REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Range Rover Sport, prezentat în România. Preţ minim fără TVA: 50.900 euro

Range Rover Sport, prezentat în România. Preţ minim fără TVA: 50.900 euro

Replica API 19 iulie 2013 | 00:00 181

Compania Premium Auto, importatorul mărcilor britanice Jaguar şi Land Rover, a prezentat noul Range Rover Sport. Modelul poate fi deja comandat, primele livrări fiind aşteptate în septembrie.

Lansat la nivel mondial la sfârşitul lunii martie la New York, noul Range Rover Sport este unul dintre modelele prin care britanicii speră să îşi majoreze cota de piaţă în segmentul maşinilor exclusiviste. Conform producătorului, vehiculul este "cel mai rapid, agil si fiabil Land Rover construit vreodată".

Încă de la primul contact cu impozantul vehicul, asemănarea cu fratele mai mic, Evoque, este izbitoare. Succesul obţinut de acesta din urmă pe pieţele din întreaga lume şi reacţiile pozitive ale clienţilor în privinţa designului au împins inginerii şi designerii Land Rover să găsească soluţii pentru majorarea dimensiunilor fără a altera imaginea micului Evoque. Rezultatul pare destinat potenţialilor clienţi care considerau micul SUV interesant din punct de vedere al aspectului exterior şi interior dar erau nemulţumiţi de spaţiul pus la dispoziţia pasagerilor. Noul Range Rover Sport satisface din toate punctele de vedere această solicitare oferind în plus opţiunea de a amplasa încă două scaune în spaţiul destinat iniţial bagajelor.

În ciuda faptului că, la fel ca în cazului lui Evoque, modelul este orientat în special către parcurgerea drumurilor acoperite cu asfalt, caracteristicile tehnice îi permit să abordeze cu uşurinţă orice tip de teren. Suspensia din aluminiu şi elementele tehnologice inovatoare ale şasiului fac ca noua arhitectură a celui mai recent model Range Rover Sport să fie mai uşoară cu până la 420 Kg. Acest lucru modifică dinamica vehiculului, permiţându-i să îmbine cu succes manevrabilitatea cu confortul.

Înaintea evenimentului internaţional de lansare a acestui model, din cadrul Salonului Auto de la New York, şeful Land Rover, John Edwards, declara: "Noul Range Rover Sport este vehiculul conceput şi proiectat fără niciun compromis. Păstrând la bază capabilitatea Land Rover, este unul dintre vehiculele cele mai orientate spre asfalt produse de noi, păstrându-şi nealterată capacitatea de adaptare la orice alt tip de teren. Este un vehicul proiectat pentru a experimenta adevarata plăcere de a conduce. Am adus experienţa de a conduce, manevrabilitatea şi agilitatea la un alt nivel, astfel încât Land Rover să ofere combinaţia perfectă între caracterul sportiv şi capabilitate, versatilitate şi lux, la cele mai înalte standarde."

Deocamdată, clienţii Noului Range Rover Sport vor putea alege între patru tipuri de motorizări: două alimentate cu benzină, supraalimentate (V8, 5.0l S/C - 510CP şi noul V6 3.0l S/C - 340CP) şi două propulsoare diesel (TDV6, 3.0l - 258CP si SDV6 - 292CP). Opţiunile de motorizare se vor diversifica în a doua parte a anului 2013 prin introducerea unei versiuni a treia versiuni diesel, SDV8 4.4l - 339CP. În plus, un motor diesel hybrid, inovator şi eficient, va fi disponibil începând cu anul 2014.

Preţul de pornire al noului model Range Rover Sport este de 50.900 euro, fără TVA, iar livrările către clienţi vor începe în luna septembrie.

Sursa: capital

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614