REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

RAEDPP aşteaptă preţurile pe metru pătrat pentru vânzarea locuinţelor tip ANL

RAEDPP aşteaptă preţurile pe metru pătrat pentru vânzarea locuinţelor tip ANL

Replica API 4 februarie 2012 | 00:00 461

"La mâna" Ministerului Dezvoltării Regionale

"La mâna" Ministerului Dezvoltării Regionale

Vânzarea apartamentelor construite în regim ANL este o acţiune pusă în stand-by. Pentru ca imobilele să fie puse în vânzare, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului trebuie să stabilească, ca în fiecare an, de altfel, valoarea pe metru pătrat a locuinţelor. Imediat cum această valoare va fi publicată în Monitorul Oficial, RAEDPP dă asigurări că va începe vânzarea locuinţelor. În momentul de faţă, RAEDPP are în administrare 554 de unităţi locative situate în 23 de blocuri cu locuinţe pentru tineri construite în regim ANL.

"Regimul juridic al acestei locuinţe a fost stabilit anul trecut printr-o hotărâre de guvern, şi anume hotărârea nr 77/26.01.2011 toate aceste locuinţe au trecut din proprietatea publică a statului în proprietatea privată, creându-se, astfel, cadrul legal de vânzare a acestora către actualii chiriaşi", a declarat Mădălina Moţăţăianu, director al Direcţiei Administrare Imobile din acdrul RAEDPPP Constanţa. Astfel, Primăria Constanţa a demarat această acţiune de vânzare, în prezent transmiţându-se măsurătorile cadastrale şi intabulările pentru primele 5 blocuri situate în Constanţa, şi anume pe strada Pescarilor (2 blocuri), strada Traian (2 blocuri) şi strada Horia Agarici, din Tomis Nord (1 bloc), urmând ca în perioada următoare să se efectueze cadastrul şi intabularea şi pentru celelalte blocuri din cartierul Poarta 6. Reprezentanţii RAEDPP nu pot începe studierea cererilor până când nu se va stabili valoarea pe metru pătrat, acţiune care cade în sarcina Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. "În momentul în care, atât normele metodologice, cât şi ordinul de stabilire a valorii de înlocuire pe metru pătrat, se vor publica în Monitorul Oficial, RAEDPP va începe instrumentarea fiecărei cereri de cumpărare", a mai declarat directorul Direcţiei Administrare Imobile. În anul 2011, valoarea a fost stabilită la 448 euro/mp., mai mult cu 10 % faţă de anul precedent, adică 2010. Până în acest moment, 155 de titulari au depus cereri de cumpărare a locuinţei ANL, în timp ce 7 au renunţat la spaţiul locativ pe motiv că şi-au achiziţionat un apartament propriu. Cât despre condiţiile de cumpărare, titularul trebuie să facă dovada că nu deţine o locuinţă sau o casă de vacanţă, dar trebuie ca salariul mediu pe care-l încasează să nu depăşească cu 100 % lasariul mediu brut pe economie. "Dacă chiriaşul sau, după caz, membrii de familie, au un venit dublu faţă de salariul mediu brut pe economie, nu se vor încadra la cumpărare", a conchis Mădălina Moţăţăianu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614