REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

RAJA a descins în Piaţa Chiliei: cămătarii şi-au amanetat telefoane să plătească apa

RAJA a descins în Piaţa Chiliei: cămătarii şi-au amanetat telefoane să plătească apa

Replica API 28 septembrie 2011 | 00:00 99

Datornicii, ameninţaţi cu debranşarea

Datornicii, ameninţaţi cu debranşarea

Reprezentanţii RAJA au "descins" în zona Piaţa Chiliei. Deşi au fost somaţi în urmă cu o săptămână să îşi plătească restanţele pentru consumul de apă, la sosirea echipajelor RAJA, datornicii au început să înjure ca la uşa cortului. Pentru a evita măsura drastică a debranşării, abonaţii au avut oportunitatea de a achita eşalonat, dar nu au făcut-o.

Pentru că nici preavizul de debranşare şi nici procesele verbale nu au dat rezultate, echipele RAJA s-au deplasat în zona Piaţa Chiliei, în vederea debranşării rău platnicilor, care, în cele din urmă, au achitat contravaloarea facturilor restante. Luaţi prin surprindere, oamenii au dat din colţ în colţ şi dacă unii au achitat pe loc, alţii s-au împrumutat prin vecini pentru a plăti suma restantă. Au existat şi tentative de negociere, în sensul achitării a doar jumătate din sumă, numai că reprezentanţii RAJA nu au fost de acord. Până în ultima clipă, Iaşar Nagie a încercat să îi fenteze angajaţii RAJA, oferind trecătorilor şi vecinilor un adevărat spectacol. Femeia s-a jurat că a sărăcit şi că e criză, însă vila luxoasă contrasta bocetelor, aşa încât Nagie a scos până la urmă 11 milioane de lei vechi - datoria pe care o avea la RAJA -, împrumutându-se de la vecini. Despre Iaşar Nagie facem precizarea că rudele apar în dosarul cămătarilor care îl şantajau pe fostul poliţist Ion Şerban. Revenind la acţiunea RAJA, altă familie care datora 43 de milioane, şi care a mai fost debranşată, este familia Demir. Ca şi în cazul familiei Iaşar, cele trei femei care au ieşit din curte au pretextat că nu au bani. După ce au încercat să primească un termen de amânare a plăţii şi după ce au înjurat, cele trei femei s-au conformat şi au achitat suma. Spre deosebire de familia Iaşar care a apelat la vecini, familia Demir a apelat la amanet pentru a face rost de bani. Pentru a evita plata unei amenzi de rebranşare care ajungea la milioane bune, familia a amanetat telefonul mobil. Există însă şi familii care nu şi-au achitat datoria la apă nici măcar în ultimul moment, motiv ce a dus la debranşare Abonatul Ibram Demir, de pe strada Moldovei, nr.30, a fost debranşsat de la apă în urma neachitării sumei de 5 milioane de lei vechi, reprezentând contravaloarea facturilor de apă pentru perioada iunie-septembrie.

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614