REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

RALUCA TURCAN, la Neptun: Fondurile euro ar fi fost RISIPITE, dacă nu ÎNLĂTURAM Guvernul DĂNCILĂ!

RALUCA TURCAN, la Neptun: Fondurile euro ar fi fost RISIPITE, dacă nu ÎNLĂTURAM Guvernul DĂNCILĂ!

Replica API 4 septembrie 2020 | 14:57 2523

Vicepremierul Raluca Turcan se află la Neptun, într-o vizită de lucru. Cu această ocazie, a susținut o conferință de presă, la care participă și Marcel Boloș - ministrul Fondurilor Europene, deputatul Bogdan Huțucă -președintele filialei PNL Constanța, Cristian Radu - primarul municipiului Mangalia și Mihai Lupu - candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Aceștia abordează subiecte de interes local, precum și teme ce vizează dezvoltarea județului pe termen mediu și lung.

"Ne bucurăm de prezența doamnei vicepremier Raluca Turcan si a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Multe localități au fost deblocate. E o zi importantă: semnăm la accesarea, de către primăria Mangalia, a trei fonduri europene, investiții care vor crește nivelul de trai al locuitorilor din Mangalia. Aceasta e campioană la accesarea acestor fonduri: vorbim de peste 50 milioane de euro, care se regăsesc în infrastrctură, sanătate, educație, reabilitatea stațiunilor" a declarat Bogdan Huțucă.

Mangalia, exemplu de bună practică

"Peste 4 ani, Mangalia, care va fi condusă tot de Radu, va fi una din localitătile care vor reprezenta exemplu de buna practică", a mai spus Huţucă.

"Accesăm fonduri europene pentru proiecte importante. Vorbim de o bază sportivă unde vor funcționa 2 bazine de înot, de o grădină de vară și nu numai. Sunt 7 ani de muncă în birou, singur nu aș fi reușit. Primăria Mangalia nu a pierdut nicio finanțare europeană. Nu ne vom opri aici" a completat Cristian Radu.

"Este o bucurie să putem fi alături de primarul Cristian Radu și de PNL. Îl cunosc pe Bogdan Huțucă, un om de excepție, fără de care politica PNL n-ar fi putut fi implementată. Este o oportunitate ca domnul Radu Cristian să-și continue mandatul de primar la Mangalia. Aici am vorbit de viitor și oportunități valorificate. Ce înseamnă asta: folosirea la maximum fondului euro. Întregul mandat al Guvernului Orban a fost focalizat pe valorificarea potențialului uriaș pe care România îl are, ca membră UE. Au reușit să ofere valorificarea a 600 milioane de euro care ar fi fost risipiti dacă nu înlăturam Guvernul Dăncilă. Avem proiecte semnate pentru 3.2 miliarde de euro. 1 miliard de euro, anul trecut, au fost atrași de PSD, în timp ce PNL a atras, până acum, 5,7 miliarde de euro", a spus Raluca Turcan.

"Traseul european de dezvoltare al Mangaliei e ireversibil, așa cum România s-a inscris pe drumul ireversibil al modernizarii. Sunt 3 proiecte care se semnează azi la Mangalia, în valoare de 9 milioane de euro, este un eveniment deosebit. Este o șansă unică a autorităților locale de a schimba soarta localitătilor în bine. Îl felicit pe dl primar pentru hărnicia de care a dat dovadă. Mangalia este pe mâini bune. Iar asta spune o singură cifră: 50 milioane de euro, bani europeni. Aveti perspectiva de a face lucruri bune pentru tot ce inseamnă dezvoltarea locală", a declarat Marcel Boloș.

"În judeţul Constanţa, sărăcia e la ea acasă. Este un lucru umilitor pentru acest judeţ bogat. Văzând aceste fonduri europene, de ce n-aţi atras fonduri pentruacest judeţ", a spus Mihai Lupu, referindu-se la primarii PSD, care "s-au mulţumit doar cu banii de la CJC".

"Județul Constanța se află printre primele județe din țară. Dar vorbesc de toate finanțările", a declarat Luminița Mohailov, director general ADRSE. Municipiul Constanța a primit suma predefinită, nu avem depășiri, iar din punct de vedere al implementării are întârzieri. Vorbim de 40-50 milioane de euro. Adică, Mangalia a depășit Constanţa.

Citeşte şi: Mangalia a DEPĂȘIT municipiul Constanța la capitolul FONDURI EUROPENE

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum a putut sa se afiseze cu ordinarul de primar de la Mangalia? Am fost toata viata PNL ist ,nu il votam pe Radu ca e un escroc, dar la CJ l-as fi votat pe Lupu. Dupa ce s-a afisat cu licheaua de Radu...votez orice altceva.
1
0
Bravo Raluca doar tu imi lingi mingeacul nu lasi pe nimeni sa o faca
2
3
Comentezi pt a te afla in treaba ! Raluca are dreptate. Si pana la urma e o tipa bine, inalta, bine facuta. Gelule, nici limbi in bizdac nu ai fatza sa-i dai !
2
6
Bine ca ati venit voi, cu mangleke voatre, davas la mwie de excroci ce sunteti.
6
3
Este frumos in casele lui Ceausescu, a fost si Rares Bogdan... Ne vrea binele si noi nu pricepem...Alupigus, turcano.
5
3
Macar Veorica isi stia data nasterii !.... Iar ministrul papagal BODE , dupa 5 zile vine ci declaratia ca cica in timpul accidentului el se odihnea pe bancheta din spate ! Sau poate in portbagaj ?!?!? Prosti rau liberalii astia de frunte !!!!
12
4
Adevarat grait,voi si risipiti dar va si imprumutati!Nu voi alege de la niciun partid voi alege un independent o ultima solutie si daca nici asta nu merge va lasam sa va votati intre voi,ca tot va puneti fonduri uriase pt. panouri si plimbat prin tara din banii contribuabililor
12
2
mweeepnl!!!!!!
10
4
macar psd a mai dat pe ici pe colo,voi pnl nema.o sa va duceti pe poola penele.
16
5
auzi lepra dracu...nu ti-e rusine sa minti in halul asta? pe timpul pdl-ului ce s-a intamplat?? ati luat fonduri fiindca ati praduit tara..si stati cu fustita sus!! sunteti rusinea din istoria politicului romanesc!!
14
3
leul s-a devalorizat la maxim istoric azi dupa 1 an de guvrenare pnlista si nu au dat nici salarii marite, nici alocatii marite, nici pensii marite asa cum spuneati ca ca a facut psd-ul , in schimb ati furat voi la greu ca poporul idiot v-a crezut, pai dancila e geniu pe langa turcana asta!!!
21
4
a fost smuls din ghearele psd-ului si a ajuns pe masa pnl-ului,..in rest joc de glezne
16
4
Domn primar...nu spuneti nimic de realizari? Sunteti pe locul 1 la datorii in toata Romania ...ati facut bugetul praf...in 2 ani de mandat ati bubuit tot, nimic nu v-a scapat! Aveti procese peste procese pierdute pe bani grei...conturile la banci oprite!! Ce mai ...sunteti o minune de primar...banuiesc ca de aceea toti vin sa va vada ca pe moaste...chiar au ce invata?! Cum sa distrugi un oras si sa te imbogatesti din pacanele si pariuri sportive...CR is the best one!!...la tocat banii...
17
4
Mincinoasa, manipulatoare si incompetenta, asa cum sunt toti si toate din PNL! Huoooo, ue PNL, ue Murad, ca si tu esti cu ei, araboi pervers!
22
5
toata vara la mare, in vizite de lucru, ca plasticul nu sta bine la caldura si lumina UV
18
4
Pricepe asta ce si cum.......?
8
3
Muie limbista ma-ti de jigodie ordinara, sa mori pe drum inapoi spre bucuresti scarba ce esti
11
6
S.o crezi tu laba minuscula!! Peste 4 ani tz.aduce ma.ta pachete la Poarta Alba . Esti pe farash kakatule ordinar!
12
1
NU EXISTA NICI UN VIRUS! TERMINATI CE CRETINEALA ASTA!
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369