REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Rafila, PSD: Noi ne grăbim cu moţiunea, pentru a-i da ocazia premierului să îl remanieze pe Voiculescu

Rafila, PSD: Noi ne grăbim cu moţiunea, pentru a-i da ocazia premierului să îl remanieze pe Voiculescu

Replica API 14 aprilie 2021 | 23:21 1154

Moţiunea PSD împotriva ministrului Sănătăţii va fi un argument foarte solid pentru premierul Florin Cîţu să îl remanieze din funcţie pe Vlad Voiculescu, a declarat marţi deputatul PSD Alexandru Rafila, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Alexandru Rafila

El a menţionat că vicepremierul Dan Barna "a recunoscut, luni, într-un interviu, că Vlad Voiculescu nu are calităţi manageriale, că nu este un diamant al managementului", după care "imediat a spus că este vârful de lance al pandemiei".

"Sfidează logica o astfel de abordare şi cred că mai ales partidul din care provine putea să găsească o soluţie rezonabilă. Noi ne grăbim cu această moţiune pentru ca să îi dăm ocazia domnului prim-ministru să aibă un argument foarte solid în a solicita partenerilor de coaliţie remanierea domnului ministru Voiculescu, pentru că, până la urmă, dincolo de jocuri politice, cred că cel mai important lucru este ca la Ministerul Sănătăţii să fie un ministru şi o echipă competentă, capabilă să gestioneze această pandemie", a afirmat Rafila, la Parlament, scrie Agerpres.

Reprezentantul României la OMS a acuzat o inacţiune a Ministerului Sănătăţii care a dus într-o realitate în care nu se mai cunoaşte care este evoluţia pandemiei de COVID-19.

"Acel accident nefericit de aseară, sigur că nu are o legătură directă cu Ministerul Sănătăţii sau cu Vlad Voiculescu, dar este un accident care se întâmplă (...) cu suprasolicitarea sistemului de sănătate şi cu lipsa unei acţiuni din partea Ministerului Sănătăţii. (...) Inacţiunea ministerului ne-a dus într-o situaţie în care nu mai cunoaştem care este realitatea în ceea ce priveşte evoluţia bolii, unde se înregistrează în mod real mai multe cazuri, care ar trebui să fie măsurile care să limiteze transmiterea infecţiei şi apariţia de cazuri noi", a susţinut Rafila.

Potrivit acestuia, "este extrem de ciudat ceea ce se întâmplă în acest moment", fiind vorba mai degrabă despre "o pasare a responsabilităţii către alte instituţii sau către alte persoane".

"Ajungem într-un registru uşor emoţional, în care ministrul Sănătăţii spune că principala activitate a ministerului e că trebuie să ia legătura cu pacienţii transportaţi intempestiv de la Spitalul Foişor. E foarte bine că a făcut lucrul acesta, dar nu ăsta este rolul Ministerului Sănătăţii. (...) N-am văzut nicio măsură după incendiul de la "Matei Balş" care să se coreleze cu creşterea siguranţei pacienţilor în raport cu zonele în care ei sunt spitalizaţi. (...) S-a ajuns într-o situaţie limită, şi atunci se caută pasarea responsabilităţii, scuze şi se tot invocă greaua moştenire. Până de curând, "greaua moştenire" era de la PSD, acum vedem că "greaua moştenire" se referă la guvernul precedent condus, în mod paradoxal, de domnul Ludovic Orban, care astăzi a întârziat dezbaterea în Parlament a acestei moţiuni", a spus deputatul PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te-ai inhaitat cu ciumatii, d-le Rafila, te-ai vopsit, te-ai coafat, frezat..... ha, ha,.... Rusine ! E pandemie, TRECETI LA TREABA LATRAILOR,... tu, bodog, pintea, crecel, banicioiu,.....etc. Lasati motiunile, sunteti platiti de la buget, ati depus un juamant, sunteti "medici".... e nevoie de voi, aratati ce puteti, ce stiti. Salvati oamenii!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614