REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Rafila, detalii despre rugbistul suspect de COVID-19 cu varianta OMICRON, repatriat din Africa de Sud

Rafila, detalii despre rugbistul suspect de COVID-19 cu varianta OMICRON, repatriat din Africa de Sud

Replica API 1 decembrie 2021 | 00:00 1159

Un jucător de la CSM Știința Baia Mare, repatriat marți din Africa de Sud, a fost confirmat cu noul coronavirus. O probă va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino.

Alexandru Rafila a spus că sportivul este asimptomatic și a explicat de ce este atât de periculoasă tulpina Omicron.

”Sportivul este asimptomatic, nu are nimic, este ținut sub observație. O să fie trimis rezultatul la Institutul Cantacuzino, pentru secvențiere. El este izolat. Să vă explic de ce este îngrijorător. În loc să avem 10.000 de cazuri, vom avea 20.000 de cazuri, pentru că e mai transmisibilă. Atunci, și persoanele cu complicații vor fi mai multe și pune presiune suplimentară pe sistemul de sănătate.”, a spus Alexandru Rafila la România TV, citează stiripesurse.ro.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.

"Jucătorul este internat în spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical. Având în vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino', Bucureşti", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, jucătorul de rugby este vaccinat.

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri pe Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM), transportul fiind asigurat cu o aeronavă ATR a companiei Tarom.

"Echipa de rugby a fost transportată de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gheorghe Pop de Băseşti, însoţite de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, la locaţia de carantinare. După opt zile vor fi efectuate teste RT-PCR, iar dacă rezultatul probelor este negativ, în a zecea zi, cele 29 de persoane pot ieşi din carantina instituţionalizată. Măsurile de ordine publică la locaţia de carantinare instituţionalizată vor fi asigurate de către Direcţia Poliţia Locală Baia Mare, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Pintea Viteazul Maramureş şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş", a spus subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba rafila,bine ca aduceti toti rapanosii infectati in tara.i.a trimis tara in africa de sud sau maroc?nu stiau de pandemie?sa stea dreq acolo pina ii chem eu!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920