REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Rafila: Cum ar putea fi accelerată vaccinarea împotriva COVID?

Rafila: Cum ar putea fi accelerată vaccinarea împotriva COVID?

Replica API 30 noiembrie 2021 | 00:00 478

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că acest sentiment de impunere a vaccinării trebuie să dispară şi el trebuie înlocuit cu un sentiment de responsabilitate pentru sănătatea proprie şi a membrilor familie, scrie stiripesurse.ro.

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a fost întrebat într-o conferinţă de presă, dacă s-a gândit cum ar putea fi accelarată vaccinarea împotriva COVID.

“Accelerarea campaniei de vaccinare nu se poate face decât prin creşterea încrederii populaţiei şi prin schimbarea modului de comunicare. Am discutat cu domnul prim-ministru acest aspect şi în perioada imediat următoare o să încercăm să găsim elemente noi ale comunicării şi mai ales ale informări care de multe ori a lipsit. Acest sentiment de impunere al vaccinării trebuie să dispară şi trebuie însă înlocuit cu sentimentul de responsabilitate pentru sănătatea proprie şi a membrilor familiei”, a explicat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că se poate apela şi la agenţii profesioniste de comunicare în acest sens.

“Probabil vom apela şi astfel de soluţii la agenţii profesioniste care pot să ajute la acest efort şi sunt sigur că există suficient de mulţi doritori să ajute la acest efort naţional care până la urmă are două semnificaţii. Este o semnificaţie legată de sănătatea publică şi cea de-a doua semnificaţie care devine tot mai evidentă, este cea de continuitate a vieţii economice într-un context dificil. Cred că toată lumea, inclusiv cei care au agenţii de publicitate, angajatorii au acest interes să îşi protejeze angajaţii şi să asigure sustenabilitatea economică a României”, a transmis Alexandru Rafila.

Social-democratul a mai declarat că vaccinarea este mai puţin este mai puţin periculoasă decât tratamentul antiviral.

“Mai e un lucru pe care aş vrea să îl spunem foarte clar pentru că este o dezbatere în spaţiul public permanentă, nu vreau să mă vaccinez pentru că vreau să am acces la tratament antiviral. Noi vom asigura accesul la tratament antiviral, inclusiv ambulator, dar tratamentul nu înlocuieşte vaccinarea. Vaccinarea este mult mai puţin periculoasă dacă vreţi din punct de vedere al efectelor adverse decât tratamentul antiviral, fie cu pastile, fie cu anticorpi monoclonali. Antivirale şi anticorpii monoclonali trebuie administrate cu foarte mare precauţie pentru că sunt substanţe care au efecte secundare în mod evident mult, mult superioare efectelor secundare produse de vaccin”, a explicat Rafila.

El a precizat că după administrarea primelor 10 milioane de doze de vaccin în România au fost înregistrate câteva zeci de reacţii grave.

“Chiar am un document trimis de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi după administrarea primelor 10 milioane de doze de vaccin, până la data de 3 octombrie, se înregistrase şase cazuri de miocardită, vreo zece cazuri de şoc anafilactic, încă câteva alte afecţiuni, toate reversibile după tratament, deci nu a murit nimeni. Ceea ce înseamnă extrem de puţin, adică 30 de cazuri de manifestări să spunem grave la 10 milioane de doze este extrem de puţin. Dacă am face o astfel de statistică pentru utilizarea aspirinei, de exemplu, o să vedeţi că acolo sunt mult, mult mai numeroase”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920