REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Raeţchi: Premierul să returneze fondurile tăiate SPP, SRI şi SIE şi să se ocupe de dotarea corespunzătoare a Poliţiei

Raeţchi: Premierul să returneze fondurile tăiate SPP, SRI şi SIE şi să se ocupe de dotarea corespunzătoare a Poliţiei

Replica API 15 iunie 2019 | 01:29 449

Ovidiu Raeţchi

Vicepreşedintele Comisiei de apărare, liberalul Ovidiu Raeţchi, cere premierului Viorica Dăncilă returnarea de urgenţă a fondurilor tăiate de la SPP, SRI şi SIE şi să se ocupe de dotarea corespunzătoare a Poliţiei.

"Doamna Dăncilă, aţi scăpat de lupta infractorului Dragnea cu "statul paralel". Opriţi umflarea Jandarmeriei, dotaţi poliţiştii şi daţi înapoi banii tăiaţi de la instituţii precum SPP de către Dragnea! Atacarea instituţiilor responsabile cu securitatea şi siguranţa României a fost una dintre constantele discursive ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, dar lupta sa imaginară cu "statul paralel" a încetat pe 27 mai. Timp de doi ani de zile, instituţii precum SPP, SRI sau SIE au fost atacate constant de PSD şi de Liviu Dragnea, conducerile lor au fost ameninţate cu demiterea şi s-a încercat modificarea legilor de funcţionare ale acestor instituţii după bunul plac al liderului de facto al Guvernului", afirmă Raeţchi, într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Liberalul susţine că în acest an, bugetele acestor instituţii au fost reduse semnificativ, cu peste 100 de milioane de euro, fără nicio justificare bugetară.

"În egală măsură, este îngrijorător că Poliţia nu dispune nici până în acest moment de dotările necesare pentru a-şi executa în siguranţă misiunile. În schimb, bugetul Jandarmeriei a fost suplimentat substanţial, probabil pentru merite deosebite în suprimarea protestului Diasporei de pe 10 august: fondurile alocate pentru muniţii şi armament de tip război au crescut cu peste 500%. Prin urmare, solicit premierului Viorica Dăncilă să repare de urgenţă această nedreptate şi să returneze fondurile acestor instituţii, tăiate la ordinul lui Liviu Dragnea şi să se ocupe deopotrivă de dotarea corespunzătoare a Poliţiei", adaugă Raeţchi.

El subliniază că situaţia regională tensionată şi provocările de securitate cu care se confruntă România necesită atenţia instituţiilor specializate, arătând că zilele trecute a apărut în spaţiul public o stenogramă atribuită teroristului Rabee Khalil, condamnat la închisoare pentru planificarea unui atentat la metroul din Bucureşti.

"Reamintesc şi faptul că echipa Serviciului de Protecţie şi Pază a gestionat excelent evenimentele presupuse de Preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, summitul organizat la Sibiu sau vizita istorică a Sanctităţii Sale Papa Francisc. Aceste sarcini dificile au fost duse la bună îndeplinire cu profesionalism şi responsabilitate, aşa cum se întâmplă şi cu participarea SPP la misiunile ONU. Urmează o perioadă plină de provocări pentru structurile cu responsabilităţi importante în zona de protecţie şi informaţii, fiind inacceptabil ca sistemul de siguranţă naţională al unui stat de la Marea Neagră să fie subfinanţat deliberat doar din vanitatea unui infractor condamnat", mai spune liberalul.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu te duci sa stai cu mina intinsa in fata bisericii.Se vede ca ti-au dat baietii sarcina sa te milogesti. De ce nu aduci tu bani de la mamitica ta, de acasa? Cu asta vreti voi sa cistigati guvernarea?
3
0
da mah sa le dam bani la securisti ca n-au suficient ca sa ne asculte si sa abuzeze de functiile si privilegiile pe care le au
6
1
asta este un politician de doi bani marie si el ca un catel din spatele gardului.
3
1
Fondurile se stabilesc in functie de un necesar. Necesarul a fost discutat in CSAT unde participa si institutiile enumerate. Si astea sunt fondurile. Domnu de la PNL vrea sa ma faca sa regret votul? Ca politician ar trebui sa inteleaga mai multe. Nu-mi place populismul ieftin.
7
1
Da, sa le dam bani la politisti sa cumpere masini ca sa se ciocneasca pe strada cu ele, ca prostii. Rasul lumii! Ce caraghiosi! Ii astept pe Coarna si Surugiu cu explicatii jenanate, ca de obicei. Sa vedeti ca le vor gasi, desi tottul se explica prin PROSTIE...
5
2
Pai nu am stabilit mai inginere prin vot pe 26 mai ca vrem bugetari mai putini,servicii secrete reduse ce tot o fortezi?
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367