rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Raluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani europeni, însă realitatea îl loveşte crunt şi-i arată, la fel şi nouă, că a noastră Constanța este codașă la absorbția fondurilor europene. Orașe mai mici, precum Mangalia, au luat Constanța la acest capitol, iar acest lucru îl atestă și specialiștii, dar și prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) și vicepremierul României, RalucaTurcan. Aflat la Constanța într-o vizită de lucru, oficialul a acordat un interviu ziaruluiReplica, în cadrul căruia a dezvoltat subiectul banilor europeni. Totodată, vicepremierul a vorbit și despre candidații PNL la Primăria Constanța şi Consiliul Județean, însă a adus în discuţie şi începerea noului an şcolar.

Raluca Turcan s-a aflat vineri, 4 septembrie, la Constanţa, cu ocazia semnării, de către Primăria Mangalia, a trei contracte de finanţare cu bani europeni. Cu această ocazie, oficialul a acordat un interviu ziarului Replica şi şi-a arătat indignarea faţă de actuala administraţie locală de la Constanţa şi lipsa de interes a acesteia pentru a atrage fonduri europene în vederea dezvoltării oraşului turistic. „Ne-am aflat în municipiul Mangalia și ne-am bucurat să vedem abundența fondurilor europene atrase de acest municipiu. Au fost semnate 3 contracte, care se adaugă la încă 6 aflate în derulare și două semnate. Toate acestea au adus la un total de 50 de milioane de euro fonduri europene, investite în dezvoltarea calității vieții. Am aflat că această absorbție a municipiului Mangalia e mai mare decât a municipiului Constanţa, ceea ce nu mă miră. Din nefericire, Constanța, ca şi municipiu, de mult pare a fi lăsat de izbeliște și într-o nepăsare care arată, de fapt, lipsa de adaptare la oportunitățile viitorului. Pe fond, fondurile europene reprezintă oportunități de dezvoltare complementare bugetului de stat și care contribuie, ca și țintă la creșterea calității vieții”, a spus, pentru Replica, Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre Făgădău: Este un administrator slab

De ce această discrepanţă? „Nu neapărat că e PSD, ci cel mai probabil pentru că primarul municipiului Constanța este un administrator slab. Atâta timp cât e depășit la atragerea de fonduri europene într-un municipiu cu un număr semnificativ de locuitori înseamnă că primarul Constanței, ca și manager, e unul care lasă mult de dorit”, a continuat Turcan.

Bătălia de la Constanţa se dă între viitor şi trecut

Oficialul este de părere că Vergil Chiţac îndeplineşte toate condiţiile pentru a-i sufla scaunul lui Decebal Făgădău, iar din 27 septembrie, faţa Constanţei se va schimba.

"Vergil Chițac are prima șansă în câștigarea primăriei Constanta. În primul rând, este un om care, profesional, a demonstrat că poate să performeze. Este un om care are viziune despre ceea ce ar putea să ofere, ca și dezvoltare, municipiului Constanța. E foarte bun organizator, ceea ce îl distanțează net de actualul primar al municipiului. Bătălia de la Constanța este între viitor și trecut. Vergil Chitac e un om cu care Guvernul poate să construiască pentru întreg județul Constanța proiecte care să conducă la valorificarea pe fond a potențialului uriaș pe care acest județ, acest municipiu, le au. Constănțenii ar trebui să dea posibilitatea unui parteneriat între un primar liberal, precum Vergil Chițac, cu un președinte de CJ, precum Mihai Lupu, și aceștia să fie în continuare partenerii Guvernului liberal care eu sper ca, după alegeri, să poată să dea României o guvernare stabilă, predictibilă și care, așa cum așteaptă și UE de la noi prin fondurile puse la dispoziție, să renască, să se reformeze si să se alinieze ca și nivel de trai țărilor din jurul nostru" a spus Raluca Turcan. Aceasta a mai precizat își dorește ca PNL să câștige cât mai multe mandate în județul Constanţa.

VIDEO, prima parte:

Principalul obiectiv al PNL, la alegeri

În partea a doua a interviului, Raluca Turcan a vorbit despre obiectivele principale ale PNL la aceste alegeri, dar a adus în discuţie şi noul an şcolar, precizând că Executivul a luat toate măsurile necesare astfel încât elevii să înceapă noul an de studiu în siguranţă.

„Ne dorim câștigarea municipiului Constanța de către Vergil Chițac. De asemenea, ne dorim ca acesta să-l aibă partener pe Mihai Lupu la Consiliul Județean, și la Mangalia, precum și în localitățile unde avem primari, aceștia să aibă posibilitatea să-și continue mandatele și, de ce nu, în multe locuri unde candidații PNL au fost selectați în funcție de calitățile care-i recomandă în fața locuitorilor, să câștige noi mandate și echipa PNL Constanța să contribuie la alegerile parlamentare, la un rezultat politic important ca bază pentru Guvernarea următorilor patru ani”, a spus Turcan.

Cum va debuta noul an şcolar!

Cât despre debutul noului an şcolar, vicepremierul a declarat: „Vreau ca anul școlar să înceapă într-o notă optimistă pentru că e important ca părinții să-și trimită copiii la școală și, alături de profesorii lor, cu toții să aibă încredere în performanțele pe care le vor obține și în siguranța pe care o vor avea în școli. Guvernul a făcut niște eforturi uriașe, a combinat oportunități de investiții din bugetul public cu oportunități de investiții prin fonduri europene. La achiziția celor 25.000 de tablete am reușit să dislocăm 175 milioane de euro pe care să-i punem la dispoziția autorităților publice locale, evident indiferent de culoarea politică, și aceștia să achiziționeze direct și rapid tablete și laptopuri de care copiii au nevoie, măști și dezinfectanți și chiar containere în localitățile unde nu există apă și canal. În felul acesta sunt țintite mult mai rapid problemele acolo unde ele există. E foarte complicat ca, dintr-un birou de Guvern, să știi exact ce se întâmplă într-o comună mai mică din județ”. Totodată, Raluca Turcan a vorbit şi despre cele trei scenarii care au fost, deja, făcute publice.

La un elev infectat, se închide clasa, la 3 elevi confirmaţi, se închide şcoala

„În funcție de criteriile stabilite, dăm posibilitatea școlilor, după condițiile pe care ele le îndeplinesc, să opteze pentru un scenariu de începere de an școlar. Avem scenariul verde, față în față, dacă sunt criteriile epidemiologice și de distanțare îndeplinite, avem pentru copiii din clasele 5-7 și 9-11 posibilitatea unui scenariu galben, adică aceștia să meargă într-un format hibrid la școală, adică aceștia să meargă jumătate la școală, jumătate acasă și apoi să se rotească. Scenariul roșu e cel negativ. Asta înseamnă o evoluție epidemiologică în comunitate de peste 3 la mie, și atunci școala se va desfășura online”, a continuat oficialul.

„Plecăm de la premiza că, odată cu începerea anului școlar, școlile rămân deschise. Însă acestea pot fi închise dacă apar mai mult de 3 cazuri într-o școală, atunci se închide școala pentru două săptămâni. Dacă avem un caz într-o clasă, atunci se închide o clasă, dacă avem mai mult de trei cazuri în trei clase diferite, atunci se închide școala. Evident că se iau toate măsurile de dezinfectare a spațiului”, a exemplificat Turcan.

Impresia Ralucăi Turcan despre litoralul românesc

Revenind la Constanţa, întrebat cum i se pare litoralul românesc, vicepremierul şi-a arătat dezamăgirea faţă de lipsa investiţiilor. „Mi se pare că litoralul românesc are nevoie de o gură de oxigen, de oportunități de dezvoltare. Iubesc litoralul, sunt consumatoare de turism românesc și mi-aș dori ca, așa cum a început primarul din Mangalia, să aducă fonduri europene masive pentru dezvoltarea stațiunilor, perle odinioară, să văd că se va întâmpla pe o perioadă lungă de timp peste tot în județul Constanța. Litoralul românesc are nevoie masivă de investiții și unii administratori, în fruntea primăriilor cred că pot să asigure o înflorire a calității turismului de pe litoral”, a precizat prim vicepreşedintele PNL.

Îi rog pe constănțeni să nu-și irosească votul

Tot în partea a doua a interviului, Raluca Turcan a ţinut să transmită un mesaj constănţenilor. „În primul rând, îmi doresc ca toți constănțenii să înțeleagă că procesul de votare este unul sigur. Și am luat toate măsurile de siguranță pentru ca oamenii să poată să meargă în condiții sanitare sigure la vot să-și aleagă conducerea. E important ca cel ales să aibă o responsabilitate cât mai mare. De asemenea, îi rog pe constănțeni să nu-și irosească votul, să se uite ce a însemnat o guvernare locală PSD, și anume control, lipsă de dezvoltare, pierdere de oportunități, și ce înseamnă totuși o administrare liberală văzută și în Constanța. Diferența dintre PNL și PSD este dată de calitatea celor care candidează pentru ocuparea funcțiilor și, de asemenea, de determinarea lor de a aduce în România forme de sprijin și suport pe care alte țări în jurul nostru le-au valorificat și o duc mult mai bine. Eu cred în forța echipei PNL Constanța și cred că reprezintă o alegere corectă și de viitor pentru toți constănțenii”, a încheiat vicepremierul.

VIDEO, partea a doua

Mirela PASCAL

sâmbătă, 5 septembrie 20204305
GANDUL.RO
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
mai mult...Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...2214

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video1485
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video3661
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4071

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video3107
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO6767
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...3870

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video2342
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video5347
5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2525

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video2811
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video3936
Vremea
18.1°18.1° - 21.4° sâmbătă, 25 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 75%
Vânt: 7.06 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/492842812546
5/403033883515
joker22345211015
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 iun 23:51SportAnita Alvarez a fost interzisă la Mondiale, deși a primit acceptul medicilor să concureze din nou

Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta au fost marcate de un episod rar întâlnit. În timpul probei de...590

25 iun 23:51SportÎnot: Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 50 m spate la Mondiale

Înotătorul român Robert Glinţă s-a calificat, vineri, în finala probei de 50 m spate, la Campionatele Mondiale de...289

25 iun 00:00SportTenis: Simona Halep o va înfrunta pe Karolina Muchova în primul tur la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 19 mondial, o va avea ca adversară pe Karolina Muchova din Cehia...135

25 iun 00:00SportTenis: Djokovic şi Nadal şi-au aflat adversarii din primul tur la Wimbledon

Tenismanul sârb Novak Djokovic, deţinătorul trofeului şi favoritul numărul unu, îl va înfrunta pe sud-coreeanul...134

Local
25 iun 00:10LocalTeo Hira pleacă de la RAEDPP! Va fi directorul interimar al Confort Urban!

La începutul anului 2021, cotidianul Replica anunța că se pregătește un mega proiect la nivelul administrației...2720

25 iun 00:08LocalDezvoltatorii imobiliari din Dubai își prezintă ofertele în Mamaia

Emax Real Estate, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, organizează...355

25 iun 00:07LocalAtenție, constănțeni! Termoficare Constanța începe citirea contoarelor de energie termică

378

25 iun 00:09LocalBărbatul care și-a mutilat fosta concubină, în sala de judecată, arestat preventiv

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus, vineri, 24 iunie,judecătorului...1008

25 iun 00:09LocalCoadă imensă de TIR-uri, cu numere de Ucraina, la Vama Negru Vodă, sensul de intrare în România

Zeci de TIR-uri cu numere de Ucraina au format o coadă kilometrică, pe sensul de intrare în țara noastră, la Vama...874

25 iun 00:06LocalPompierii, exercițiu în caz de incendiu la On Plonge, în Mamaia

Mai multe echipaje ISU au răsunat vineri, 24 iunie, pe bulevardul Mamaia, acestea îndreptându-se spre stațiunea...365

25 iun 00:08LocalAccident rutier în Constanța: Victima, un pieton

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină în cursul zilei de vineri, 24 iunie a.c., pe strada Zmeurei din...520

25 iun 00:08LocalAgresorul care și-a tăiat concubina, în zona feței, la Judecătoria Constanța, reținut!

Scandal sângeros la Judecătoria Constanța se lasă cu repercursiuni. Atacatorul a fost reținut de polițiștii...827

24 iun 18:49LocalSensei Irinel Bădulescu, dublu campion mondial la Kickboxing, a salvat o copilă de la înec! Video

1526

Politică
25 iun 23:48PoliticăKlaus Iohannis: Îmi doresc tare mult ca, într-un termen rezonabil, România și Moldova să fie împreună în UE

România s-a implicat în decizia de acordare a statutului de țară candidată la UE pentru Republica Moldova și...275

25 iun 23:49PoliticăMarcel Ciolacu: România va fi alături de Moldova și Ucraina în parcursul lor european

Marcel Ciolacu a reacționat pe Twitter după ce Moldova și Ucraina au primit statutul de state candidate la aderarea...250

25 iun 23:49PoliticăNicolae Ciucă, despre preţul carburanţilor: O abordare politicianistă este total neproductivă

283

24 iun 00:00PoliticăCiolacu: În şedinţa PES am susţinut necesitatea acordării statutului de ţară candidată la UE pentru R. Moldova

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că a susţinut, la şedinţa PES de la...279

25 iun 23:49PoliticăCiolacu: Adrian Chesnoiu a ales cea mai onorabilă cale de a-şi apăra numele şi reputaţia

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că Adrian Chesnoiu "a ales cea mai...420

25 iun 23:50PoliticăCamera Deputaţilor votează marţi asupra cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Chesnoiu

333

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...3870

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2342

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5347

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4071

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3107

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6767

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2525

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2811

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

3936

Monden
25 iun 00:00MondenRitualul inedit care i-a adus mai aproape pe Kim Kardashian și Pete Davidson

Kim Kardashian, în vârstă de 41 de ani, a fost invitata prezentatorului Jimmy Fallon la emisiunea pe care acesta o...127

25 iun 00:00MondenFiica lui Heidi Klum, prima imagine în bikini de pe Instagram! Provocatoare la 18 ani

Fiica supermodelului Heidi Klum, Leni, a împlinit pe 4 mai vârsta de 18 ani, iar frumoasa adolescentă vrea să...146

25 iun 00:00MondenShakira, devastată după despărțirea de Pique! Cum a fost surprinsă pe străzile din Barcelona

169

25 iun 00:00MondenCodin Maticiuc, criză de nervi pe platourile de filmare?: „Mă spânzur de o grindă!“

Codin Maticiuc a dezvăluit care este de fapt atmosfera pe platourile de filmare la producțiile pentru care a lucrat ca...125

25 iun 00:00MondenBrad Pitt se retrage din actorie?: „Sunt pe ultima sută de metri!“

Brad Pitt, 58 de ani, a vorbit recent în cadrul unui interviu despre faptul că se gândește să se retragă din...144

25 iun 00:00MondenBritney Spears s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din vila de 11,8 milioane de dolari

Britney Spears este pregătită pentru un nou capitol din viața ei, moment care a debutat cu o nuntă ca-n povești cu...121

25 iun 00:00MondenMagnatul presei Rupert Murdoch şi actriţa Jerry Hall divorţează

Magnatul presei Rupert Murdoch, în vârstă de 91 de ani, şi a patra sa soţie, modelul american Jerry Hall, vor...126

25 iun 00:00MondenOrganizatorii Eurovision înţeleg 'decepţia' Ucrainei, dar îşi menţin decizia de a organiza concursul în altă ţară

Reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), instituţia care organizează concursul Eurovision, au...109

25 iun 01:37MondenShakira, apariție publică împreună cu copiii, după despărțirea de Gerard Pique

425

Mapamond
25 iun 00:00MapamondCriza alimentară va duce la proliferarea unor boli ce vor face 'milioane de victime'

Criza alimentară mondială declanşată de războiul din Ucraina va ucide milioane de oameni, făcând ca populaţii...116

25 iun 00:00MapamondCoronavirus: Parlamentul European a aprobat prelungirea certificatului verde până pe 30 iunie 2023

Parlamentul European (PE) a aprobat prelungirea cu un an, până la 30 iunie 2023, a posibilităţii folosirii...118

25 iun 01:34MapamondMaia Sandu apreciază drept istorică decizia de acordare a statutului de ţară candidată la UE a R. Moldova

335

25 iun 00:00MapamondArgentina: 5 morţi, 35 de răniţi într-un incendiu la Buenos Aires

Cinci persoane, două femei şi trei copii, au murit şi alte 35 au fost internate în spital, victime ale...119

25 iun 00:00MapamondSUA: Trei răniţi după ce un avion a fost cuprins de flăcări la aterizarea pe aeroportul din Miami

Anchetatori americani au ajuns miercuri pe aeroportul din Miami (sud-est), unde un avion al companiei dominicane Red Air...107

25 iun 00:00MapamondRefugiaţi din Ucraina: Europol a întreprins o acţiune contra traficului de fiinţe umane online

Oficiului European de Poliţie (Europol) a anunţat joi că, în urma unei operaţiuni la nivel european, au fost...114

25 iun 01:33MapamondUcraina şi Republica Moldova devin oficial candidate la aderarea la UE

Liderii UE au decis să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat oficial la aderarea la Uniunea...316

25 iun 01:36MapamondBulgarii suspendă lucrările de reparații de pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse

Autorităţile bulgare au luat decizia de a suspenda de mâine și până duminică, inclusiv, lucrările de reparații...463

25 iun 01:37MapamondTrupele rusești au lovit două mari centre pentru stocarea cerealelor

568

Sănătate
25 iun 00:00SănătateOamenii de știință africani intră peste OMS și dezumflă isteria mondială pe variola maimuței

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va decide joi dacă va declara variola maimuței o urgență sanitară...121

25 iun 00:00SănătateCNAS: Acces mai facil la servicii de medicină fizică şi de reabilitare

Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care furnizorii de servicii de medicină fizică şi de reabilitare şi punctele de...123

25 iun 00:00SănătateNoi reglementări pentru menţinerea în sistemul medical al rezidenţilor implicaţi în gestionarea pandemiei de COVID

120

25 iun 00:00SănătateSemnele si simptomele unui anevrism, pe care nu trebuie sa le ignori

Orice afecțiune care determină slăbirea pereților arterelor poate provoca un anevrism. Cele mai frecvente cauze sunt...128

25 iun 00:00SănătateLegătura dintre cafea și colesterolul mărit

Există multe afirmații care s-au făcut în legătură cu un consum regulat de cafea și colesterolul mărit, însă...141

25 iun 00:00Sănătate5 surse de infectare cu hepatita C de care te lovești în viața de zi cu zi

Hepatita de tip C este o afecțiune a ficatului, cauzată de infecția cu virusul hepatic C. Acest tip de hepatită se...129

25 iun 01:36SănătateAl șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat joi, 23 iunie a.c., în România, fiind vorba de un bărbat de...447

25 iun 21:02SănătateCoronavirus: Austria pune capăt vaccinării obligatorii

Guvernul Austriei a anunţat joi renunţarea completă la politica sa de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19,...346

25 iun 21:02SănătateUn pacient a orbit după ce medicii i-au scos din greşeală ochiul sănătos

469

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT