REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Raluca Turcan: PNL va pune imediat în aplicare rezultatele referendumului pentru Justiţie

Raluca Turcan: PNL va pune imediat în aplicare rezultatele referendumului pentru Justiţie

Replica API 27 mai 2019 | 00:00 246

Raluca Turcan

PNL va pune imediat în aplicare rezultatele referendumului pentru Justiţie şi solicită în mod imperativ adoptarea legii propuse de PNL privind votul electronic, a anunţat, luni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

"Votul de ieri a arătat voinţa zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupţiei şi minciunii! 6 milioane de români au venit la vot şi au spus DA la referendum. Partidului Naţional Liberal a câştigat alegerile europarlamentare şi a salvat calea europeană a României. Este un vot care ne onorează şi care ne obligă enorm", a scris Turcan pe Facebook.

PNL, adaugă ea, va "începe să transpună rezultatul de ieri în lege, în procedură de urgenţă", prin următoarele proiecte: revizuirea Constituţiei în sensul interzicerii amnistiei şi graţierii pentru faptele de corupţie, prin completarea art.73 din Legea fundamentală; revizuirea Constituţiei pentru interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul Justiţiei, prin completarea art. 115; extinderea controlului constituţional asupra ordonanţelor de urgenţă, prin modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, permiţând Instanţei supreme să se adreseze CCR în acest domeniu.

Liberalii mai doresc adoptarea, în procedură de urgenţă, a legii votului electronic pentru românii din diaspora.

"Legea a fost iniţiată de mult timp de PNL, însă proiectul s-a lovit de piedicile puse de PSD şi ALDE la Senat. Proiectul nostru poate fi adoptat imediat la Camera Deputaţilor. Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susţinerea românilor, care au stat la kilometri de cozi la secţiile de votare în cea mai frumoasă zi pentru democraţia românească. Facem apel la toate partidele de opoziţie să ni se alăture în acest demers!", a mai scris Raluca Turcan pe reţeaua de socializare.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Referendumul cu 100 si ceva de parlamentari de ce nu a fost pus in aplicare??? Muie cu paine intregii cloace politice din tarisoara noastra scumpa!!! Muie basescu!
1
0
Mai mokanel ia o muie impreuna cu cei pe care i-ai votat,pentru linistea ta !
0
0
PNL! Va vine randul sa fiti huiduiti? Sper sa nu! Altfel poporul va iesi in strada. Nu ne mai prostiti niciunul! Romanii s-au desteptat!
3
0
Da referendumul ala care am mers la fot cu toti ca prostii pentru reducerea numarului de parlamentari ati uitat de el .
1
0
Mai bine fa ce stii tu mai bine, ca in tinerete. O cafea si apoi sa o servesti pe sub masa. Ai ajuns politiciana...... amarato.
3
1
Acum voi trebuie sa rezistati bai panarame iudeo comuniste
3
2
Ati luat muie pad si draqnea. Luati cu lamiie sa mearga mai multa. Ti ai draq de hoti si koorve
4
6
Heil Iohannis ! Sieg heil !
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108