REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Raluca Turcan: Decizia CCR, ciudată şi aparent în favoarea infractorilor

Raluca Turcan: Decizia CCR, ciudată şi aparent în favoarea infractorilor

Replica API 19 iulie 2019 | 03:23 406

Raluca Turcan

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, consideră că decizia CCR cu privire la proiectul de revizuire a Constituţiei depus de PNL este ''ciudată'' şi ''pare a fi în favoarea infractorilor'', ea aducând în discuţie necesitatea unei dezbateri privind reorganizarea funcţionării Curţii Constituţionale.

"Decizie ciudată a CCR. Din nou pare a fi în favoarea infractorilor. Asemenea celei precedente, prin care, la cererea lui Florin Iordache, marii infractori au avut câştig de cauză. PNL nu renunţă să transpună votul la referendum în lege. 6,5 milioane de voturi nu pot fi ignorate. Aşteptăm motivarea CCR şi redepunem la Parlament proiectul fără aspectele criticate de CCR", a scris, joi, pe contul său de Facebook, Raluca Turcan.

Liderul deputaţilor PNL arată că e necesară o dezbatere în societate cu privire la reorganizarea funcţionării CCR.

"Cred că trebuie să avem o dezbatere serioasă în societate pe reorganizarea funcţionării CCR: depolitizarea CCR, modificarea componenţei acesteia, a procedurii de numire a judecătorilor şi a felului în care se iau deciziile. CCR trebuie sa fie o instituţie aptă să-şi îndeplinească rolul său constituţional în favoarea tuturor românilor", a scris Turcan.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, joi, că trebuie lăsat la latitudinea legiuitorului să stabilească pe cine amnistiază, au declarat oficiali ai instituţiei.

Aceştia au amintit de dreptul preşedintelui de a acorda graţierea individuală, care se dă în primul rând pentru motive umanitare, şi au adăugat că este greşit să i se interzică şefului statului să graţieze un condamnat pentru motive ce ţin de viaţă şi sănătate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O inapta politic cum e turcan nu stie sa inteleaga motivatia ccr care e clara. Romania nu e singura in lume ... Trebuie sa mai respecte si drepturile pe care umanitatea in ansamblul ei le vrea. Infractorii pot fi pedepsiti daca exista un sistem de legi corect nu neaparat o modificare fortata de constitutie.
0
1
lasa, ca vin alegerile
2
1
Doamne cat de scarboasa este forma asta de viata abjecta!
4
1
Bai CCR, voi sunteti cu capul! Nu ati admis voi inainte de referendum ca solicitarea presedintelui este constitutionala? Nu asta au votat Romanii la referemndumul din 26 Mai!? Sau ati intors voi acum cu deliorga si stan aceasta decizie!!! Cred ca intindeti prea mult coarda si in curand dau romanii cu voi de pamant! Da, e adevarat, guvernarea PSD & ALDE distruge tara asta, dar CCR-ul e unealta ticaloasa cu care face asta. Si trebuie neaparat schimbata Constitutia, atunci cand o sa ne revenim ca natie dupa betia cumplita din 2016, prin care am dat conducerea tarii unor talhari dovediti.
3
7
a votat si ma-ta ? de unde 9 boule ca simina a lipsit . Bai lustragiule , dintr-o morocanca muista nu putea iesi decat un oligofren .
2
2
9 voturi ale lingailor de cacat pesedist.Mai aveti putina rabdare ca mai luati muie cu cacat cat cuprinde. Sunt ultimele voastre convulsii !!!
4
4
auzi culmea postarii, Livia Stanciu, Dabiel Morar,consiliera lui Iohannis au devenit pesedisti @1728 esti prost?Raspuns corect, Da cu D mare decizia luata este 9 la 0 ! Au navalit postacii sa-l scoata pe Iohannis din cacatul in care s-a bagat,sa nu faceti valuri ca-i intra in gura!
5
4
cum adica aparent ??? Esti proasta ???
6
0
E clar la referendum intrebarile nu au fost bine alese. Este greu cand nu te pricepi iar consilierii sunt slabi. Putea sa intrebe sunteti de acord cu depolitizarea si reformarea CCR prin selectionarea si numirea judecatorilor de catre CSM in baza unui examen? Cu doua raspunsuri da si nu incape vorba.
6
1
dar cine este ccr sau componenta?, analfabeti plantati de un detinut, nulitati absolute- constitutia poate sa prewvada si desfiintarea acestei haite?
6
9
5 milioane si ceva de prosti cu capra in frunte au luat muie de la CCR ,popor de prosti si incuiati ,dar cu aere de destepti ,s-au dus ca oile la vot be, be ,be ! am votat Daaaa, sa moara ciuma rosie de necaz !Ce destept si intelectual sunt cand beculesc cu telefonasul in piata Victoriei !dar precum capra ,coada raioasa jos nu o lasa !Hai muie PNL USR si Iohannis !Cu mult cacat!Bai vitelor, ne place nu ne place, CCR a hotarat !
13
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614