REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Raluca Turcan dă garanții USR-ului: Salariile din sistemul medical nu vor scădea

Raluca Turcan dă garanții USR-ului: Salariile din sistemul medical nu vor scădea

Replica API 9 aprilie 2021 | 20:03 1452

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Antena 3, că dorința sa de plafonare a sporurilor la cel mult 20% din salariul de bază „în niciun caz nu va duce la scăderi de salarii” în sistemul medical.

Raluca Turcan

Ministrul a comentat astfel afirmația deputatului USR Adrian Wiener că veniturile medicilor ar urmă să scadă dacă se vor plafona sporurile: „Este opinia unui deputat care probabil nu a înțeles sensul documentului, anume un set de principii în baza cărora ministerele de linie să reașeze politicile salariale astfel încât unele sporuri să fie introduse în salariul de baza”.

„Când ai niște sporuri generalizate e evident că nu sunt sporuri, sunt majorări salariale mascate. Un spor îl dai pentru risc, pentru condiții mai periculoase, fie că motivație pentru o performanță mai bună. Aceste sporuri care ajung în sistemul de sănătate și până la 85% pot fi incluse în salariile de baza astfel încât să fie reașezate salariile pe grilă și chiar unii angajați cu salarii mici să beneficieze mai repede de majorări salariale decât alții cărora le-au crescut salariile.

Medicii și asistentele sunt acum salarizați la un salariu de bază raportat la nivelul anului 2022 și pe anumite specializări sporurile merg până la 85%. În cadrul acelorași specializări sau tipuri de spitale, personalul TESA (brancardier, infirmiere, administrație) nici măcar nu sunt incluși pe grilă din domeniul sănătății, și sunt salarizat pe grilă din 2019.

De aceea noi suntem într-o etapă extrem de nepanicardă pentru potențialii beneficiari pentru că noi am stabilit un set de principii de bun simț:

1. Salariul în plata același pentru toată lumea

2. Unele sporuri pot fi scoase și incluse în salariul de baza

3. Unele sporuri trebuie să fie acordate în suma fixă pentru aceleași tipuri de risc

4. Dacă rămân alte sporuri suplimentare acestea să nu depășească 20% din salariul de baza

În niciun caz nu vom ajunge la scăderi de salarii”, a declarat Raluca Turcan, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In sistemul sanitar este o mare discriminare: Colegi de sectie unii cu salarii la nivelul 2020 altii la 2022. Draga redactie ar fi bine sa intrebatii guvernantii cum au fost afectati de ordonanta inghetarii salariilor la nivelul 2020 cei cu salarii la nivelul 2022. Nu este firesc cand dau o lege de inghetare a salariilor sa afecteze toate categoriile de bugetarii? Sunt niste raspunsuri pe care le asteapta foarte multi cititori.
6
1
Sisteme sigur vor scadea. Felicitari votantilor PDL, PNL, USR, PLUS
10
2
au cu ce sa-i santajeze, ai vazut ca dupa ce voiculescu le-a spus ca au falsificat infectarile ca sa tina alegerile, l-au lasat in pace???
7
3
Bun asa ! COALITIE ! Ha ha Ha !...
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614