rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Raluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani europeni, însă realitatea îl loveşte crunt şi-i arată, la fel şi nouă, că a noastră Constanța este codașă la absorbția fondurilor europene. Orașe mai mici, precum Mangalia, au luat Constanța la acest capitol, iar acest lucru îl atestă și specialiștii, dar și prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) și vicepremierul României, RalucaTurcan. Aflat la Constanța într-o vizită de lucru, oficialul a acordat un interviu ziaruluiReplica, în cadrul căruia a dezvoltat subiectul banilor europeni. Totodată, vicepremierul a vorbit și despre candidații PNL la Primăria Constanța şi Consiliul Județean, însă a adus în discuţie şi începerea noului an şcolar.

Raluca Turcan s-a aflat vineri, 4 septembrie, la Constanţa, cu ocazia semnării, de către Primăria Mangalia, a trei contracte de finanţare cu bani europeni. Cu această ocazie, oficialul a acordat un interviu ziarului Replica şi şi-a arătat indignarea faţă de actuala administraţie locală de la Constanţa şi lipsa de interes a acesteia pentru a atrage fonduri europene în vederea dezvoltării oraşului turistic. „Ne-am aflat în municipiul Mangalia și ne-am bucurat să vedem abundența fondurilor europene atrase de acest municipiu. Au fost semnate 3 contracte, care se adaugă la încă 6 aflate în derulare și două semnate. Toate acestea au adus la un total de 50 de milioane de euro fonduri europene, investite în dezvoltarea calității vieții. Am aflat că această absorbție a municipiului Mangalia e mai mare decât a municipiului Constanţa, ceea ce nu mă miră. Din nefericire, Constanța, ca şi municipiu, de mult pare a fi lăsat de izbeliște și într-o nepăsare care arată, de fapt, lipsa de adaptare la oportunitățile viitorului. Pe fond, fondurile europene reprezintă oportunități de dezvoltare complementare bugetului de stat și care contribuie, ca și țintă la creșterea calității vieții”, a spus, pentru Replica, Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre Făgădău: Este un administrator slab

De ce această discrepanţă? „Nu neapărat că e PSD, ci cel mai probabil pentru că primarul municipiului Constanța este un administrator slab. Atâta timp cât e depășit la atragerea de fonduri europene într-un municipiu cu un număr semnificativ de locuitori înseamnă că primarul Constanței, ca și manager, e unul care lasă mult de dorit”, a continuat Turcan.

Bătălia de la Constanţa se dă între viitor şi trecut

Oficialul este de părere că Vergil Chiţac îndeplineşte toate condiţiile pentru a-i sufla scaunul lui Decebal Făgădău, iar din 27 septembrie, faţa Constanţei se va schimba.

"Vergil Chițac are prima șansă în câștigarea primăriei Constanta. În primul rând, este un om care, profesional, a demonstrat că poate să performeze. Este un om care are viziune despre ceea ce ar putea să ofere, ca și dezvoltare, municipiului Constanța. E foarte bun organizator, ceea ce îl distanțează net de actualul primar al municipiului. Bătălia de la Constanța este între viitor și trecut. Vergil Chitac e un om cu care Guvernul poate să construiască pentru întreg județul Constanța proiecte care să conducă la valorificarea pe fond a potențialului uriaș pe care acest județ, acest municipiu, le au. Constănțenii ar trebui să dea posibilitatea unui parteneriat între un primar liberal, precum Vergil Chițac, cu un președinte de CJ, precum Mihai Lupu, și aceștia să fie în continuare partenerii Guvernului liberal care eu sper ca, după alegeri, să poată să dea României o guvernare stabilă, predictibilă și care, așa cum așteaptă și UE de la noi prin fondurile puse la dispoziție, să renască, să se reformeze si să se alinieze ca și nivel de trai țărilor din jurul nostru" a spus Raluca Turcan. Aceasta a mai precizat își dorește ca PNL să câștige cât mai multe mandate în județul Constanţa.

VIDEO, prima parte:

Principalul obiectiv al PNL, la alegeri

În partea a doua a interviului, Raluca Turcan a vorbit despre obiectivele principale ale PNL la aceste alegeri, dar a adus în discuţie şi noul an şcolar, precizând că Executivul a luat toate măsurile necesare astfel încât elevii să înceapă noul an de studiu în siguranţă.

„Ne dorim câștigarea municipiului Constanța de către Vergil Chițac. De asemenea, ne dorim ca acesta să-l aibă partener pe Mihai Lupu la Consiliul Județean, și la Mangalia, precum și în localitățile unde avem primari, aceștia să aibă posibilitatea să-și continue mandatele și, de ce nu, în multe locuri unde candidații PNL au fost selectați în funcție de calitățile care-i recomandă în fața locuitorilor, să câștige noi mandate și echipa PNL Constanța să contribuie la alegerile parlamentare, la un rezultat politic important ca bază pentru Guvernarea următorilor patru ani”, a spus Turcan.

Cum va debuta noul an şcolar!

Cât despre debutul noului an şcolar, vicepremierul a declarat: „Vreau ca anul școlar să înceapă într-o notă optimistă pentru că e important ca părinții să-și trimită copiii la școală și, alături de profesorii lor, cu toții să aibă încredere în performanțele pe care le vor obține și în siguranța pe care o vor avea în școli. Guvernul a făcut niște eforturi uriașe, a combinat oportunități de investiții din bugetul public cu oportunități de investiții prin fonduri europene. La achiziția celor 25.000 de tablete am reușit să dislocăm 175 milioane de euro pe care să-i punem la dispoziția autorităților publice locale, evident indiferent de culoarea politică, și aceștia să achiziționeze direct și rapid tablete și laptopuri de care copiii au nevoie, măști și dezinfectanți și chiar containere în localitățile unde nu există apă și canal. În felul acesta sunt țintite mult mai rapid problemele acolo unde ele există. E foarte complicat ca, dintr-un birou de Guvern, să știi exact ce se întâmplă într-o comună mai mică din județ”. Totodată, Raluca Turcan a vorbit şi despre cele trei scenarii care au fost, deja, făcute publice.

La un elev infectat, se închide clasa, la 3 elevi confirmaţi, se închide şcoala

„În funcție de criteriile stabilite, dăm posibilitatea școlilor, după condițiile pe care ele le îndeplinesc, să opteze pentru un scenariu de începere de an școlar. Avem scenariul verde, față în față, dacă sunt criteriile epidemiologice și de distanțare îndeplinite, avem pentru copiii din clasele 5-7 și 9-11 posibilitatea unui scenariu galben, adică aceștia să meargă într-un format hibrid la școală, adică aceștia să meargă jumătate la școală, jumătate acasă și apoi să se rotească. Scenariul roșu e cel negativ. Asta înseamnă o evoluție epidemiologică în comunitate de peste 3 la mie, și atunci școala se va desfășura online”, a continuat oficialul.

„Plecăm de la premiza că, odată cu începerea anului școlar, școlile rămân deschise. Însă acestea pot fi închise dacă apar mai mult de 3 cazuri într-o școală, atunci se închide școala pentru două săptămâni. Dacă avem un caz într-o clasă, atunci se închide o clasă, dacă avem mai mult de trei cazuri în trei clase diferite, atunci se închide școala. Evident că se iau toate măsurile de dezinfectare a spațiului”, a exemplificat Turcan.

Impresia Ralucăi Turcan despre litoralul românesc

Revenind la Constanţa, întrebat cum i se pare litoralul românesc, vicepremierul şi-a arătat dezamăgirea faţă de lipsa investiţiilor. „Mi se pare că litoralul românesc are nevoie de o gură de oxigen, de oportunități de dezvoltare. Iubesc litoralul, sunt consumatoare de turism românesc și mi-aș dori ca, așa cum a început primarul din Mangalia, să aducă fonduri europene masive pentru dezvoltarea stațiunilor, perle odinioară, să văd că se va întâmpla pe o perioadă lungă de timp peste tot în județul Constanța. Litoralul românesc are nevoie masivă de investiții și unii administratori, în fruntea primăriilor cred că pot să asigure o înflorire a calității turismului de pe litoral”, a precizat prim vicepreşedintele PNL.

Îi rog pe constănțeni să nu-și irosească votul

Tot în partea a doua a interviului, Raluca Turcan a ţinut să transmită un mesaj constănţenilor. „În primul rând, îmi doresc ca toți constănțenii să înțeleagă că procesul de votare este unul sigur. Și am luat toate măsurile de siguranță pentru ca oamenii să poată să meargă în condiții sanitare sigure la vot să-și aleagă conducerea. E important ca cel ales să aibă o responsabilitate cât mai mare. De asemenea, îi rog pe constănțeni să nu-și irosească votul, să se uite ce a însemnat o guvernare locală PSD, și anume control, lipsă de dezvoltare, pierdere de oportunități, și ce înseamnă totuși o administrare liberală văzută și în Constanța. Diferența dintre PNL și PSD este dată de calitatea celor care candidează pentru ocuparea funcțiilor și, de asemenea, de determinarea lor de a aduce în România forme de sprijin și suport pe care alte țări în jurul nostru le-au valorificat și o duc mult mai bine. Eu cred în forța echipei PNL Constanța și cred că reprezintă o alegere corectă și de viitor pentru toți constănțenii”, a încheiat vicepremierul.

VIDEO, partea a doua

Mirela PASCAL

sâmbătă, 5 septembrie 20202488
mai mult...Interviuri
7 aug 01:23InterviuriBOMBĂ! ADRIAN NĂSTASE AR PUTEA REVENI în PEISAJ de ANUL VIITOR! VIDEO

Adrian Năstase, fost premier al României și fost preşedinte al PSD, a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe...6177

21 aug 00:09InterviuriVIOREL IONESCU: HÂRȘOVA intră ușor, ușor, în NORMALITATE! VIDEO2724
12 aug 00:03InterviuriNOUL ȘEF al POLIȚIEI RUTIERE CONSTANȚA NU este ADEPTUL PÂNDEI în TRAFIC. VIDEO13455
18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3763

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ3411
6 aug 16:32InterviuriMOHAMMAD MURAD: FĂGĂDĂU este o mică PRELUNGIRE a lui MAZĂRE! Video7299
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1617

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video2474
11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație1507
10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5209

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu3408
9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII2662
Vremea
19.7°19.7° - 21.5° joi, 24 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 5.79 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 sep 00:00SportCupa Ligii | Arsenal se impune la Leicester și merge mai departe. Toate rezultatele serii

Arsenal s-a calificat mai departe în Cupa Ligii Angliei după o victorie la limită la Leicester. Echipa lui Arteta a...221

24 sep 00:00SportDinamo Kiev, cu un pas în grupele Ligii Campionilor

Dinamo Kiev, formaţie antrenată de Mircea Lucescu, a făcut un pas important spre grupele Ligii Campionilor la fotbal,...243

24 sep 00:00SportGrecul Stefanos Tsitsipas s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP, după o victorie cu Daniel Evans, scor 6-3, 6-1

Jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas (6 ATP, favorit nr. 2) s-a calificat în optimile de finală ale turneului...175

24 sep 00:19SportTenis: echipa formată din Florin Mergea și Andre Begemann s-a calificat în sferturile de finală ale turneului challenger Sibiu Open 2020

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea şi cel german Andre Begemann s-a calificat, miercuri, în...185

Local
24 sep 19:21LocalALARMANT! RECORD de infectări la CONSTANȚA! 1767 de noi cazuri în toată țara

Până astăzi, 23 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 116.415 cazuri de persoane infectate cu noul...880

24 sep 19:20LocalPERICOL PUBLIC! Depistat la volan, sub influența CANNABISULUI

Depistat sub influența substanțelor psiho-active la volan. La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 17.30,...576

24 sep 19:20LocalAccident rutier cu victimă, în Mangalia

488

24 sep 19:24LocalDacă l-ați VĂZUT, sunați URGENT la POLIȚIE!

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Tuzla au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui PETRUȚ-CIPRIAN...762

24 sep 19:23LocalTransportul public de persoane, în atenția polițiștilor din Medgidia

În perioada 21-22 septembrie a.c., în intervalul orar 12.00-20.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului...475

23 sep 01:19LocalTERIBILIST! Un șofer din Constanța a GONIT cu 222 km/h

În perioada 21-22 septembrie a.c., în intervalul orar 14.00-22.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier...900

24 sep 19:19LocalServiciul de Autoritate Tutelară din Constanța își mută sediul

De pe 28 septembrie 2020, Serviciul Autoritate Tutelară din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială...436

24 sep 19:19LocalDe ce se feresc profesorii de lecțiile online

Școala online a venit la pachet cu mai multe probleme. În afară de orele „sparte” de hackeri care au compromis...621

24 sep 19:18LocalÎncă o tranșă de pubele pentru locuitorii Constanței

493

Politică
24 sep 00:00PoliticăAurescu - convorbire telefonică cu ministrul pentru afaceri externe din Regatul Arabiei Saudite

Dorinţa de extindere a dialogului politico-diplomatic bilateral şi a relaţiilor sectoriale, dar şi evoluţiile...201

24 sep 21:54PoliticăCîţu: Vreau să mă asigur că toate administraţiile vor ajunge cum sunt cele din vestul ţării

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat miercuri, la Târgu Jiu, că, din funcţia pe care o deţine, vrea să...231

24 sep 00:00PoliticăCiolacu susţine că majorarea pensiilor „a stricat puşculiţa PNL“ pentru alegerile locale şi generale

199

24 sep 00:00PoliticăLege promulgată: Solicitările de eliberare a cazierelor judiciare şi actelor de stare civilă se pot face şi prin avocaţi

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind modificarea şi completarea unor acte normative care...205

24 sep 00:00PoliticăOrban: Cadrele didactice trebuie să înveţe să predea online

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Galaţi, în contextul situaţiei speciale create în unităţile de...205

24 sep 00:00PoliticăCiolacu: Oamenii sunt determinaţi să meargă la vot; este ''safe'' dacă respecţi regulile

184

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1617

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2474

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1507

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3763

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2489

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3411

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5209

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3408

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2662

Monden
24 sep 00:00MondenPatricia Arquette şi Ben Stiller vor colabora pentru o comedie comandată de Apple

Patricia Arquette şi Ben Stiller vor colabora din nou pentru un serial, o comedie comandată de Apple, intitulată...193

24 sep 00:00MondenSerialul thriller Lincoln: Colecţionarul de oase, inspirat de bestsellerul lui Jeffrey Deaver, începe din octombrie la AXN

Serialul thriller „Lincoln: Colecţionarul de oase/ Lincoln Rhyme - The Hunt for the Bone Collector”, inspirat de...191

24 sep 21:18MondenSophia Loren revine după 11 ani de pauză, într-un film regizat de fiul ei şi produs de Netflix

222

24 sep 00:00MondenCum a fost racolat Brad Pitt de către biserica Scientologică, participând la ritualuri violente

Fostul mentor scientolog al actorului a făcut, recent, mărturisiri neaşteptate, dezvăluind pentru publicaţia The...222

24 sep 00:00Monden„Game of Thrones“: HBO confirmă prequelul „House of a Dragon“ pentru 2022

În ciuda pandemiei de coronavirus, prequelul serialului HBO de succes "Game of Thrones" va fi gata, aşa cum era...198

24 sep 00:00MondenTom Cruise va zbura în spaţiu în octombrie 2021

Actorul Tom Cruise, care urmează să filmeze în spaţiu, va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională într-un an,...178

Mapamond
24 sep 00:00MapamondCoronavirus: Vaccinul dezvoltat de compania Janssen începe să fi testat pe 60.000 de voluntari în SUA

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania multinaţională Janssen a început să fie testat pe scară largă...174

24 sep 20:24MapamondPublicaţia Charlie Hebdo, ameninţată din nou de Al Qaida: media franceze lansează un apel la mobilizare

O sută de mass-media publică miercuri în Franţa o scrisoare deschisă în care lansează un apel la mobilizare în...209

24 sep 00:00MapamondRaport: Romii şi nomazii din statele bogate ale UE se confruntă cu inegalităţi frapante

196

24 sep 20:42MapamondTrump îl atacă virulent pe John McCain, a cărui văduvă a anunţat că-l susţine pe Biden

Vizibil înfuriat de sprijinul anunţat de văduva lui John McCain pentru contracandidatul său democrat Joe Biden,...215

24 sep 00:00MapamondRusia extinde lista cetăţenilor UE interzişi pe teritoriul său

Rusia a anunţat miercuri extinderea listei cetăţenilor Uniunii Europene interzişi pe teritoriul rus, o decizie...203

24 sep 00:00MapamondTurnul Eiffel a fost redeschis după ce a fost evacuat în urma unei ameninţări cu bombă

Turnul Eiffel a fost evacuat miercuri pentru circa două ore, după primirea unei ameninţări cu bombă, au anunţat...175

Sănătate
24 sep 00:00SănătateSplenomegalia, complicație a hepatitei C

Hepatită de tip C este o afecțiune virală a ficatului, care se declanșează în urmă infectării cu virusul hepatic...199

24 sep 00:00SănătateInterpretarea valorilor transaminazelor: ce ne "spun" acești parametri

Majoritatea dintre noi știm că atunci când explorăm funcționalitatea ficatului, urmărim valorile transaminazelor,...178

24 sep 00:00SănătateSimptome atac de panică: cum le recunoști în stadiu incipient și cum le oprești

212

24 sep 00:00SănătateVitamina A, vitamina E și zincul combat inflamația

Inflamația din corp poate fi combătută cu ajutorul vitaminelor și mineralelor precum A, E, zinc și a unor...189

24 sep 00:00SănătateInfecția măselei de minte - cum o recunoști și cum o tratezi

Infecția măselei de minte este dureroasă și reprezintă o urgență stomatologică. Aceasta nu poate fi tratată...190

24 sep 00:00SănătateCopiii născuți prematur: cum îi ajută incubatorul și ce rol are în dezvoltarea lor

Majoritatea sarcinilor au o durata de 40 de săptămâni. Un bebeluș ce vine pe lume înainte de săptămâna 37 este...183

24 sep 19:32SănătateSuferi de depresie sau anxietate? Zahărul îți poate face rău

Se vorbește foarte mult despre impactul pe care îl are consumul de zahăr asupra sănătății fizice, acesta...197

24 sep 00:00SănătateCele mai importante complicații ale aterosclerozei

Ateroscleroza este principala cauza de deces în rândul adulților, în țările dezvoltate, iar această afecțiune...191

24 sep 00:00SănătateCe efect are tiroida asupra colesterolui tău

209

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT