rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

RAJDP Constanța continuă reabilitarea și modernizarea drumurilor județene. INTERVIU cu Lucian Lungoci

Regia Județeană De Drumuri și Poduri Constanța va reabilita două rute alternative spre sudul litoralului, pentru ca turiştii să evite aglomeraţia de pe DN 39. Una dintre acestea ar putea fi gata înainte de vara lui 2019, în timp ce pentru a doua termenul estimat este sfârșitul anului 2019. Asta pentru ca turiștii să poată ajunge în sudul litoralului, evitând aglomeraţia care se formează vara între Agigea şi Tuzla. În același timp, Regia continuă reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, după ce alte zeci de sectoare de drum au fost puse la punct. Mai multe despre acest subiect, dar și altele de interes public, vorbește șeful RAJDP Constanța, Lucian Lungoci, în interviul de mai jos.

Reporter: Care sunt noutățile Regiei Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța?

Lucian Lungoci: Lucrăm pentru finalizarea programului de lucrări 2018. Este atins în proporție de 85 %. Sperăm ca, până la venirea sezonului rece, dacă ne ajută timpul, până în decembrie, să finalizăm tot ce ne-am propus pe 2018. Continuăm ceea ce am început în 2017, ritmul de lucrări, cu 100 de km de drum județean refăcut, reabilitat, turnare de covor asfaltic nou. Avem lucrări de semnalizare rutieră, refacerea sau, mai bine zis, facerea de marcaj rutier, astfel încât să intrăm în iarnă cu toate drumurile județene marcate. Avem șantiere deschise pe zona Șipote și DJ Mangalia-Negru Vodă, ne apropiem de jumătatea lucrării. Sperăm să ne mobilizăm toate resursele, să-l finalizăm până la începutul lui decembrie.

Rep.: Totuși, mai sunt drumuri care necesită intervenția RAJDP. De exemplu drumurile Murfatlar-Siminoc, Vadu-Corbu, Cernavodă-Ion Corvin...Ce se întâmplă cu aceste sectoare de drum și ce alte DJ reprezintă prioritatea Regiei?

L.L.: Murfatlar-Siminoc și Vadu-Corbu sunt drumuri în administrarea primăriilor respective. Nu avem contracte cu acele primării să lucrăm pe acele sectoare. Cât despre drumul Cernavodă –Ion Corvin, acesta reprezintă zona de sud a DJ 223. Întregul sector, pornind de la Ion Corvin, Cernavodă, Seimeni, Dunărea, Capidava, Topalu, CJC a obținut finanțare anul acesta s-a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Din câte știu, e finalizat și caietul de sarcini, urmând ca, din această toamnă, să se lanseseze procedura de achiziție, sperăm ca anul viitor să fie finalizată licitația, astfel încât constructorul să se apuce de treabă. De asemenea, până la sfârșitul anului, urmează să fie reabilitat drumul Mangalia-Negru Vodă, lucrăm pe un sector de drum din DN3, în dreptul localității Deleni, până la Șipote, e finalizată lucrarea de refacere a drumului și se lucrează la marcajul rutier pe Oltina-Băneasa. Sperăm să refacem și o porțiune de drum din zona de nord a județului, asta la sfârșitul lui noiembrie. Vorbim de DJ222 F, la Gârliciu, și o porțiune unde lucrăm la refacerea fundației, de la hotarul județului Tulcea până la localitatea Râmnic.

Rep.: Care mai este situația financiară a RAJDP?

L.L.: Suntem în plin program de reorganizare care cuprinde și plata datoriilor către creditori. Suntem cu plățile la zi, am intrat în al doilea an de plăți, programul de reorganizare este făcut pe trei ani de zile, ne apropiem de jumătatea perioadei. Situația este bună.

Rep.: În ce stadiu se află proiectul privind înființarea a două rute alternative spre sudul litoralului?

L.L.: Suntem la faza de documentație, ceea ce implică expertiză tehnică pe fiecare tronson, studiu de fezabilitate, proiectare și execuția lucrării. Prima rută ocolitoare o reprezintă refacerea sectorului de drum cuprins între Amzacea și Pecineaga. Sunt 13 km de drum județean, la nivel de piatră, nu mai are asfalt. Sperăm ca, până în plin sezon, la începutul lui iulie, să fie gata, dacă vom avea și vreme favorabilă. Vorbim despre ruta ocolitoare 23 August-Pecineaga-Amzacea-Topraisar-Mereni-Lanurile-Ciocârlia- A2, la Valea Dacilor, Medgidia. Astfel, conducătorii auto care vin spre sudul litoralui, pot cobărî de pe autostradă la Medgidia și o iau pe această rută. Cea de-a doua rută alternativă-vorbim de un drum aflat la stadiul de pământ, nu există fizic. Este un DJ care face legătura între Techirghiol și Moșneni. Prin construirea acestui segment de drum, se asigură o legătură pe ruta Autostrada Soarelui A2 - DN 39 - Agigea - DN 38 - Techirghiol - Moşneni - 23 August - DN 39. Astfel, apare o variantă a drumului național. Este o rută paralelă care să preia din traficul de pe DN. Deci, începând din vara lui 2019, șoferii pot utiliza prima rută, pe sectorul Topraisar-Amzacea, iar, în ceea ce privește finalizarea celui de-al doilea sector de drum, fiind o lucrare complexă, plecând de la zero, sperăm să fie gata la sfârșitul anlui 2019.

Rep.: Iarna ne bate la ușă cu pași repezi. Sunteți pregătiți pentru a întâmpina sezonul rece?

L.L.: Sunt în proces de pregătire pentru sezonul rece, cu achiziții sare, nisip. Ne dorim ca, până pe 2 decembrie, să fim cu aprovizionarea de 100 %, de asemenea, facem revizii la mașini, pregătim anvelope, antigel, acumulatori auto, contract de motorină pentru timp de iarnă. Suntem pregătiți.

Rep.: De ce credeți că nu mai încheie primăriile contractele de deszăpezire cu RAJDP?

L.L.: Mare parte din primării, și e normal să se întâmple așa, și-a mai achiziționat câte un utilaj, două, care pot fi folosite iarna la activitatea de deszăpezire. Primăriile care nu au utilaje încheie contracte cu firme care pot presta aceste servicii. Nu e obligatoriu să încheie cu noi. Nu putem să avem contracte, să executăm contracte cu toate primăriile din județ. Dotarea tehnică nu ne permite să ne întindem pe tot județul. Sunt momente critice de coduri în care facem față cu greu cu dotarea materială. Până acum, nu avem contracte cu primăriile și nici solicitări. Dar asta nu ne afectează financiar.

Rep.: Care este situația litigiilor cu UAT-urilor? Știu că RAJDP avea foarte mulți bani de recuperat de la primării.

L. L.: În 2016, când am venit la Regie, am făcut curățenie. Am pornit cu vreo 40 de procese. Unele facturi nu au fost atacate în instanță de fostul director și s-au prescris. Avem încă litigii în instanță cu UAT-uri. Avem și hotărâri definitive, avem 4 milioane de lei de recuperat de la primării, dar am semnat convenții și am eșalonat plățile, pentru a nu bloca activitatea primăriilor. Există spețe pe rol care nu sunt finalizate, dar se vor încheia în câteva luni.

Mirela Sorina PASCAL

Vezi VIDEO:

miercuri, 24 octombrie 2018240
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
Comentarii

11de la 8:44(25 oct 08:05)
gogule astia sunt pusi acolo sa rezolve problemele nu sa le paseze de la unul la altul ca nu e treba lor
12gogule(24 oct 20:24)
din birou ai dreptate dar mergi pe teren sa vezi drumul acela adica Murfatlar Siminoc, ar trebui sa fie judetean si reparat de RAJDP, cum sunt de exemplu drumurile care leaga Medgidia de Valea Dacilor sau de Remus Opreanu, pricepi?
31Pentru Fane si Adina(24 oct 18:35)
Sa-i sugi pixul lui Babinciuc
16Make(24 oct 14:54)
Ce fata de timpit are sluga lui Tutuianu
36Fane si Adina(24 oct 12:43)
Mai nea tuciurescule, daca nu era Gheorghe Niculae presedintele si directorul regiei, tu nici nu ai fi existat, iar regia era privatizata si praduita deja, oricum continuitatea e asigurata de Lucica, Poserba Lucian cel care era si director tehnic si promovat de Gheorghe Niculae director general. Cei care se pricep sunt aceiasi oameni de pe vremuri, tu nu ai adus decat niste fosile trimise de Ghita Dontu, hahalere de-ai lui Babinciuc, trimisi la angajare de Tutuianu bai Horica sau lepre aduse de tine pt a capusa regia in continuare. Interviurile astea aranjate nu conving pe nimeni, iar tu nu
22Ilie(24 oct 12:21)
Ca de obicei, nimic despre Navodari-Mihai Viteazu.
65gogu(24 oct 11:36)
Mai oameni buni, unii incurcati drumurile judetene cu cele care apartin de CNAIR,vezi variante, altii nu vor sau nu pot intelege ca unele drumuri vezi drumurile comunale,apartin de primariile din judet asa cu drumurile din municiupiu le repara primaria Constanta si care se presupune a fi de interes local nu este asa domnul de la 08:44??Lumea nu intelege ca aceasta regie de drumuri nu poate repara drumurile decat daca este platita.CJC plateste ptr.reparatiile pe drumurile judetene, iar primariile trebuie sa plateasca pt.drumurile lor comunale..nu este nimic gratis.platesti,repar.Toate bune!
12Starwars(24 oct 11:27)
1000 km la ora
25Dan(24 oct 10:21)
Varianta constanta-ovidiu oare se va asfalta in urmatorii 30 ani??
45Mai Lungoci(24 oct 08:44)
Pai daca eu de la primaria Murfaatlar repar drumul ala imi permiti sa pun taxe pe el pentru alte masini decat ale locatarilor din sat? Ala e un drum de interes judetean si faptul ca nu reusesti sa ajungi la o intelegere cu primaria Murfatlar pentru a-l repara arata cat esti de prost si incompetent!
mai mult...Replica
16 mai 23:15ReplicaPSD Constanța și-a mai impus un om într-o funcție de conducere! Șerbănescu a ajuns șeful OSIM

Marian-Octavian Şerbănescu a fost numit în funcţia de director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi...208

16 mai 21:13ReplicaNava-școală „Mircea” s-a întors din primul marș de instrucție din acest an263
16 mai 15:08ReplicaElena Udrea nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferință!1534
16 mai 18:37ReplicaFrații Mazăre au ajuns la înmormântarea mamei lor. Video

Frații Mazăre au primit permisiunea de a participa la înmormântarea mamei lor, decedată vineri, 13 mai, la doar...10634

16 mai 15:33ReplicaGeorge Vișan, în conducerea Portului Constanța!2604
16 mai 21:23ReplicaInterviu cu Silviu Coșa, prefectul județului Constanța. Video603
16 mai 00:13ReplicaBombă! Iliescu, rectorul de la Universitatea Ovidius, a ajuns pe mâna DNA!

După ce dovezile evidente apărute în presă au demonstrat că Dan Marcel Iliescu a plagiat grosolan în teza sa de...4614

16 mai 00:57ReplicaPrimarul interimar al Sectorului 5 trăiește cu 650 de lei pe lună?!1699
16 mai 00:59ReplicaProfa de engleză, din nou la conducerea Uzinei Midia Năvodari10695
16 mai 23:07ReplicaSechestru pe averea militarului de la ISU Dobrogea, acuzat că a agresat sexual o minoră

Plutonierul adjunct Adrian Strătilă, paramedic SMURD în cadrul Detașamentului de Pompieri – Constanţa Port, a...1801

16 mai 00:17ReplicaGheorghe Piperea îi îndeamnă pe români să nu se autorecenzeze: Completați rubricile care nu vă fură datele personale!5855
16 mai 00:49ReplicaAfaceristul rus, urmărit prin Interpol şi stabilit la Constanța, poate fi extrădat!1888
Vremea
13.4°13.4° - 16.2° luni, 16 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 3.2 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 mai 00:00SportSărbătoare în Gruia - CFR Cluj a câștigat campionatul României la fotbal pentru a cincea oară consecutiv

Formaţia CFR Cluj a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Universitatea Craiova,...411

16 mai 00:00SportUn român a marcat golul decisiv în finala Cupei Maltei

Formaţia FC Floriana a câştigat Cupa Maltei, duminică seară, învingând în finală echipa Valletta, scor 2-1...304

16 mai 00:00SportAC Milan este la un pas de titlu în Italia după ce a învins Atalanta cu 2-0

Formaţia AC Milan, la care este legitimat Ciprian Tătăruşanu, a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu...245

16 mai 00:00SportEchipele care vor diputa barajul pentru Liga I - Tragerea la sorți va avea loc luni

FRF a anunţat, duminică, după disputarea ultimelor meciuri din play-off-ul Ligii 2 Casa Pariurilor, că la baraj...405

Local
16 mai 23:22LocalAccident la Constanța: victimele, doi motocicliști

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 14 mai, la intersecția bulevardelor...1045

16 mai 23:22LocalAccident cu victimă, în Mangalia

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în Mangalia, zona gării, acolo unde a avut loc un...1115

16 mai 23:23LocalCod galben de ploi torențiale, la Constanța

6220

16 mai 23:20LocalŞase decese la pacienţi cu Covid-19, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost raportate şase decese la pacienţi cu COVID-19, respectiv patru bărbaţi şi două...566

16 mai 00:21LocalReglare de conturi în Mangalia, cu urmăriri în trafic și bâte! Detalii din dosar

Membri ai clanului Mustafa din Mangalia, respectiv Osgian, Iunuzbei, Tamer și Emuran dar și Cocâlea Elvis au fost...5095

16 mai 23:22LocalApartament în flăcări, la Tortomanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 14 mai, în Tortomanu, vizavi de...581

16 mai 00:19LocalBucureșteanul de la Patagonia Design, întors din drumul fericirii de pe litoral!

Grigore Robert Nicolae, un cunoscut afacerist al sectorului 2 al capitalei, administrator și unic asociat al firmei...1427

16 mai 00:23Local4 ani de închisoare pentru cuțitarul din Năvodari care și-a înjunghiat prietenul!

Onel Marius Gabriel a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Sentința a...891

16 mai 00:22LocalDosarul mitralierei furate în Mamaia Sat, preluat de Parchetul Tribunalului!

2596

Politică
16 mai 23:48PoliticăPSD Constanța are activitate și în weekend

Membrii Biroului Permanent și președintele Organizației Municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache, s-au reunit...982

16 mai 20:42PoliticăRomânia susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO

România a exprimat „fără rezerve sau condiții” sprijinul pentru aderarea rapidă a Finlandei și Suediei la NATO...310

16 mai 20:44PoliticăȘeful AUR cere un bloc al partidelor de opoziție împotriva PSD și PNL

533

16 mai 20:41PoliticăMinistrul Aurescu va participa la reuniunea de la Bruxelles a şefilor diplomaţiilor din statele membre UE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa luni, 16 mai, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe...207

16 mai 22:44PoliticăFiul lui Cristian Popescu Piedone și-a anunțat candidatura la Primăria Sectorului 5. Video

Fiul lui Cristian Popescu Piedone, deputatul Vlad Popescu, a anunțat că intenționează să candideze la Primăria...543

16 mai 20:42PoliticăA murit fostul parlamentar PSD şi ministru al Cercetării, Şerban Valeca

Fostul parlamentar PSD şi ministru al Cercetării, fost preşedinte al PSD Argeş, profesorul Şerban Valeca, a...567

16 mai 20:45PoliticăAmbasada României la Kiev și-a reluat activitatea

Ambasada României la Kiev și-a reluat sâmbătă activitatea, a anunțat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. „Mă...509

16 mai 20:45PoliticăPetre Daea anunță iminența crizei alimentare: Războiul stomacurilor goale este mai periculos și mai devastator decât cel cu arma

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, avertizează că o criză alimentară de proporții nu e doar posibilă, ci...512

16 mai 20:46PoliticăBoloș: „Situație critică” pentru România la absorbția fondurilor europene

566

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3416

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2263

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6054

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3045

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4040

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3272

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11349

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5017

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1594

Monden
16 mai 00:00MondenCatalogul muzical al trupei Pink Floyd ar putea fi vândut cu 500 de milioane de dolari

Catalogul muzical al trupei rock britanice Pink Floyd face obiectul unor propuneri de cumpărare lansate de Warner Music...205

16 mai 23:48MondenBritney Spears a anunţat că a pierdut o sarcină

Britney Spears a anunţat sâmbătă că a pierdut sarcina printr-o postare pe Instagram alături de logodnicul său,...372

16 mai 00:01MondenScandalul bubuie iar: juriul național al României a fost eliminat de la Eurovision!

3344

16 mai 00:00MondenAnamaria Prodan i-a luat înapoi cadoul de 450.000 de euro făcut lui Reghe! „Să-mi dea banii înapoi!“

Anamaria Prodan vrea să divorțeze cât mai repede și să ștergă cu buretele trecutul ei alături de Laurențiu...555

16 mai 00:00MondenAdelina Pestrițu, șicanată pe Instagram!

Adelina Pestrițu a avut parte de critici dure pe Instagram, după ce a filmat un clip despre ,,moda bunelor maniere",...339

16 mai 00:00MondenCe mesaj are Ronan Keating pentru fanii din România? Artistul revine la vară în țara noastră

Apreciatul cântăreț Ronan Keating revine în România în această vară. Fostul solist al formației Boyzone a...258

16 mai 23:49MondenFanii Eurovision România, furioşi pe Moldova şi Ucraina după punctajul oferit lui WRS: “Ruşine”

WRS a reuşit să se claseze pe locul 18 în finala Eurovision 2022, desfăşurată sâmbătă seara în Italia, la...1788

16 mai 23:49MondenCine sunt Kalush Orchestra din Ucraina, câştigătorii Eurovision 2022, cu melodia “Stefania”

Ucraina este câştigătoarea Eurovision 2022. Kalush Orchestra, cu melodia "Stefania" . Piesa a luat cele mai multe...449

16 mai 00:02MondenUcraina a câştigat Eurovision 2022! România, pe locul 18!

3191

Mapamond
16 mai 21:09MapamondPeste 700.000 de refugiaţi din Ucraina au ajuns în Germania

În Germania au fost înregistraţi până acum peste 700.000 de refugiaţi din Ucraina, arată date ale ministerului de...407

16 mai 21:09MapamondÎn Rusia se află în desfășurare o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene Kyrylo Budanov a declarat că este în desfășurare o lovitură de...1057

16 mai 21:08MapamondTren frigorific plin cu cadavre de soldați ruși omorâți în Ucraina, lăsat în urmă de armata lui Putin

737

16 mai 21:09MapamondPutin îl avertizează pe președintele Finlandei

Sfârşitul neutralităţii militare a Finlandei ar fi o "greşeală", a estimat sâmbătă preşedintele rus Vladimir...513

16 mai 17:51MapamondSUA trimit peste 10.500 de trupe noi în Europa: Anunțul Pentagonului

SUA trimit 10.500 de noi trupe în Europa pentru a înlocui soldații care au fost desfășurați anterior, a anunțat...656

16 mai 21:09MapamondAustria se pregăteşte să ridice toate restricţiile legate de pandemia de COVID-19

Autorităţile austriece nu vor mai cere persoanelor care intră în ţară să prezente dovada vaccinării împotriva...431

16 mai 21:08MapamondServiciul secret ucrainean SBU a interzis 13 jurnalişti străini de la începutul războiului

Serviciul secret ucrainean SBU a decretat, de la începutul războiului, interdicţie de intrare pentru 13 jurnalişti...455

16 mai 21:08MapamondSiria: Lovituri aeriene israeliene, cinci morţi

Israelul a lansat vineri lovituri în centrul Siriei, făcând cinci morţi, printre care un civil, a informat agenţia...436

16 mai 21:07MapamondUcraina investighează 11.000 de posibile cazuri de crime de război

384

Sănătate
16 mai 00:00SănătateTermenul pentru organizarea şi funcţionarea centrelor de arşi, prelungit până la sfârşitul lui 2025

Termenul privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea...185

16 mai 00:00SănătateSpecialiști: Epidemia COVID din Coreea de Nord ar putea provoca o criză sanitară majoră

Specialiștii susțin că epidemia de COVID-19 din Coreea de Nord ar putea provoca o criză sanitară majoră. Virusul...248

16 mai 00:00SănătateVariola maimuțelor a apărut și la oameni: care sunt simptomele și unde trăiesc cei diagnosticați

235

16 mai 00:00SănătateFibromul uterin în sarcină: simptome, complicații și prevenție

De obicei, un fibrom uterin apărut în sarcină nu îi afectează semnificativ dezvoltarea, dar în unele cazuri poate...206

16 mai 00:00SănătateMenstruație întârziată: care sunt cauzele care duc la dereglări de acest tip, inclusiv la menopauză

Aproape că nu există femeie care să nu se fi confruntat cel puțin o dată în viață cu întârzieri ale...251

16 mai 00:00SănătateMarea Britanie amână interzicerea promovării alimentelor bogate în zahăr, sare sau grăsimi

Marea Britanie va amâna cu un an noile reglementări care interzic promovarea ofertelor de cumpărare a alimentelor şi...184

16 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 138 de persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Numărul de persoane cu COVID internate este de 803, cu 72 mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat Ministerul...200

16 mai 20:43SănătateRafila: Infecţia cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat sâmbătă, la Oradea, că infecţia cu noul coronavirus se...368

16 mai 20:44SănătateDeși Rafila afirmă că protecția oferită de vaccin în fața Omicron este aproape zero, unii medici recomandă doza a patra

498

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT