REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Răpită de fostul iubit, lovită și sechestrată! VICTIMA, condamnată dintr-un motiv incredibil!

Răpită de fostul iubit, lovită și sechestrată! VICTIMA, condamnată dintr-un motiv incredibil!

Replica API 14 ianuarie 2019 | 00:46 344

Mai ceva ca-n filme! O tânără din Constanța a fost răpită de fostul iubit în timp ce se afla într-un supermarket din zona CET și, ulterior, a fost sechestrată, fapt pentru care tânăra a făcut plângere la Secția 5, iar polițiștii l-au dat pe individ pe mâna procurorilor. Numai că, în timpul anchetei, femeia s-a răzgândit și, pentru a nu fi acuzat bărbatul și pedepsit conform legii, și-a schimbat declarația. Așa se face că, din calitatea de parte vătămată a devenit inculpat în dosar, fapt pentru care a fost condamnată la un an de închisoare.

Florina S. s-a prezentat pe 11 mai 2017 la Secția 5 Poliția, ocazie cu care a adus la cunoștința organelor de cercetare penală faptul că în seara zilei de 10 mai, în jurul orei 21.30, s-a deplasat la un magazin din zona CET pentru cumpărături. În timp ce se afla în interior, a intrat fostul său prieten, Cosmin B. care, pe motiv că vrea să stea de vorbă cu aceasta cu privire la o eventuală împăcare, iar ea a refuzat, a tras-o de păr în încercarea de a o scoate din magazin pentru a discuta la mașina cu care venise. Femeia a mai relatat poliștilor că s-a opus acestuia, iar în îmbrânceala dintre ei și-a rupt câteva unghii de la mâna stângă. Bărbatul, deoarece nu a reușit să o convingă să iasă din magazin, i-a smuls acesteia telefonul mobil din mână, pentru a o forța în acest sens să iasă afară să stea de vorbă, astfel că i-a spart ecranul telefonului în cauză. Din cauza altercației dintre aceștia din interiorul magazinului, agentul de pază din cadrul magazinului le-a cerut acestora să iasă afară dacă vor să se certe. Din fața magazinului, fostul iubit violent a luat-o pe femeie în spate și a transportat-o pe aceasta, fără voia sa, după cum însăși ea a povestit polițiștilor, până la autoturismul cu care venise în zonă, mașina fiind parcată în apropiere. A fost forțată să intre în autoturism, lovind-o în zona coloanei, blocând ușile, după care s-a urcat la volan și a condus până în zona fostului magazin Billa, unde bărbatul locuiește. Aici, au urmat alte discuții și rugăminți pentru ca fosta iubita să-i mai acorde o șansă și să se împace cu el, însă ea a refuzat. Într-o clipă de neatenție a răpitorului, tânăra de 30 de ani a reușit să-i trimită surorii sale un mesaj cu textul „Ajutor!”, apoi a fost sunată de mama sa căreia i-a spus că fostul său prieten a luat-o cu forța și să anunțe poliția. Cum era și normal, mama a sunat la poliție pentru a solicita sprijin. Speriat, probabil, individul a dus-o acasă pe fosta iubită, lăsând-o în apropierea blocului unde locuiește.

Cum a devenit, din parte vătămată, inculpată!

Dosarul polițiștilor a ajuns, între timp, la procurori care au început o anchetă. Surpriză! Lavinia Florina S., în timpul audierii ei de către procuror, în calitate de persoană vătămată, a declarat aspecte nereale, respectiv că nu a fost lipsită de libertate în mod ilegal de către inculpat, nu a fost agresată de acesta în nici un fel nu s-a speriat ca urmare a comportamentului acestuia față de ea și că acesta nu s-a aflat la volanul autoturismului, cu intenția de a împiedica sau îngreuna cercetările desfășurate împotriva inculpatului. Femeia a mai relatat procurorului că a fost de acord să meargă la el acasă, că mașina nu a fost condusă de el, ci de un amic al lui. A mai relalat că a mers cu inculpatul pe faleza din fața blocului în care el locuiește, unde au stat de vorbă cam jumătate de oră. Cât despre telefonuls part, a mințit că l-a scăpat jos, fisurându-se ecranul. Referitor la mesajul prin intermediulc ăreia solicita ajutor, a relatat că a vrut să îi scrie un mesaj surorii ei să o ajute cu un sfat, dar din cauză că ecranul se fisurase, nu a putut trimite decât mesajul „Ajutor” și că, de fapt, voia să îi scrie „Ajută-mă și pe mine cu un sfat”. Aceleași declarații le-a făcut și inculpatul.

Pentru lămurirea situației de fapt a fost audiat agentul de pază al magazinului, martor la momentul în care bărbatul a scos-o forțat din incintă. Aceasta a povestit exact detaliile relatate inițial în fața polițiștilor de partea vătămată, cum că cei doi se certau și că a fost scoasă din magazin cu forța. Mai mult, potrivit procesului verbal de redare a convorbirilor purtate între mama femeii și operatorii aparținând Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență, reiese că a fost format apel la 112, prin intermediul căruia mama părții vătămate anunța că ”...o bate, o calcă în picioare domne, am primit un mesaj de ajutor și când a sunat, a lăsat telefonul deschis și țipă acolo, e urgie”. Întrucât Florina S. și-a schimbat radical declarația dată anterior, a fost supusă testării poligraf, în urma căruia a rezultat că răspunsurile acesteia la întrebările relevante cauzei au provocat modificări specifice comportamentului simulat.

În urma probelor, susținerile părții vătămate, devenită, pe parcursul anchetei, inculpată, au fost înlăturate de procuror și, pentru că a declarat aspecte nereale, cu intenția de a împiedica sau îngreuna cercetările desfășurate împotriva inculpatului, a fost acuzată de favorizarea făptuitorului. Motiv pentru care femeia a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare. La rândul său, fostul iubit, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, a fost condamnat la 3 ani și 11 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Decizie corecta a judecatorilor. Ei ii place cu bataie , chinuri... masochism. Nu trebuie sa il acuze pe el . Se potrivesc. Aici nu e agresiune a unei femei, e placerea ei bolnava.
1
0
Sindromul Stockholm...
3
0
And next hooker
0
0
avea datorii la el,,
1
0
I.a facut plangere ca nu i.a dat banii pe unghii si pe telefon. Cum i.a facut plata injosita a schimbat declaratia
5
0
Asa ceva se practica de mult la Timisoara,este deja un fenomen stiintific,unde din parte vatamata ajungi partea care a comis agresiunea.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614