REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

RAJA riscă să piardă un proiect de 500 de milioane de euro pe o TOANĂ a consilierilor judeţeni de la PNL!

RAJA riscă să piardă un proiect de 500 de milioane de euro pe o TOANĂ a consilierilor judeţeni de la PNL!

Replica API 24 mai 2017 | 12:03 905

Scandal la şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa de marţi, 23 mai a.c.! Un proiect important, care necesita două treimi din voturi, a fost “trântit” de consilierii judeţeni PNL. Este vorba despre proiectul privind acordarea gratuit a unei suprafețe de teren către Regia Aautonomă Judeţeană de Apă Constanța. Proiectul a întrunit doar 21 de voturi “pentru” și 14 “împotrivă”. Fiind un proiect de patrimoniu, era nevoie de două treimi din voturi. De asemenea, nici proiectele 4 și 5 nu au trecut.

Revenind la proiectul care viza RAJA, consilierii judeţeni de la PNL au fost invitaţi de către vicepreşedintele CJC, Claudiu Palaz, să vină cu o soluţie, cu o propunere, aşa încât să voteze pentru. Li s-a explicat faptul că este vorba despre un proiect important, cu o finanţare fabuloasă, iar că ulterior realizării investiţiei, terenurile revin Consiliului Judeţean, respectiv localităţilor pe raza cărora se află, însă în zadar! În plus, consilierii PNL nu au fost capabili să explice pe înţelesul tuturor de ce votează împotrivă.

Chiar şi secretarul judeţului, Mariana Belu, a precizat ca proiectul de hotărâre este legal atât timp cat RAJA este instituție de utilitate publică, iar cf. art. 87 cod civil poate primi terenul gratuit. Consilierul județean PSD Cristinel Dragomir a cerut să se voteze susținând că "ne grabim să luăm banii europeni sau o lungim și îi pierdem". „Nu putem fi de acord astăzi cu acest proiect în această formă. Am înțeles că este legal, însă poate se poate introduce o variantă mai simplaă. Vrem să dam un semnal. Dacă se poate, poate facem rost și de niște bani în ceea ce privește acest proiect”, a declarat liberalul George Muhscină. Un alt consilier PNL susține că ar trebui să se obțină venituri de pe urma acestor terenuri. „Ar trebui să vedem oportunitatea ca CJC să obțină și niște venituri de pe urma dării în folosință a acestor terenuri”, a precizat George Niculescu, consilier PNL. Claudiu Palaz i-a răspuns scurt lui Niculescu: „Dacă aveți o variantă mai rapidă și mai bună o puteți spune. Dacă nu, înseamnă că ați venit nepregătit”. Şi... cam asta a fost tot! Adică au urmat câteva contre indescifrabile, rezultatul fiind că proiectul nu a trecut, iar RAJA riscă să piarcă 500 de milioane de euro la care se adaugă TVA. Banii ar fi fost primiţi pe proiect depus în cadrul Programului Operaţional de Infrastructură Mare 2014-2020. “Proiectul este în stadiul de studiu de fezabilitate, a primit undă verde de la auditorii Uniunii Europene. Banii ar fi fost utilizaţi pentru modernizarea infrastructurii, iar cedarea terenurilor cu titlu gratuit este în conformitate cu legea 51/2006, art.5, alin.2”, au precizat reprezentanţii RAJA.

Mihaela UNGUREANU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana nu vor fi arestati genetalul Preda dfostu sef de la SRI, col Stroe Felix si gasca lor de securisti ordinari, orasul va fi in pericol ori sa ramana fara apa, ori sa plateasca preturi exorbitante. Securistii au debalizat bordelul raja si implicit orasil vta.
2
0
Salariatii care muncesc au salarii de mizerie si ei isi fac case si profita de personal, cei care nu sunt fini sau nepoti. Ii iau pe angajati sa munceasca pe la ei pe acasa.
2
0
Ati vazut casele sefilor de la RAJA? toate sunt facute de firmele care au primit contracte de canalizare si apa potabila in localitatile din judet. Pe ei nu i-a costat nimic. Pana si Tracon Braila cara piatra la una din casele lor si in perioada aceea avea contracte la Ostrov. Oare credeti ca banii pe care ii doresc acum de la UE nu vor avea aceeasi soarta. Si apropos RAJA Constanta nu livreaza apa potabila. Daca nu credeti faceti o analiza la un laborator declarand ca faceti o fantana in curte.
1
1
rajacul ne-a dus pe prima pozitie in ceeace priveste pretul apei din romanica,numai potabila si scurgerea fara apa meteorica pe care am platit-o ani buni,si mai zice ca nu a majorat pretul de mult timp,dar dac acuma suntem pe primul loc acum cativa ani evoluam in stratosfera,cum ziceam plateam si apa pluviala chiar si-n luni in care nu picase strop de ploaie,deci cu asa talhari nu merita sa faci angajamente,moca
3
0
nu mai are ce fura stroe si gasca? banii furati de la statiile de epurare care s-au modernizat numai pe hartie cand se recupereaza?
5
4
Paradisul pse deilor cat a costat gardu facut de raja pa aurel vlaicu si noi platim cea mai scumpa apa acestor hori.
11
6
Cerem de urgenta atestarea securistilor vare conduv raja si a audiyorilor UE. Cu sa prezinti si cum sa aprobi un proievt daca nu esyi proprietarul terenului? As vrea sa fac si eu o casa pe terenul securistiului bolsevic sttoe si apoi sa-i cer sa-mi dea teteniul.
11
4
Noi,consilierii PNL,nu-i vom vota lui Stroe,niciun proiect ! De ce ? De p....,sa ne iei !
9
5
De profesie comentator la replica : sugi pula , frustratule galbejit!
11
8
CE rau imi pare CA a pierdut hoitul viermele,sarpele ,hotul de Stroie,de la raja ,niste milioane de euro,sa punem Mina de la Mina si sa-l ajutam Putin ,CA este ff amarit,jigodia
11
4
In poza , acolo la sedinta , vad o multime de cazaturi politice , prostituate si prostituati de cea mai joasa speta . In lateral , apare curva sacalului de Brailoiu - ma rog , una dintre ele , o blonda proasta ca ma-sa si ca noaptea . Ce sa hotarasca niste ratati precum Iordache si celelalte caricaturi ? Fara comision ?
16
4
cipanii vor dreptu , ii doare in cot de proiect , ca de ce se baga in politica , sa blocheze pana intra branza in burduf !
13
8
500 milioane euro? Ha, ha, ha! De fapt, 500 catralioane de milioane euro!
8
2
cum dreacu s-a aprobat proiectul asta fabulos daca nu exista terenul atribuit inainte? Cam ciudat, ei deja stiau ca iau banii dar le mai trebuia terenul! Alo DNA ce zice?
11
4
Si guru Mariana Mircea ce o sa ne ceara sa votam ? RAJA Cernavoda e opera ei din 2009.
8
2
Cipanii de la pnl...
13
4
Machedoni de la pnl
11
5
pai normal.....la noi se fac lucrurile mereu invers.....intai trebuiau sa fie siguri ca au pamantul si dupa faci proiectul....unde nu i cap vai de picioare
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614