REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Rafinăria Petromidia va intra în revizie generală

Rafinăria Petromidia va intra în revizie generală

Replica API 8 aprilie 2015 | 00:00 365

KMG International, rezultate financiare și operaționale record în 2014

KMG International, rezultate financiare și operaționale record în 2014

Grupul KMG International (fostul Rompetrol Grup), deținut integral de compania natională de petrol și gaze din Kazakhstan – KazMunayGas a prezentat rezultatele financiare şi operaţionale pe anul 2014, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată marţi, 7 aprilie anul curent. KMG a prezentat un bilanț lăudabil: a înregistrat în 2014 rezultatele operaţionale şi financiare record, performanţă unice în cei 15 ani de înfiinţare. “Strategia pe termen lung a KMG Internaţional prevede o creştere organică în ţările din regiunile Mării Negre, inclusiv extinderea segmentului de retail din România, creşterea eficienţei operaţionale a rafinăriei, după atingerea performanţeor record atinse în 2014. În acelaţi timp, ne propunem o dezvoltare pe pieţele prioritare, precum şi continuarea furnizării de servicii industriale în Kazahstan, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu”, a declarat Azamat Zhangulov, preşedinte senior al KMG Internaţional. Prezenţi la eveniment au fost: Cristinel Dragomir de la Consiliul Judeţean, prefectul Constanţei, Ion Constantin, viceprimarul din Năvodari Florin Chelaru, cât şi alţi şefi de instituţii.

Pe fondul evoluțiilor internaționale ale țițeiului și ale produselor petroliere, KMG International a atins în 2014 o cifră netă de afaceri de 11,4 miliarde USD, în creștere cu 2% față de rezultatul obținut în 2013. Creșterea producției și a vânzărilor de produse petroliere, coroborate cu optimizarea fluxurilor operaționale și financiare, dar și continuarea programului „Change for Good” au contribuit în 2014 la dublarea profitului operational (EBITDA) până la un nivel de 140 milioane USD și la o îmbunătățire cu 61 milioane USD a rezultatului net (-58 milioane USD). Cantitatea de materie primă procesată de cele 2 rafinării ale Grupului – Petromidia Navodari și Vega Ploiești, dar și de divizia de petrochimie – singura entitate de profil din Romania în funcțiune, s-a ridicat în 2014 la peste 5,54 milioane tone, în creștere cu 21% față de nivelul atins în 2013. Rafinăria Petromidia a atins anul trecut un record istoric al materiilor prime procesate - peste 5 milioane tone, cantitatea totală prelucrată de aceasta din 1979 - anul intrării în exploatare și până în prezent fiind de peste 100 milioane tone de materie primă. Bugetul alocat pentru investiții s-a ridicat în 2014 la 55 milioane USD, iar pentru acest an, grupul și-a propus un plan de investiții de peste 200 de milioane USD, o parte fiind alocat pentru revizia generală programată a Rafinăriei Petromidia, cât și pentru dezvoltarea segmentului de retail. De asemenea, o altă direcție de investiție este reprezentața de construcția și dezvoltarea rețelei de distribuție a carburanților din România, precum și de continuarea programului de rebrading a stațiilor Rompetrol. „(...) Suntem în permanență preocupați de îmbunătățirea imaginii noastre și in perioada următoare, în 2015 și 2016, Grupul KuzMunayGas International va investi în imbunătățirea condițiilor din rafinărie. Avem programat pentru acest an revizia generală a rafinariei, care are loc o dată la 5ani. Cheltuielile pentru realizarea acestei operațiuni ajunge la 100 de milioane de dolari. (...) Vom continua investițiile în rebranding-ul actualelor stații, iar în următorul an avem un plan de investiții de aproximativ 15-16 stații noi în puncte cheie pentru noi, absolut necesare pentru prezența grupului nostru pe teritoriul României. Vom continua investițiile pentru extinderea rețelelor de distribuție din zona Mării Negre, în special în Georgia și în Bulgaria”, a declarat Cătălin Dumitru, operational vice president în cadrul KMG International.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369