REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

RANGE ROVER Sport FURAT din Constanța! Infractorii au plecat și cu 2 SCUTERE și un Opel!

RANGE ROVER Sport FURAT din Constanța! Infractorii au plecat și cu 2 SCUTERE și un Opel!

Replica API 13 decembrie 2019 | 00:00 523

Factorii care favorizează furturile

Factorii care favorizează furturile

Hoții își continuă activitatea, inclusiv în Constanța. Și, având în vedere că sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă în care infractorii își întețesc acțiunile, oamenii legii au o serie de sfaturi, dar și explicații legate de motivele din pricina cărora sunt posibile aceste furturi. Spre exemplu, în ultima perioadă, la malul mării au fost sustrase atât autoturisme, cât și scutere.

Pe site-ul Poliției Române apare, la categoria ”Autovehicule furate”, un moped Gondola Gopop Zip, cu seria de caroserie L82TCAP7591000009, vișiniu, fabricat în 2000, sustras în data de 20 noiembrie 2019. De asemenea, persoane necunoscute au furat, în data de 17 noiembrie 2019, și un moped cu seria de caroserie L82TCAPC484002666, roșu, fabricat în 2008. Tot la categoria ”Autovehicule furate” apare și un Range Rover Sport, cu seria de caroserie SALWA2EF3GA562343, negru, fabricat în 2016, cu numărul de înmatriculare CT65MAH, dar și un Opel Astra, gru, fabricat în 2005, cu numărul de înmatriculare CT13DWZ și seria de caroserie W0L0AHL3555118304.

Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, polițiștii au prezentat câteva cauze şi condiţii care favorizează acest gen de infracţiuni. Spre exemplu, neglijenţa posesorilor de autovehicule, cu ocazia parcării şi asigurării acestora. În multe cazuri, posesorii de autoturisme le parchează în locuri neamenajate, nepăzite şi neiluminate ceea ce favorizează activitatea hoţilor. Aici se încadrează şi posesorii "care uită" la vedere în interiorul maşinii lucruri tentante, ca: genţi tip "Diplomat", telefoane mobile, aparatură electronică, poşete de damă. De asemenea, sunt situaţii în care autoturismele sunt lăsate descuiate şi chiar cu cheile în contact ori, din cauza unor defecţiuni, sunt lăsate perioade îndelungate de timp în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate. Un alt factor care duce la furturi poate fi și încrederea acordată de unii posesori de autovehicule faţă de persoane necunoscute sau nedotarea autoturismului cu dispozitiv antifurt. Nu trebuie uitat că orice sistem electronic de alarmare nu poate fi decât binevenit sau dacă nu trebuie folosit un sistem de blocare al uşilor cu chei neconvenţionale.

Direcţia de prevenire a criminalităţii recomandă posesorilor de autoturisme:

Contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare, antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor; asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor; a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori; ca proprietarii de autoturisme atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme, exemplificând în acest sens: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip "Diplomat", aparatură electronică, etc.; ca autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului de persoane; poansonarea roţilor autoturismelor în scopul identificării de către proprietar a acestora în cazul furturilor. Nu uitați: spărgătorii vor profita de fiecare clipă care o manifestaţi prin neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, dar mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă scuteşte de neplăceri. Totodată, oamenii legii vă sfătuiesc să păstraţi acasă actele şi o fotografie a autovehiculului! În cazul când veţi fi victima unui furt auto, aceste documente sunt extrem de utile poliţiei pentru căutarea şi regăsirea rapidă a acestuia - inclusiv prin intermediul internetului.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e range ul din poza. Masina era 2018 si svr.
1
0
ba politia ori e proasta ori e proasta poi omu parcheaza pe unde apuca ca in mortii lu fagadau nu avem locuri de parcare ce sa mai zic de locuri pazite deci locala si politia ar trebuii sa patruleze mai mult, cineva a zis ca un range ca ala nu se poate fura ,prietene orice masina se poate fura si app cautati pe youtube cum se fura un x6 in 30 sec .
5
5
Un range ca ala nu se poate fura!asta e jmecheria proprietarului.lumea doarme in ghete.o da cuiva pe cateva mii cu conditia ca masina sa dispara din peisaj.el o da furata,asiguratorul il despagubeste si toatalumea e fericita.in plus,daca ar fi vandut-o pe piata n-ar fi luat banii oe care ii primeste de la asigurare.
7
2
De opel, sa o suji cu tigaia ta tdi. Rangeubala alb nu va pleca pe roti, va fi dezmebrat si transportat la bulgari , moldoveni sua ucraineni sau chiar albanezi! si acolo refacut si reinmatriculat si vandut!
7
2
Da-o dreacu dita-mai masina Rover Alb in recunosti de la o posta , unde poti sa-l ascunzi, iese pe toate camerele din oras.
6
3
saracie mare daca ajungi sa furi opel din 2005 .
9
1
ala da hot. a furat masini adevarate. fiabile. una de plimbare si una de servici.
11
1
roverul ala furat,un prst mai putin pe sosele.Daca a trecut la bulgari,cautati.l in stepele ruse!
9
1
Cum sa furi un opel??? Pai nici gratis nu il iei..
17
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218