REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

RAJA a implementat cu succes proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa-Ilfov”

RAJA a implementat cu succes proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa-Ilfov”

Replica API 28 noiembrie 2015 | 00:00 240

Stroe: Este un proiect foarte ambiţios

Stroe: Este un proiect foarte ambiţios

Prin eforturile susținute ale Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului de Finanțe, Consiliului Județean Ilfov, Consiliului Județean Constanța, autorităților locale, operatorul regional SC RAJA SA anunță implementarea cu succes a Proiectului “Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa-Ilfov”. Ținând cont de importanţa deosebit de mare a acestor investiţii, precum şi impactul major al acestora asupra mediului înconjurător şi calităţii vieţii beneficiarilor, RAJA a organizat vineri, 27 noiembrie a.c., o conferință de progres a lucrărilor derulate în cadrul Proiectulu. Evenimentul are loc vineri, la locația Gospodăriei de apă Ostratu situată în comuna Corbeanca, sat Ostratu - strada Primaverii nr. 62 şi marchează o nouă etapă de progres tehnologic, de ridicare a calității serviciilor către comunitățile din zonă, premise menite să asigure o dezvoltare durabilă în domeniul de activitate. “Este un proiect foarte ambiţios. A apărut ca o necesitate de rezolvare a unor probleme. De un an am început să lucrăm în această regiune. Până la 31 decembrie toţi banii europeni vor fi absorbiţi. Vom avea absorţie de sută la sută. Cu o mobilizare corespunzătoare, sperăm să rezolvăm toate lucrările, urmând ca de la anul să ne ocupăm de receţie. Prin realizarea acestor lucrări, noi putems pune că Buftea-Corbeanca este racordată la o viaţă civilizată. (...) Vorbim de un sistem vacum, care foloseşte ţevi de mică dimensiune, vorbim de o săpătură mai mică şi un deranj mai mic în timpul implementării. Este o exploatare mai dificilă decât la canalizarea clasică. Canalizarea vacumatică este o premieră pentru România”, a declarat Felix Stroe, directorul RAJA. Primarul din Buftea, Gheorghe Pistol, a declarat că acest proiect înseamnă un lucru foarte important: “Este cea mai mare realizare datorită operatorului RAJA”. Primarul din Corbeanca, Valeriu Anton, a mulţumit celor de la RAJA pentru sprijinul acordat: “Suntem la sfârşitul anului 2015, cu 85 la sută din reţele băgate în pâmănt. În 2018, când am luat primăria, apa şi canalizarea au fost obiectivul meu”.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218