REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

RALUCA TURCAN, în vizită la BURSA LOCURILOR de MUNCĂ din Constanța. VIDEO!

RALUCA TURCAN, în vizită la BURSA LOCURILOR de MUNCĂ din Constanța. VIDEO!

Replica API 27 iulie 2021 | 00:18 3611

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a fost prezent marți, 27 iulie, într-o vizită de lucru oficială la Constanța. Oficialul a stat de vorbă cu angajatorii dar și cu cei prezenți ce căutau un loc de muncă. Mai apoi, aceasta a declarat: „De la începutul anului până în prezent numărul contractelor de muncă a crescut cu 120.000”.

Turcan și-a început programul la 8:30 cu o vizită la Șantierul Naval Constanța, apoi a fost prezentă la bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM la UMC, vizita a continuat cu o întâlnire cu angajatorii.

Constănțean, la bursa locurilor de muncă: „Am pierdut tot dar nu mai vreau să ajung la închisoare”

Angajatorii și constănțenii au fost în număr destul de mare la bursa locurilor de muncă. Un bărbat i-a transmis ministrului că a fost în închisoare și este în reabilitare, dar vrea să se angajeze pentru că nu mai vrea să treacă niciodată prin ce a trecut. „Am pierdut tot, e vina mea, dar nu mai vreau să ajung la închisoare. M-au eliberat condiționat. Dacă eram mai tânăr plecam afară. Este greu cu 140 de lei pe lună. La vârsta mea îmi este greu”, a declarat Mircea Constantin M.

Un angajator i-a transmis ministrului că are 200 de angajați dar mai are nevoie de cel puțin de 60 de angajați. Un alt angajator este în căutare de salvamari.

Un alt angajator caută trei persoane care să muncească part-time. Femeia de 65 de ani i-a spus ministrului că este indignată că tinerii nu mai vor să muncească pentru că sunt ținuți „în brațe” de părinți.

Ziua se va încheia cu vizita la Șantierul Naval Damen din Mangalia.

Video:

Cei interesați pot merge la Bursa Locurilor de Muncă

Constănțenii interesați pot merge la Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM la Universitatea Maritimă Constanța.

Turcan: „Numărul contractelor de muncă a crescut cu 120.000”

„Am stat de vorbă și cu angajatorii dar și cu cei care își caută locuri de muncă și este al nouălea astfel de eveniment pe care îl organizăm la nivel național. El țintește ceva de care România are nevoie, și anume, angajatorii să se întâlnească cu cei care nu au loc de muncă și să încercăm să îi ajutăm să se angajeze în România, bine plătiți. Este nevoie să aducem investiții în țară pentru a crește și salariul oferit de angajatori. Mărturisesc că cifrele sunt încurajatoare și atunci afirm că suntem pe drumul cel bun. De la începutul anului până în prezent numărul contractelor de muncă a crescut cu 120.000.

Au dreptul și ar fi corect ca oamenii să rămână în activitatea profesională. Eu nu sunt ca alți politicieni care se plimbă prin alte ministere. Subiectul legat de pensii va fi rezolvat la mijlocul anului viitor”, a declarat ministrul Raluca Turcan.

Video:

Turcan: 6000 locuri de muncă au fost puse la dispoziție oamenilor

După întâlnirea cu angajatorii, Raluca Turcan a susținut și o conferință de presă. Prezent alături de ea a fost și prefectul Silviu Coșa.

„Am avut o serie de întâlniri benefice pentru mediul privat. Spun lucrul acesta pentru că vă putem demonstra cu cifre, în ultimele 6 luni contractele pe perioadă nedeterminată a crescut, de asemenea, a crescut și numărul salariaților. Nu putem susține consistent pe termen lung asistenta socială și salarizarea dacă nu dezvoltam aceasta componenta.

Condițiile de relaxare ne-au adus în situația de a organiza târguri de muncă pe toată perioada anului. Al nouălea târg de muncă ne aduce cifre favorabile: 4000 de cereri de locuri de munca, 2000 sunt încheiate și 6000 locuri au fost puse la dispoziție oamenilor.

Problemele pe care le au angajatorii țin și de administrația locală, cât și de cea centrală.

Preocuparea noastră este ca toate agențiile județene de muncă să aibă obligația să fie liantul principal între angajator, stat și angajați, nu doar să vină la muncă și să-și ia salariile. Mai mult decât atat, actualizam codul Ocupațiilor, digitalizarea instituțiilor, in special pe cele din subordinea Ministerului Muncii. Cam acestea sunt cele mai importante aspecte discutate cu oamenii de afaceri.

De ce merge în vizită la Damen Mangalia?

Merg la Damen cu 2 obiective: sa înțeleg problemele de acolo și sa-i sprijinim acolo unde au probleme”, a declarat Raluca Turcan.

Andreea VREJOIU, D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa va ia dracu
2
0
Cea mai inepta faptura din Univers.
9
1
Veorica e geniu pe langa asta spalatule pe creier!
11
2
Cand am vazut aceasta mascota
6
3
Ca nimeni n-o intrece inca pe Veorica analfabeta. Tot pe primul loc este
5
8
Va sta bine doamna langa eminenta cenusie Omocea ,mult succes pnl cu asa oameni pe asa functii!
11
0
A venit si ea pe model Elena care dintre ele?decideti voi ca oricum toate au facut cam acelasi lucru
13
0
scoate femeile la pensie la 57 de ani, nu la 63. modificati legea pensiilor. care vor si pot, sa lucreze si pana la 100 de ani.
12
0
Deja isi cauta de munca?
21
0
asta nu este aia care nu stia exact cati ani are? si care spunea ca Doamne fereste sa te culci viu si sa te trezesti mort?
16
0
ddar dansatoarea din buric v-a dat SMART din ms dos, si nu s-a inregistrat la fortele de munca sa ii dati un job de spalatoreasa, a sunat la un nr de tel si a ajuns in top five cash traiasca familia voastra, peneleilor
11
1
A venit la sedinta PNL pe bani publici
17
1
asta e gacica lu stolo care striga dupa el in aeroport ca sia uitat periuta de dinti la ea in bagaj ca sa vada lumea cu cine e ea cuplata
24
0
sal min necalificat 2300 studii sup 2350 maturator constructii 3000 aceleasi cacaturi de stiri la tv si in ziare cine va da lista cu stiri mancatorilor de cacat
23
0
La mangalia ce sa caute ? Sa le multumeasca celor din conducere ca urmeaza sa disponibilizeze cateva sute de angajati ai santierului ? Sau sa i ajute pe olandezi sa obtine tot pachetul de actiuni ? Multe intrebari ar fi de pus .
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614