REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

RAPORT. DNA le-a făcut dosare penale la aproape 3.000 de magistrați

RAPORT. DNA le-a făcut dosare penale la aproape 3.000 de magistrați

Replica API 19 octombrie 2019 | 02:36 591

Aproape 3.000 de magistrați au fost vizați de dosare penale de la DNA, în perioada 2014-2018, se arată în raportul Inspecției Judiciare, fiind incluși foști membri CSM, inspectori judiciari și un judecător CCR. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt judecători.

În total, la DNA au fost înregistrate 1.459 de dosare vizând procurori (163 dosare deschise în urma autosesizării și 1296 dosare în urma plângerilor, a denunțurilor sau disjungerilor), potrivit raportului Inspecției Judiciare întocmit în urma controlului care a vizat dosarele cu magistrați deschise în perioada 2014-2018.

La nivelul Structurii Centrale şi a structurilor teritoriale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost vizați de dosare penale 845 procurori, dintre care care doi membri/foşti membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi 5 inspectori judiciari procurori.

„În total, la nivelul Structurii Centrale şi a structurilor teritoriale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost vizaţi 1962 de judecători (351 în materie penală şi 1590 în materie civilă - între care un membru al Curţii Constituţionale, 13 judecători membri/foşti membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi 16 inspectori judiciari). În dosarele soluţionate au fost vizaţi 1604 judecători (293 în materie penală şi 1293 judecători în materie civilă, la care se adaugă 11 judecători membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, un judecător al Curţii Constituţionale şi 5 judecători inspectori)”, se arată în raport, conform stiripesurse.ro.

În dosarele soluţionate au fost vizaţi 1.604 judecători (293 în materie penală şi 1293 judecători în materie civilă, la care se adaugă 11 judecători membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, un judecător al Curţii Constituţionale şi 5 judecători inspectori).

La polul opus, în dosarele nesoluţionate au fost vizaţi, în total, 433 de judecători (59 în materie penală şi 365 în materie civilă, la care se adaugă 2 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi 7 inspectori judiciari).

În urma controlului inspectorii judiciari au formulat o serie de propuneri. Între acestea se numără și adoptarea unor măsuri pentru a arhiva suporturile optice cu masurile speciale de supraveghere tehnică.

„Luarea de către organele şi persoanele competente din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a măsurilor necesare pentru stabilirea şi asocierea parametrilor de repartizare pentru fiecare obiect şi introducerea acestora în aplicaţia informatică, în vederea generării automate, precum şi pentru stabilirea şi introducerea în aplicaţia informatică a complexităţii premergătoare pentru completele judecătorului de cameră preliminară/fond”, se mai subliniază în raport în privința propunerilor.

În urma plenului de marți, care a durat 7 ore, a fost validat raportul Inspecției Judiciare privind dosarele de pe rolul DNA cu magistrații. Subiectul creat numeroase discuții contradictorii între membrii CSM.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt o gramada de institutii ale statului care toaca o groaza de bani,macar astia au mai bagat frica in hoti aia mari,sau nu stii cati romani strigau "sa vina D.N.A.",ei tocmai de asta strigau pt.ca politia,garda financiara sau alti cu atributii de control nu faceau nimic.
0
0
e o institutie a statului pe banii multi ai acestuia,ea trebue oricum s a aiva o activitate, buna rea, merge la romani!
0
0
I-au momit excroci cu ceva si astia lacomi cum sunt au pus botul dupa care in loc sa isi dea demisia au preferat sa lucreze ca functionari corupti sa ia spaga si sa execute ordinele puteri politice, si nu D.N.A a facut asta ci penali.
4
0
Chestia e ca nu le-a facut sa ii bage la parnaie. Le-a facut ca sa ii santajeze si sa bage la parnaie nevinovati sau sa achite escroci care erau protejati. DNA e cel mai corupt.
5
2
Foarte bine! Sa le faca si sa-i bage in pirnaie.Gstile de interlopi pazite de politie si magistratura care ne terorizeaza nu rapeau copii de pe strada fara protectia magistraturii. Nu exista magistrat Necorupt tare de tot!
6
0
Ca sa dovedesti vinovatia cuiva trebuie sa ai probe.Aberatiile spuse de cineva fara dovezi,doar ca sa obtina diverse avantaje datorita obsesiei de bani,doar bazandu-se pe minciuna si inventie nu-s probe.Sa iei partea celeilalte parti pt bani,sai spui tot,cand tu esti platit de client,este mizerabil,incalificabil. Arata doar ca 2bani nu da pe meseria sa,ca incalca juramant,etica,statut,secre.Avocatul nu e judecator.Daca medicul nu ar opera criminalii,coruptii,drogatii, alcoolicii,taranii,prostii,saracii,diabeticii ar fii bine, avocatule?Din pacate, nevinovatii ajung sa plateasca intotdeauna.
8
0
Suntem de acord. Justitia in Romania nu este justitie.
12
0
Si clientii multor avocati buni sunt foarte dificili si vor sa scape basma curata desi sunt vinovati si ei stiu asta si mai fac pe fetele mari dupa.
3
0
Dar avocatii corupti? De ce nu ni se dau date si despre ei? Sa ne apucam noi sa scriem pe aici sau pe net despre ei? O vom face probabil, caci tupeul lor si goana lor dupa bani e imensa.
13
1
Si la ce decizii continua sa dea magistrati din Romania degeaba le-au facut dosare,poate daca ar fi fost condamnati la cate 10 ani de temnita grea macar 1000 din aia 3000 le intra astora mintile in cap.Dar cine sa ii condamne ?.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920