REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Raluca Prună intră la RUPERE în discuțiile privind referendumul pe Justiție - AVERTISMENT pentru Iohannis: 'Există un risc'

Raluca Prună intră la RUPERE în discuțiile privind referendumul pe Justiție - AVERTISMENT pentru Iohannis: 'Există un risc'

Replica API 21 martie 2019 | 00:00 173

Curg opiniile specialiștilor privind oportunitatea unui referendum pe Justiție după ce CCR a declarat consultarea publică pe care președintele Klaus Iohannis ar vrea să o facă concomitent cu scrutinul pentru Parlamentul European constituțională. Ieri, Klaus Iohannis declara că este aproape decis să inițieze un astfel de referendum, în vreme ce senatoarea PNL Alina Gorghiu susținea că o consultare de acest gen nu ar servi schimbării legislației.

”Un risc ar exista, pentru că un referendum pe justiție nu se face oricum și riscul ar putea fi legat de întrebările pe care le pui poporului. Adică trebuie găsit un echilibru foarte bun între tehnicitatea întrebărilor, care ar fi bine să nu fie foarte mare și chestiunile fundamentale pe care poporul este chemat să se pronunțe. Eu cred că și dacă îi întrebăm pe cei din coaliția PSD-ALDE, care în opinia mea, în ultimii doi ani au destructurat justiția și dacă îi întrebăm sunteți de acord cu independența justiției, sigur că ei vor spune da. Deci toată lumea este de acord, toți politicienii sunt de acord cu o asemenea aserțiune. Acum, depinde ce înțelegi prin independența justiției (...). Ar trebui găsită o balanță foarte bună, un echilibru între generalități cu care toată lumea ar fi de acord și cu care după aceea nu poți să faci nimic, am putea numai să constatăm da, toată lumea e de acord cu independența justiției (...). Pe de altă parte, există un risc ca întrebări mult prea tehnice să nu poată fi adresate unor persoane care nu au totuși o pregătire juridică și care nu se pot pronunța cu privire la tehnicalități”, a declarat fostul ministru al Justiției Raluca Prună la RFI.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auziti ma PSDeilor ia lasati voi poporul sa dicida daca este referendumul oportun sau nu,o sa vedeti asta dupa prezenta la vot.
0
0
SUNT DE ACORD SA REDUCA SALARIILE SI PENSIILE IN JUSTITIE CU 50% .
5
0
cei care l au votat pe acest idiot neamt ...un gica contra un tembel hot si manglitor de case si copii.un neamt cu ramasite fasciste.
5
6
e simplu, o intrebare pentru tot omul, din care sa reiasa daca romanul isi doreste sa traiasca in saracie, in timp ce cotizeaza la bunastarea lui Dragnea si a celor ca el, sau isi doreste dreptate si un pic de prosperitate. Trebuie spus clar ca cei care au furat poporul, trebuie sa infunde puscaria, iar ceea ce prevede Constitutia in legatura cu fara penali in functii publice, sa se respecte, nu conteaza daca condamnarea e cu executare sau suspendare. Punct.
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218