REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Raluca Turcan cere REVOCAREA lui Liviu Dragnea: DEZVĂLUIE miza din spatele legii spălării banilor

Raluca Turcan cere REVOCAREA lui Liviu Dragnea: DEZVĂLUIE miza din spatele legii spălării banilor

Replica API 22 octombrie 2018 | 00:00 195

Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, e de părere că legea pentru spălarea banilor este îndreptată împotriva ONG-urilor. ”PSD-ALDE a transformat asociațiile și fundațiile în principalul risc financiar al țării”, spune deputata liberală, care acuză că există riscul, prin transpunerea directivei europene în forma propusă de putere, ca să fie descurajată implicarea civică a românilor, potrivit stiripesurse.ro

Turcan consideră că Liviu Dragnea ”a băgat pumnul în gură presei libere din România” și cere revocarea acestuia din fruntea Camerei Deputaților.

”Coaliția PSD-ALDE lovește în ONG-uri cu Directiva pentru combaterea spălării banilor.

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE continuă loviturile în serie la adresa asociațiilor și fundațiilor din România. Mai întâi, le-a afectat puternic veniturile prin falsa revoluție fiscală, reducându-le, la jumătate, sumele ce se direcționau din impozitul pe venit.

Sub pretextul transpunerii Directivei europene pentru combaterea spălării banilor, PSD-ALDE a transformat asociațiile și fundațiile în principalul risc financiar al țării. Așa cum au reglementat prin lege, activitatea ONG-urilor din România va fi puternic afectată, dacă nu blocată definitiv, deoarece impune niște condiții imposibil de îndeplinit, cum ar fi, de pildă: obligația raportării tuturor beneficiarilor finali ai acțiunilor civice – copii abandonați și ajutați de ONG-uri, bolnavi cu nevoi speciale, bătrânii și femei victime ale violenței în familie, precum și raportarea tuturor donatorilor – inclusiv cei care lasă 1 leu în cutiile pentru donații din magazine. Totul, sub niște sancțiuni care vor descuraja cu totul implicarea civică a românilor.

Dragnea a băgat pumnul în gură presei libere din România. Într-o noapte, a scos societatea civilă veritabilă din Consiliul Economic și Social. A îngrădit dreptul fundamental al cetățenilor de a protesta spontan. Acum dă o lovitură întregii societăți civile, în speranța că nu va mai exista nimeni care să îl critice.

#Dragneatrebuierevocat”, scrie Raluca Turcan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A uitat blonda cum a ajuns politician. Ia zis-o pe sleau fatalaul de Orban. A fost secretara , amanta si ii facea cafeaua lui Stolo. O japita care trebuie sa justifice intr-un fel malaiul.
0
0
cand apare cand dispare asa e la PNL MAREA SEFA
1
0
dar miza taierii salariilor cu 25 la suta care a fost, sa furati voi mai mult!
1
0
Ce buna e blonda
1
1
Personaje in opozitie, PSD ul sa fie forever la butoane. Oamenii s au saturat de jarrele de acest tip, ptr ca toate duc la mama lor, Elena UDREA!
2
1
din pnl...ultimele gaini
5
0
Psd disfintare totala fsn
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367