REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Raeţchi: E important ca România să construiască un corp de rezervă pentru Armată, pentru situaţii de urgenţă

Raeţchi: E important ca România să construiască un corp de rezervă pentru Armată, pentru situaţii de urgenţă

Replica API 23 mai 2020 | 22:48 1240

Liberalul Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, consideră că asigurarea necesarului de rezervişti voluntari pentru Armată poate fi o soluţie în contextul creşterii cererii de locuri de muncă pe fondul provocărilor sociale generate de pandemia de coronavirus.

Ovidiu Raeţchi, foto: revista22.ro

"Putem soluţiona, concomitent, două probleme: acoperirea unor lipsuri din sistemul de apărare (recent bombardierele ruseşti Tupolev au testat frontiera de est a NATO), oferind implicit şi o soluţie pentru combaterea şomajului generat de criza COVID-19. (...) În contextul internaţional actual, dominat de incertitudine economică, ameninţări hibride şi actori statali imprevizibili, consolidarea rezilienţei reprezintă un pilon al dezvoltării durabile a României. Tocmai de aceea, este important ca ţara noastră să construiască un corp de rezervă capabil să gestioneze adecvat diverse ameninţări în situaţii de urgenţă", a scris deputatul PNL, vineri, pe Facebook, scrie Agerpres.

El arată că rezervişti voluntari pot fi bărbaţi sau femei, cu domiciliul în România şi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.

Ovidiu Raeţchi indică faptul că primele de fidelitate, recompensele prevăzute de regulamentul militar şi posibilitatea de a participa la cursuri gratuite sunt doar câteva dintre beneficiile acordate rezerviştilor, în perioadele în care participă la instruire şi la îndeplinirea misiunilor în structurile în care sunt încadraţi. El precizează că, în perioadele în care aceştia nu participă la instruire sau misiuni, continuă să fie declaraţi în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj şi beneficiază lunar de o remuneraţie.

"În contextul în care unele persoane au fost fie disponibilizate, pe fondul crizei COVID-19, fie urmează să intre pe piaţa muncii, înrolarea în corpul de rezervă ar putea contribui la securitatea lor financiară", arată el.

Deputatul liberal opinează că tinerii sunt extrem de vulnerabili în această perioadă şi spune că înrolarea acestora în corpul de rezervă reprezintă o opţiune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Polonezii deja antreneaza civili de ceva timp.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218