REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Raluca Prună explică de ce şi cum a ajuns să se gândească la măsura recursului compensatoriu

Raluca Prună explică de ce şi cum a ajuns să se gândească la măsura recursului compensatoriu

Replica API 18 ianuarie 2019 | 01:58 640

Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, a explicat la Digi24 cum s-a ajuns la măsura recursului compensatoriu, în condiţiile în care există o decizie semi pilot din 2012 privind rezolvarea situaţiei din penitenciarele cu condiţii precare. Ea a spus că a încercat în mai multe rânduri să explice CEDO că România, ţară în care 78% din școlile din rural au toalete în curte şi în care tocmai avusese loc tragedia de la Colectiv, este exclus să se aplice precedentul Italiei, Ungariei sau Bulgariei. Aceste ţări plăteau de la 3 euro la 8 euro pe zi de detenţie pentru fiecare deţinut care stătea în condiţii precare.

"Pentru că ni se cerea o măsură compensatorie m-am gândit la această măsură", a spus Raluca Prună.

"Puteam să stau şi pledez vinovată. Puteam să nu fac nimic în mandatul meu. Am venit într-un mandat în care aveam deja o decizie semi pilot din 2012 care atârnă asupra România. Eu m-am dus de trei ori la CEDO și am discut cu preşedintele Curții. E foarte adevărat că niciodată în nicio decizie nu se spune: cerem statului să facă un anumit lucru, dar se spune în decizii că trebuie să existe măsuri compensatorii pentru cei care Curtea a constatat că s-a încălcat art 3. Pe scurt, cei care au execut pedeapsa în condiţii precare și există precedente care se invocă chiar și în deciziile semi pilot din 2012. Precedentele din Italia, Bulgaria și Ungaria, care au trecut prin aceeași situaţie ca România și unde soluţia pe care CEDO a acceptat-o era o compensare bănească. O compensare care era de 8 euro în Italia pe zi de detenţie pentru fiecare deținut, 5 euro în Ungaria și 3 euro în Bulgaria. Eu am mers de 3 ori la CEDO și am explicat că într-o țară în care 78% din școlile din rural au toalete în curte, în condiţia în care dreptul la educaţie e prevăzut de Convenţie, în condiţiile în care eu eram într-un guvern care a venit după o tragedia de la Colectiv în care niște oameni au murit din cauza unor condiţii precare în spitale, e exclus să merg pe calea bătătorită a Italiei, a Ungariei, a Bulgariei, pe care curtea fără să le spună în decizie le recomanda României. Pentru că ni se cerea o măsură compensatorie m-am gândit la această măsură. Nu am să vorbesc despre vinovații și dacă eu am fost tâmpită, Parlamentul condus de PSD - ALDE trebuia să fie mai deștept și să nu aprobe această lege", a explicat, la Digi24, fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata media si presa aservita lu DRACnea si psd-ului, aici intra si Replica de fata care cu sarg observam cum se zbate sa sustina coalita psd-Alde, fac pe draku-n in patru sa-l faulteze pe Ciolos care tot creste in sondaje. Vedem si la latrinele lui voiculescu, lu ghita cum toti formatorii de opinie dau in Ciolos poate, poate sa-l scada in sondaje si in increderea cetatenilor. Reactia va fi una pe dos, normala: Dacian Ciolos are din ce in ce mai multi adepti si creste in sondaje ceea ce nu putem spune de coalitia HOTILOR PENALI PSD-ALDE.
2
0
eu zic sa mai schimbati pozele de la tentatia zilei ca onanistii cum e asta de mai jos, s-au saturat de ele si au inceput sa posteze pe aici!!
1
10
Cu complicitatea mass media, Replica si ea lupta sdin greu sa sustina alianta asta toxica si limiteaza sau anuleaza postari explicite in care se poate vedea cum manipuleaza si mint cand vorbesc ca altcineva este de vina de legile care-au scos criminalii din puscarii si nu psd si tudorel troader, CCR, CNA si mintea diabolica a menestrelului de la justitie tontonel toader ne fac praf! Incaleca HOTII tara, ne scot din UE si lumea civilizata daca nu ne trezim la timp sa dam cu ei de pamant.
11
1
Deci dupa ce ai facut rahatul vii si spui ca ai sesezat ca pute! Daca erai tare nu-l faceai! Restul e vrajeala pentru fraieri ca ala de la 06:05
6
11
In constanta,am fost sa ma angajez inspector si salariul iferit era minim pe economie si bonuri de masa,Programul era ca la armata,la telefon asteptai,te chema la vapor si pina nu se termina vaporul nu plecai acasa 10 zile,apoi liber pina la urmatoryl vapor,o excroaca
7
11
degeaba, este imposibil sa te faci auzit atata rtimp cat acesti ciumati au ordin sa dezinformeze in masa, televiziunile ciumatilor sunt pe pozitie. Nu vor reusi, noi suntem multi corecti si cinstiti- minciuna va fi invinsa, adevarul va triumfa, dezinformatorii vor infunda puscariile in frunte cu criminalul tudorel
16
10

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920