REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

RAJA a debransat de la reteaua de apa trei blocuri din Medgidia

RAJA a debransat de la reteaua de apa trei blocuri din Medgidia

Replica API 26 octombrie 2010 | 00:00 255

Ca urmare a neplatii facturilor la apa,

Ca urmare a neplatii facturilor la apa,

Pentru recuperarea datoriilor restante înregistrate de SC RAJA SA Constanţa, ca urmare a neplăţii facturilor la apă, societate s-a văzut nevoită pentru să ia măsurile care se impun în acest sens. Astfel, SC Raja Constanţa a luat decizia ca, indiferent de forma juridică şi domeniul de activitate, toţi abonaţii care înregistrează restanţe la plata facturilor de apă să fie debranşaţi. În această situaţie se află şi două asociaţii din Medgidia, care au fost debranşate în cursul zilei de ieri. Printre acestea, se numără şi Asociaţia GIC, din cartierul Berărie - piciorul podului.

Cele 90 de familii din acest bloc au restanţe către RAJA de aproximativ 20.000 lei, reprezentând contravaloarea facturilor de apă pentru perioada decembrie 2009 - septembrie 2010. Pentru recuperarea creanţelor asociaţiei, RAJA a întreprins toate măsurile necesare. Încă din primăvară au fost trimise lunar notificări, somaţii de plată şi invitaţii la conciliere. Nici unul din aceste demersuri nu a adus nici un rezultat. În luna iulie a acestui an, asociaţia a fost avizată pentru debranşare. SC RAJA SA Constanţa a înţeles situaţia dificilă a familiilor din imobil şi a încheiat un proces verbal de eşalonare a debitelor la sfârşitul lunii iulie, amânând acţiunea de debranşare. În ciuda faptului că ratele din procesul verbal de eşalonare au fost stabilite la un nivel foarte mic (aproximativ 1.500 lei/lună pentru toate cele 90 de familii) până la ora actuală locatarii blocului nu au achitat nici una din ratele eşalonării şi nici din facturile curente care au curs după încheierea procesului verbal. La acţiune au luat parte şi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, dar şi un echipaj al unei firme de protecţie. Tot ieri, a mai fost debranşată şi Asociaţia Bloc 3 Tineret, scările A şi B, pentru un debit de aproximativ 8.000 lei, debit ce reprezintă contravaloarea facturilor de apă din perioada mai - august 2010.Reprezentanţii SC RAJA SA Constanţa lansează încă un apel către toţi consumatorii, care trebuie să înţeleagă necesitatea achitării facturilor de apă, indiferent de forma juridică. Societatea funcţionează pe principiul asigurării alimentării cu apă, nu pe cel al debranşării, dar în condiţiile în care abonaţii rău-platnici nu-şi achită facturile, pentru a putea asigura şi pe viitor acest serviciu ceilalţi abonaţi, în cazul restanţierilor la plată, societatea se vede nevoită să recurgă la măsura drastică de debranşare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369