obtinut autorizatie de constructie pe un teren inchiriat, pe care se pot construi numai costructii provizorii gen tarabe, container, etc. Si cu parcarile inchiriate din Mamaia ce faci don directore ?
34Ion(6 oct 17:09)
Hai dom Amiral cu deratizarea! La puscarie cu toti lingaii lu mazare! Sa se duca langa el!
05Adri(6 oct 16:43)
In Mamaia se construieste ca la prhosti de 25 de ani, in ritmul asta va ajunge la o suprasaturatie de locuitori , ceea ce va duce la imposibilitatea recupetarii oricarei investitii in urmatoriu 50 de ani,, doar supraetajarea plajei va putea rezolva problema , insa e imposibil!
04Vlad(6 oct 16:04)
Dar pe Vlad patronul de la hotel Bulevard care are o vila chiar in faza la Cazino nu il luati are o vila in acte cu 1200 de metri si el are 5000 de metri ca a intrat cu nisip in lac , apele romane , politia , dorm ?
08Decebalus puscariatus(6 oct 15:57)
Aoleooo au inceput sa chitaie sobolanii .La puscarie mafia din Primarie
27Petre(6 oct 15:32)
Pana acum nu ati spus nimic. Este bine si mai tarziu.
37Irina(6 oct 15:19)
Ce a facut READPP pana acum? A luat spagi si mita? De ce nu a sesizat organele competente. Fac ce vor cu bunurile statului. Sa plateasca toti cei care nu si-au facut treaba.
37cezara(6 oct 14:51)
sa vina organele statului de drept si sa cerceteze fara mila
09Un fleac(6 oct 13:36)
Sa vina la Navodari si vede adevarata fata a hotiilor ,MATEI NICOLAE seful furturilor de teren un nenorocit care a furat 61 de hectare din tabara de copii Navodari si acum vreau iar primar
012pt. Radu Babus(6 oct 12:20)
dk nu era tac-tu cu banii mureai flacau mai retardule !
212Cetatean(6 oct 11:57)
Pana acum ce a asteptat Raedpp-ul, atatia ani nu sa sesizat! Brusc, cum au vazut ca se schimba regimul se fac ca lucreaza !!!
016Marius stamat(6 oct 09:55)
Este incredibil cum acest om a reusit sa fenteze orice regula posibila in constanta, fara ca nimeni sa ia o masura impotriva lui. Nu e prima abatere, vezi cladirea din sensul giratoriu de la Malibu, care este asezata direct in strada, cu balcoanelenpeste sensul giratoriu, multe altele
112Grig(6 oct 09:32)
300 de euro platesc chiria lunara la un apartament de 2 camere. Luati de ooo cei care au incheiat contractele din partea RADPP si pusi sa plateasca.
49Faga(6 oct 09:03)
Mister Gheorge ia spune tu repede, asa-i ca iti cam tataie curul acum ca a plecat seful tau fagadau? Asteptam si plecarea ta justitiarule. Sa te duci sa mai muncesti si tu nu sa parazitezi statul asa cum ai facut toata viata. Tchuss
09cei care au sesizat(6 oct 09:02)
dnaul acum ar trebuii si ei implicati, pana acum nu au facut o, sunt cu doua fete, oameni de nimic!
211Jack(6 oct 07:49)
Pai astea se stiu de ani de zile, nu e nimic nou. Ce e nou e ca gheorghe se da bine pe langa noul stapan
313Gogu(6 oct 07:27)
Felicitari, acum puteti sa va faceti treaba cu adevarat dupa ce ati scapat de fagabou !
116Formidabil(6 oct 02:06)
Din articol retinem ca unii sunt mai presus de lege, ceea ce stiam, si mai retinem ca Florin Gheorghe nu trebuie schimbat, ceea ce nu stiam. Adica omul e competent, spun ziaristii.
112afaceristii romani(6 oct 01:43)
nu platesc un leu impozit,fac politica la greu,....nu DNA tb sa-i culeaga ci simpla politie,..cred ca meletenii care aresteaza babute in piata cu patrunjel sunt capabili sa se ocupe si de acesti asa zisi oameni de afaceri Romania pe zi ce trece devine o tara de kkt,..chiar pute
116Cta(6 oct 01:18)
F bine face RAEDPP,toti golanii astia sunt niste escroci, profitori ordinari. Flit si la puscarie cu ei
116Gyly(6 oct 01:17)
DNA sa vina sa va ia
mai mult...Replica
15 oct 17:04ReplicaE OFICIAL: JUDEȚUL CONSTANȚA intră în CARANTINĂ!

În cadrul CJSU, vineri, 15 octombrie, a fost votată hotărârea nr. 148. Aceasta prevede constatarea încadrării în...16222

15 oct 16:08ReplicaTâlharul care a PRĂDUIT o SALĂ de JOCURI din Năvodari a fost prins de agenții Zip Escort! Video2405
15 oct 00:00ReplicaPONTONUL din Tulcea, INAUGURAT recent de Raluca TURCAN, s-a SCUFUNDAT2113
15 oct 23:19ReplicaInterviu cu Septimiu BOURCEANU, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...1101

14 oct 22:47ReplicaLISTA țărilor cu RISC epidemiologic ridicat1440
15 oct 12:20ReplicaFemeie PRINSĂ de polițiști cu un CERTIFICAT verde FALS, la un MALL din Constanța4853
15 oct 00:12ReplicaFelicia OVANESIAN (II): Este POSIBIL ca PUZ-ul Marilor Bulevarde să fi fost BLOCAT intenționat! VIDEO

Registrul Spațiilor Verzi și PUZ-ul marilor bulevarde sunt două subiecte ”cu greutate” care au stârnit, de-a...5358

15 oct 23:25ReplicaViceprimarul Ionuț RUSU: Sigur vom organiza ceva de REVELION!1676
15 oct 00:51ReplicaMUHSCINĂ, dat pe mâna PARCHETULUI în urma contractului cu RAEDPP!2346
15 oct 00:01ReplicaÎncepe a II-a ETAPĂ a proiectului de REAMENAJARE a zonei PENINSULARE

Primăria Constanța a eliberat în cursul zilei de joi, 14 octombrie a.c., autorizația pentru etapa II a proiectului...1670

15 oct 00:38ReplicaDOI AFACERIŞTI au PREJUDICIAT STATUL cu 200.000 de LEI1842
15 oct 00:00ReplicaSe ÎNCHID BARURILE și CLUBURILE, la Constanța!10468
Vremea
12.4°12.4° - 15° vineri, 15 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 6.69 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/4938133327239
5/403734729818
joker25354540819
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 oct 00:00SportEmma Răducanu, forfait pentru turneul de la Moscova - Ce urmează pentru campioana de la US Open

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 22 WTA, a anunțat că nu va putea participa la Kremlin Cup, turneu care va...327

15 oct 00:00SportLiga 2: Csikszereda Miercurea Ciuc vs Poli Iași 3-1

Csikszereda Miercurea Ciuc s-a impus, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața echipei Poli Iaşi, în primul...184

15 oct 00:00SportFIBA EuroCup: Sepsi Sfântu Gheorghe, înfrângere în primul meci (64-86 vs BC Prometey)

Sepsi Sfântu Gheorghe, ​campioana României la baschet feminin, a pierdut joi, în deplasare, în fața formaţiei BC...170

15 oct 23:53SportLiga Campionilor: Dinamo București, înfrângere onorabilă pe terenul campioanei Europei (32-36 vs FC Barcelona)

Dinamo Bucureşti nu s-a făcut de râs în fața campioanei en-titre a Europei. Campioana României la handbal masculin...202

Local
15 oct 11:24LocalSUMMITUL TINERILOR din ROMÂNIA va avea loc la malul mării

Summitul Tinerilor 6.0: Mozaic va avea loc în perioada 17-21 noiembrie 2021, în Constanța – Capitala Tineretului...530

15 oct 23:58LocalACCIDENT RUTIER pe DN2A între un AUTOTURISM și un AUTOCAMION

Cadrele medicale și militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 14 octombrie a.c., între...583

15 oct 23:58LocalMinor DISPĂRUT! Dacă l-ați VĂZUT, SUNAȚI la 112

903

15 oct 23:55LocalBărbat, AMENDAT pentru NERESPECTAREA CARANTINEI

Polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat, la data de 13 octombrie a.c., un bărbat, de 28 de...542

15 oct 14:22LocalO FIRMĂ NOUĂ și FĂRĂ ANGAJAȚI ridică un BLOC în KM 4-5

Un nou investitor a apărut pe piața imobiliară din municipiul Constanța! Florin Gabriel Pănculescu, administrator...1570

15 oct 23:55LocalAcțiuni pentru verificarea respectării normelor impuse de Legea 55/2020

La data de 13 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche -...1238

15 oct 23:58LocalACCIDENT RUTIER în TULCEA

În cursul zilei de joi, polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 22...558

15 oct 23:59LocalConsiliul Județean Constanța, convocat în şedinţă. Iată ordinea de zi

Consiliul Județean Constanța va fi convocat în ședință ordinară în data de 20 octombrie a.c., la ora 13.00,...807

15 oct 17:03LocalCRIMINALUL care și-a UCIS fosta SOȚIE cu FOCURI de ARMĂ va fi EXTRĂDAT în TURCIA

830

Politică
15 oct 00:00PoliticăVizita oficială a preşedintelui Iohannis în Letonia a fost amânată

Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi...253

15 oct 00:00PoliticăPMP cere convocarea CSAT pentru criza sanitară

Partidul Mişcarea Populară îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis convocarea de urgenţă a Consiliului Suprem de...200

15 oct 00:00PoliticăAEP: Aproape 100 de partide riscă să fie radiate

246

15 oct 23:59PoliticăLider SANITAS, către Cîțu: Se pot descurca spitalele fără 50.000 de cadre medicale nevaccinate?

Președintele Sanitas București, Viorel Hușanu, spune că testarea din propriul buzunar a medicilor care refuză...659

15 oct 23:59PoliticăFlorin Cîțu lansează BOMBA: Certificat verde pentru a putea intra în magazine

Premierul interimar Florin Cîțu susține că este adeptul utilizării certificatului verde în toate activitățile,...2187

15 oct 00:00PoliticăNelu Tătaru anunță valul cinci al pandemiei

1352

Interviuri
11 sep 05:19InterviuriCONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost...4669

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8080

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

1800

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4183

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

Procurorul criminalist, Zafer Sadîc, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. Cu o vastă experiență, de 23...3914

10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!

12368

Monden
15 oct 00:00MondenVin Diesel a revenit la forma fizică din ”Fast and Furious” și și-a arătat mușchii

Adio burtică! Vin Diesel, 54 de ani, pe numele lui real Mark Sinclair a revenit la forma fizică ce l-a consacrat în...259

15 oct 04:25MondenAdele anunţă că următorul ei album se va intitula '30' şi va fi lansat pe 19 noiembrie

Cântăreaţa britanică Adele a anunţat miercuri că cel de-al patrulea album de studio al ei se va intitula "30" şi...181

15 oct 00:00MondenOana Pellea are COVID 19: 'Sunt vaccinată cu ambele doze'

305

15 oct 00:00MondenVictor Rebengiuc, confesiuni zguduitoare. „Am început să mă gândesc la moarte“

La 88 de ani, Victor Rebengiuc este încă pe senă! Maestrul a acordat un interviu emoționant despre piesa „Regele...309

15 oct 00:00MondenIulian Vrabete de la Holograf, 9 zile în spital din cauza Covid

Iulian Vrabete, chitaristul și compozitorul trupei Holograf, a ajuns pe patul de spital, după ce s-a infectat cu...306

15 oct 04:30MondenVictoria Beckham, taxată de fani pentru faptul că a exagerat cu intervenţiile

Victoria Beckham a vrut să fie o apariţie glamouroasă în emisiunea Good Morning America de ieri, acolo unde şi-a...404

15 oct 00:00MondenDemi Lovato solicită să nu mai folosim termenul 'aliens' că este ofensator pentru extratereștri

Cântăreața și actrița Demi Lovato spune că oamenii nu ar trebui să folosească termenul „aliens” atunci când...244

15 oct 00:00MondenPrimele imagini din partea a doua a sezonului final din serialul spaniol 'La casa de papel' au fost lansate

Primele imagini din partea a doua a sezonului final din serialul spaniol „Fabrica de bani/ La casa de papel” au fost...202

15 oct 04:08Monden'Squid Game' stabileşte un record pentru debutul unui serial pe platforma Netflix

216

Mapamond
15 oct 00:00MapamondCoronavirus: Elveţia speră să crească rata relativ scăzută a vaccinării cu o serie de noi iniţiative

Elveţia speră să crească rata relativ scăzută a vaccinării împotriva coronavirusului cu o serie de noi...208

15 oct 00:00MapamondSupremaţia dreptului european: Premierul polonez merge în faţa eurodeputaţilor

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, urmează să ia cuvântul marţi în faţa eurodeputaţilor în legătură cu...184

15 oct 00:00MapamondVenezuela: ONU doreşte o 'anchetă independentă' asupra morţii unui prizonier politic

135

Sănătate
15 oct 01:46SănătateSCANDAL! Sute de bolnavi au primit un tratament experimental împotriva COVID, fără ca aceștia să știe

Centrul Prevent Senior a administrat un tratament experimental împotriva covid-19, în martie şi aprilie 2020, unui...705

15 oct 01:46SănătateGCS: 152.122 doze de vaccin anti-COVID - expirate și eliminate din circuitul de administrare

Un număr 152.122 de doze de vaccin anti-COVID, din care 137.352 Pfizer şi 14.770 Moderna, sunt expirate şi eliminate...363

15 oct 01:48SănătateOMS acuză că administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-Covid este „imorală”

984

15 oct 02:09SănătateVaccinul Moderna NU îndeplinește condițiile pentru utilizarea unui rapel

Specialişti ai Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite au afirmat marţi că vaccinul...624

15 oct 02:07SănătateBanii pentru ATI COVID, blocați. Costache: ”M-a sunat profesorul Săndesc la limita lacrimilor”

Profesorul Victor Costache a făcut o declarație potrivit căreia Ministerul Sănătății blochează Programul...420

15 oct 02:09SănătateCine sunt "specialiștii" care se ocupă de combaterea dezastrului sanitar

348

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT