rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

RAJDP Constanța continuă reabilitarea și modernizarea drumurilor județene. INTERVIU cu Lucian Lungoci

Regia Județeană De Drumuri și Poduri Constanța va reabilita două rute alternative spre sudul litoralului, pentru ca turiştii să evite aglomeraţia de pe DN 39. Una dintre acestea ar putea fi gata înainte de vara lui 2019, în timp ce pentru a doua termenul estimat este sfârșitul anului 2019. Asta pentru ca turiștii să poată ajunge în sudul litoralului, evitând aglomeraţia care se formează vara între Agigea şi Tuzla. În același timp, Regia continuă reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, după ce alte zeci de sectoare de drum au fost puse la punct. Mai multe despre acest subiect, dar și altele de interes public, vorbește șeful RAJDP Constanța, Lucian Lungoci, în interviul de mai jos.

Reporter: Care sunt noutățile Regiei Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța?

Lucian Lungoci: Lucrăm pentru finalizarea programului de lucrări 2018. Este atins în proporție de 85 %. Sperăm ca, până la venirea sezonului rece, dacă ne ajută timpul, până în decembrie, să finalizăm tot ce ne-am propus pe 2018. Continuăm ceea ce am început în 2017, ritmul de lucrări, cu 100 de km de drum județean refăcut, reabilitat, turnare de covor asfaltic nou. Avem lucrări de semnalizare rutieră, refacerea sau, mai bine zis, facerea de marcaj rutier, astfel încât să intrăm în iarnă cu toate drumurile județene marcate. Avem șantiere deschise pe zona Șipote și DJ Mangalia-Negru Vodă, ne apropiem de jumătatea lucrării. Sperăm să ne mobilizăm toate resursele, să-l finalizăm până la începutul lui decembrie.

Rep.: Totuși, mai sunt drumuri care necesită intervenția RAJDP. De exemplu drumurile Murfatlar-Siminoc, Vadu-Corbu, Cernavodă-Ion Corvin...Ce se întâmplă cu aceste sectoare de drum și ce alte DJ reprezintă prioritatea Regiei?

L.L.: Murfatlar-Siminoc și Vadu-Corbu sunt drumuri în administrarea primăriilor respective. Nu avem contracte cu acele primării să lucrăm pe acele sectoare. Cât despre drumul Cernavodă –Ion Corvin, acesta reprezintă zona de sud a DJ 223. Întregul sector, pornind de la Ion Corvin, Cernavodă, Seimeni, Dunărea, Capidava, Topalu, CJC a obținut finanțare anul acesta s-a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Din câte știu, e finalizat și caietul de sarcini, urmând ca, din această toamnă, să se lanseseze procedura de achiziție, sperăm ca anul viitor să fie finalizată licitația, astfel încât constructorul să se apuce de treabă. De asemenea, până la sfârșitul anului, urmează să fie reabilitat drumul Mangalia-Negru Vodă, lucrăm pe un sector de drum din DN3, în dreptul localității Deleni, până la Șipote, e finalizată lucrarea de refacere a drumului și se lucrează la marcajul rutier pe Oltina-Băneasa. Sperăm să refacem și o porțiune de drum din zona de nord a județului, asta la sfârșitul lui noiembrie. Vorbim de DJ222 F, la Gârliciu, și o porțiune unde lucrăm la refacerea fundației, de la hotarul județului Tulcea până la localitatea Râmnic.

Rep.: Care mai este situația financiară a RAJDP?

L.L.: Suntem în plin program de reorganizare care cuprinde și plata datoriilor către creditori. Suntem cu plățile la zi, am intrat în al doilea an de plăți, programul de reorganizare este făcut pe trei ani de zile, ne apropiem de jumătatea perioadei. Situația este bună.

Rep.: În ce stadiu se află proiectul privind înființarea a două rute alternative spre sudul litoralului?

L.L.: Suntem la faza de documentație, ceea ce implică expertiză tehnică pe fiecare tronson, studiu de fezabilitate, proiectare și execuția lucrării. Prima rută ocolitoare o reprezintă refacerea sectorului de drum cuprins între Amzacea și Pecineaga. Sunt 13 km de drum județean, la nivel de piatră, nu mai are asfalt. Sperăm ca, până în plin sezon, la începutul lui iulie, să fie gata, dacă vom avea și vreme favorabilă. Vorbim despre ruta ocolitoare 23 August-Pecineaga-Amzacea-Topraisar-Mereni-Lanurile-Ciocârlia- A2, la Valea Dacilor, Medgidia. Astfel, conducătorii auto care vin spre sudul litoralui, pot cobărî de pe autostradă la Medgidia și o iau pe această rută. Cea de-a doua rută alternativă-vorbim de un drum aflat la stadiul de pământ, nu există fizic. Este un DJ care face legătura între Techirghiol și Moșneni. Prin construirea acestui segment de drum, se asigură o legătură pe ruta Autostrada Soarelui A2 - DN 39 - Agigea - DN 38 - Techirghiol - Moşneni - 23 August - DN 39. Astfel, apare o variantă a drumului național. Este o rută paralelă care să preia din traficul de pe DN. Deci, începând din vara lui 2019, șoferii pot utiliza prima rută, pe sectorul Topraisar-Amzacea, iar, în ceea ce privește finalizarea celui de-al doilea sector de drum, fiind o lucrare complexă, plecând de la zero, sperăm să fie gata la sfârșitul anlui 2019.

Rep.: Iarna ne bate la ușă cu pași repezi. Sunteți pregătiți pentru a întâmpina sezonul rece?

L.L.: Sunt în proces de pregătire pentru sezonul rece, cu achiziții sare, nisip. Ne dorim ca, până pe 2 decembrie, să fim cu aprovizionarea de 100 %, de asemenea, facem revizii la mașini, pregătim anvelope, antigel, acumulatori auto, contract de motorină pentru timp de iarnă. Suntem pregătiți.

Rep.: De ce credeți că nu mai încheie primăriile contractele de deszăpezire cu RAJDP?

L.L.: Mare parte din primării, și e normal să se întâmple așa, și-a mai achiziționat câte un utilaj, două, care pot fi folosite iarna la activitatea de deszăpezire. Primăriile care nu au utilaje încheie contracte cu firme care pot presta aceste servicii. Nu e obligatoriu să încheie cu noi. Nu putem să avem contracte, să executăm contracte cu toate primăriile din județ. Dotarea tehnică nu ne permite să ne întindem pe tot județul. Sunt momente critice de coduri în care facem față cu greu cu dotarea materială. Până acum, nu avem contracte cu primăriile și nici solicitări. Dar asta nu ne afectează financiar.

Rep.: Care este situația litigiilor cu UAT-urilor? Știu că RAJDP avea foarte mulți bani de recuperat de la primării.

L. L.: În 2016, când am venit la Regie, am făcut curățenie. Am pornit cu vreo 40 de procese. Unele facturi nu au fost atacate în instanță de fostul director și s-au prescris. Avem încă litigii în instanță cu UAT-uri. Avem și hotărâri definitive, avem 4 milioane de lei de recuperat de la primării, dar am semnat convenții și am eșalonat plățile, pentru a nu bloca activitatea primăriilor. Există spețe pe rol care nu sunt finalizate, dar se vor încheia în câteva luni.

Mirela Sorina PASCAL

Vezi VIDEO:

miercuri, 24 octombrie 2018152
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
'De ce nu te-ai vaccinat, mamaie?'- Răspunsul incredibil dat de o bătrânică de 80 de ani medicului de la Urgențe
Comentarii

11de la 8:44(25 oct 08:05)
gogule astia sunt pusi acolo sa rezolve problemele nu sa le paseze de la unul la altul ca nu e treba lor
12gogule(24 oct 20:24)
din birou ai dreptate dar mergi pe teren sa vezi drumul acela adica Murfatlar Siminoc, ar trebui sa fie judetean si reparat de RAJDP, cum sunt de exemplu drumurile care leaga Medgidia de Valea Dacilor sau de Remus Opreanu, pricepi?
31Pentru Fane si Adina(24 oct 18:35)
Sa-i sugi pixul lui Babinciuc
16Make(24 oct 14:54)
Ce fata de timpit are sluga lui Tutuianu
36Fane si Adina(24 oct 12:43)
Mai nea tuciurescule, daca nu era Gheorghe Niculae presedintele si directorul regiei, tu nici nu ai fi existat, iar regia era privatizata si praduita deja, oricum continuitatea e asigurata de Lucica, Poserba Lucian cel care era si director tehnic si promovat de Gheorghe Niculae director general. Cei care se pricep sunt aceiasi oameni de pe vremuri, tu nu ai adus decat niste fosile trimise de Ghita Dontu, hahalere de-ai lui Babinciuc, trimisi la angajare de Tutuianu bai Horica sau lepre aduse de tine pt a capusa regia in continuare. Interviurile astea aranjate nu conving pe nimeni, iar tu nu
22Ilie(24 oct 12:21)
Ca de obicei, nimic despre Navodari-Mihai Viteazu.
65gogu(24 oct 11:36)
Mai oameni buni, unii incurcati drumurile judetene cu cele care apartin de CNAIR,vezi variante, altii nu vor sau nu pot intelege ca unele drumuri vezi drumurile comunale,apartin de primariile din judet asa cu drumurile din municiupiu le repara primaria Constanta si care se presupune a fi de interes local nu este asa domnul de la 08:44??Lumea nu intelege ca aceasta regie de drumuri nu poate repara drumurile decat daca este platita.CJC plateste ptr.reparatiile pe drumurile judetene, iar primariile trebuie sa plateasca pt.drumurile lor comunale..nu este nimic gratis.platesti,repar.Toate bune!
12Starwars(24 oct 11:27)
1000 km la ora
25Dan(24 oct 10:21)
Varianta constanta-ovidiu oare se va asfalta in urmatorii 30 ani??
45Mai Lungoci(24 oct 08:44)
Pai daca eu de la primaria Murfaatlar repar drumul ala imi permiti sa pun taxe pe el pentru alte masini decat ale locatarilor din sat? Ala e un drum de interes judetean si faptul ca nu reusesti sa ajungi la o intelegere cu primaria Murfatlar pentru a-l repara arata cat esti de prost si incompetent!
mai mult...Replica
20 oct 13:07ReplicaGuvernul CIOLOȘ a fost RESPINS la votul din Parlament

După audierile din comisiile de specialitate, care au avut loc marți, premierul desemnat Dacian Cioloș și miniștrii...1446

21 oct 00:32ReplicaSoțul DEPUTATEI Horga NU și-a mai plătit TAXA de ȘCOLARIZARE la UNIVERSITATE pentru că s-a RETRAS!982
21 oct 00:29ReplicaCRAIUL de DOROBANȚI, Andrei CEAUȘESCU, SOMAT să-și CUREȚE TERENURILE din Olimp!757
21 oct 23:41ReplicaPREOTUL CRIMINAL din MAMAIA verificat la Penitenciarul Arad!

Directorul Penitenciarului Arad a dispus controale după ce Laurențiu Aspru, fost preot, aflat în detenție acolo, a...635

21 oct 23:28ReplicaProiectul IMOBILIAR al lui BERDILĂ a ajuns la AGENȚIA de MEDIU338
21 oct 00:23ReplicaTarifele RCA au CRESCUT în medie cu 70%382
21 oct 00:23ReplicaReabilitarea MALULUI surpat de la CUMPĂNA a ajuns pe alte mâini!

Lucrările la malul din Cumpăna ce se surpă sunt în plină desfășurare! După ce în luna august 2021, CNACN SA...397

21 oct 23:24ReplicaAșa ceva... HOȚUL e HOȚ și când se TUNDE!407
21 oct 00:00ReplicaMĂSURI DRASTICE, de LUNI: MASCA OBLIGATORIE peste TOT și CERTIFICAT VERDE!6538
21 oct 00:19ReplicaDOUĂ unități MEDICALE au primit mai mulți BANI de la CONSILIUL JUDEȚEAN Constanța

Proiecte importante au fost votate de consilierii județeni, miercuri, 20 octombrie, în ședința ordinară. Printre...319

21 oct 00:18ReplicaPOLIȚISTUL de la SECȚIA 5, care a OMORÂT un om, vrea arest la DOMICILIU!377
21 oct 22:12ReplicaHOȚUL care a speriat AGIGEA, CONDAMNAT la ÎNCHISOARE341
Vremea
8.4°8.4° - 12.4° joi, 21 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 76%
Vânt: 7.62 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/4913241110618
5/4023142515521
joker2032335314
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 oct 00:00SportFotbal: Atacantul slovac Tomas Vestenicky a semnat pentru Dinamo

Atacantul slovac Tomas Vestenicky a semnat, marţi, un contract cu clubul de fotbal Dinamo Bucureşti până la finalul...76

21 oct 00:00SportNew York Knicks este în continuare cea mai valoroasă echipă din NBA

New York Knicks este în continuare cea mai valoroasă echipă din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA),...82

21 oct 00:00SportFotbal: Betis a câştigat în deplasare în La Liga

Betis Sevilla a învins-o pe Deportivo Alaves cu scorul de 1-0, luni seara, în deplasare, într-un meci din etapa a...74

21 oct 00:00SportGimnastică artistică: Maria Ceplinschi s-a calificat în finalele de la individual compus şi sol la Mondiale

Sportiva română Maria Ceplinschi, în vârstă de 16 ani, s-a calificat în finalele de la individual compus şi sol...103

Local
21 oct 00:00LocalDoi inspectori ANAF Constanța, REȚINUȚI pentru LUARE de MITĂ

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în...12000

21 oct 23:59LocalConsultații și tratamente stomatologice gratuite pentru preșcolari, elevi și studenți!

Rețeaua de medicină școlară stomatologică a orașului nostru cuprinde 14 cabinete medicale care se află în...343

21 oct 23:59LocalPrimăria Năvodari acordă, și în acest an, tichete sociale de Crăciun!

163

21 oct 23:58LocalCoronavirus: Se suspendă cursurile cu prezență fizică la 5 unități de învățământ din Constanța

În cadrul CJSU, a fost votată, miercuri, 20 octombrie a.c. hotărârea nr. 150. Aceasta prevede aprobarea propunerii...586

21 oct 23:58LocalPoliţiştii, SEMNAL de ALARMĂ privind EMAIL-URILE de tip PHISHING

Phisingul reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale, cum...286

21 oct 23:58LocalConsilierii au votat PROIECTE IMPORTANTE pentru județ

Consilierii judeţeni s-au reunit miercuri, 20 octombrie 2021, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele...311

21 oct 23:59LocalPERCHEZIŢII la Sinoe! 165 de kilograme de peşte CONFISCATE de POLIŢIŞTI

În urma unor informații operativ-investigative, polițiștii Secției 5 Rurală Cogealac au pus în aplicare, la data...532

21 oct 00:00LocalANCHETĂ: Tânără PIPĂITĂ de COLEGI, pe HOLURILE LICEULUI Tehnic TOMIS!

Polițiștii Secției 3, în cursul zilei de marți, 19 octombrie, au fost sesizați cu privire la faptul că o elevă,...4548

21 oct 00:00LocalIMAGINE cu un puternic IMPACT emoțional, din Spitalul Județean CONSTANȚA!

37636

Politică
21 oct 21:29PoliticăMarcel Ciolacu s-a vaccinat cu doza a treia

Marcel Ciolacu a anunțat, pe Facebook, că s-a vaccinat cu doza a treia de ser anti-coronavirus. Liderul PSD și mai...181

21 oct 21:29PoliticăKlaus Iohannis cheamă partidele abia joi la consultări

Președintele Klaus Iohannis a convocat consultări cu partidele parlamentare joi, de la ora 11, potrivit...218

21 oct 21:29PoliticăCîțu: Soluția este un nou guvern format în jurul PNL

183

21 oct 21:28PoliticăCCR: O hotărâre a Parlamentului privind STAREA de ALERTĂ, neconstituţională

Curtea Constituţională a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, o sesizare formulată de 50 de parlamentari -...1032

21 oct 21:28PoliticăCurtea Constituţională RESPINGE sesizarea Ancăi Dragu privind REMANIEREA miniştrilor

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui Senatului, Anca Dragu, privind...162

21 oct 23:29PoliticăLudovic Orban cere demisia lui Florin Cîțu de la șefia PNL

Ludovic Orban i-a cerut, miercuri, demisia lui Florin Cîțu de la conducerea PNL. Fostul șef al liberalilor spune...232

21 oct 21:30PoliticăKlaus Iohannis, DESFIINȚAT de George Simion: 'Și-a bătut joc și trebuie să plătească'

George Simion, copreședintele AUR, a avut un discurs dur în Parlamentul României, în care a criticat modul în care...440

21 oct 21:30PoliticăDiana Șoșoacă, show în Parlament: Pentru colegii de la USR spun jos masca!

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a dezlănțuit în Parlament. „Pentru colegii de la USR spun „jos masca!”, vă...326

21 oct 21:31PoliticăCiolacu vrea restricții pentru nevaccinați: 'Eu am un drept la viață'

1480

Interviuri
16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor,...7099

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2580

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

8380

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

Moțiunea de cenzură depusă de PSD, pentru dărâmarea Guvernului Cîțu a trecut, așa că premierul și miniștrii...1987

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4444

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

4206

Monden
21 oct 00:00MondenCelebra artistă Christina Aguilera anunță lansarea unui nou single în limba spaniolă

Christina Aguilera a anunţat lansarea primului său single în limba spaniolă din ultimii peste 20 de ani, informează...81

21 oct 00:00MondenKanye West şi-a schimbat numele în mod oficial şi a devenit 'Ye'

Rapperul american Kanye West şi-a schimbat numele în mod oficial şi se va numi de acum înainte "Ye", informează...84

21 oct 00:00MondenEdiţia din 2021 a MTV Europe Music Awards va fi organizată în Ungaria în sprijinul comunităţii LGBTQ

80

21 oct 00:00MondenTatăl lui Meghan Markle i-a cerut fiicei sale să îi permită să îşi viziteze nepoţii

Thomas Markle le-a cerut luni fiicei lui, Meghan, şi ginerelui său, prinţul Harry, să îi permită să îşi...76

21 oct 00:00MondenRegizorul M Night Shyamalan va prezida juriul internaţional al Festivalului de Film de la Berlin

Regizorul şi producătorul M Night Shyamalan a fost ales să conducă juriul internaţional al celei de-a 72-a ediţii...74

21 oct 01:22MondenCorneliu Porumboiu, reacție în ancheta DIICOT în care este cercetat pentru spălare de bani

304

Mapamond
21 oct 00:00MapamondPreşedintele Nicolas Sarkozy, audiat ca martor în procesul privind sondajele suprafacturate

Tribunalul judiciar din Paris a ordonat marţi audierea fostului preşedinte Nicolas Sarkozy în calitate de martor în...71

21 oct 00:00MapamondTrei adolescenţi au fost arestaţi în Ţările de Jos sub suspiciunea că au împins un bărbat în faţa unui tramvai

Trei adolescenţi au fost arestaţi marţi în Ţările de Jos sub suspiciunea că ar fi responsabili de moartea unui...83

21 oct 00:00MapamondFBI a pătruns în locuința din Washington a aliatului lui Putin, Oleg Deripaska

93

Sănătate
21 oct 00:00SănătateCoronavirus - Dr. Hans Kluge: Marea greşeală, lipsa investiţiilor în sănătatea publică

Dr. Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa, a subliniat marţi că niciun sistem sanitar n-a fost pregătit...73

21 oct 00:00SănătateValeriu Gheorghiță, întâlnire video cu omologul portughez: 'Toți oamenii vor fi vaccinați până la urmă'

Coordonatorul campaniei de vaccinare din Portugalia, viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, i-a spus medicului Valeriu...78

21 oct 00:00SănătateStudiu: O simplă respiraţie poate transmite tuberculoza

70

21 oct 00:00SănătateINSP: Până pe 17 octombrie - 3.199 de cazuri confirmate cu varianta Delta a SARS-CoV-2

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat, marţi, că, până la data de 17 octombrie, au fost confirmate...69

21 oct 20:56SănătateBolnavii români de coronavirus REFUZĂ să fie transferați în Ungaria, ca să nu MOARĂ de foame

Pare o glumă, dar nu e. Ungaria s-a oferit să acord asistență medicală pacienților români de pe secțiile ATI,...610

21 oct 20:57SănătateAstraZeneca oferă primul tratament cu anticorpi care poate proteja pacienții vulnerabili în fața Covid-19

404

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT