REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

RAJA şi ISJ organizează un concurs de pictură pentru elevii constănţeni

RAJA şi ISJ organizează un concurs de pictură pentru elevii constănţeni

Replica API 18 februarie 2014 | 00:00 236

An de an, ţările lumii îşi reunesc eforturile pentru a aminti oamenilor acestei planete importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993, pentru prima dată, ca Zi Mondială a Apei, iar de atunci, Organizaţia Naţiunilor Unite stabileşte anual o temă ce evidenţiază probleme specifice referitoare la apa potabilă, în jurul căreia se desfăşoară acţiunile programate.

Provocări globale

Prin tema de anul acesta, "Apa şi energia", se trage un semnal de alarmă asupra creşterii consumului de apă şi de energie, componente de bază ale vieţii, creşterii economice şi progresului uman. Totodată, se evidenţiază interdependenţa celor două resurse: producţia de energie şi distribuţia acesteia necesită utilizarea resurselor de apă, şi viceversa, aproximativ 8% din producţia de energie globală este utilizată pentru pomparea, tratarea şi transportul apei către consumatori, iar la final, pentru epurarea ei. Apa şi energia sunt poate cele mai mari provocări globale, actuale şi viitoare, dacă ţinem cont de escaladarea cererii, accesul tot mai nesigur la resurse şi, nu în ultimul rând, de necesitatea reducerii efectelor încălzirii globale. Ca în fiecare an, S.C. RAJA S.A. Constanţa sărbătoreşte ziua de 22 martie alături de copiii constănţeni având ca principal obiectiv conştientizarea generaţiei asupra rolului apei pentru viitorul omenirii şi promovarea valenţelor educative în spiritul responsabilităţii faţă de mediu şi resursele sale.

Ziua Mondială a Apei

În cadrul acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Apei de anul acesta, S.C. RAJA S.A. împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează, în perioada februarie - martie a.c., Concursul de pictură, desen şi grafică "Apa este viaţă!". Acesta se adresează tuturor elevilor claselor I-IV din şcolile constănţene, care vor putea expune, prin culoare, percepţia lor asupra apei şi a viitorului acesteia. Desenele copiilor, în format A4 sau A3, vor fi înscrise în concurs de către îndrumătorii de proiect din cadrul fiecărei şcoli participante până la data de 10 martie 2014, respectând regula de cele mai bune zece desene pentru fiecare unitate de învăţământ.

Creativitatea şi originalitatea, premiate

O comisie de jurizare, formată din reprezentanţi ai S.C RAJA S.A. şi ai corpului didactic, ISJ, specializaţi în arte vizuale, va evalua toate lucrările primite şi va decide câştigătorii, urmărind încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, dar şi calitate artistică. Cele mai apreciate lucrări vor fi expuse la Palatul Copiilor din Constanţa, în perioada 15 -23 martie 2014, dar şi în cadrul unei galerii foto pe site-ul www.rajac.ro. Vineri, 21 martie, în sala de festivităţi a Palatului Copiilor din Constanţa, vor fi premiate cele mai bune lucrări, câştigătorii fiind recompensaţi cu premii atractive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614