REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Raport: În privinţa muncii, femeile au suferit mai mult decât bărbaţii din cauza crizei sanitare

Raport: În privinţa muncii, femeile au suferit mai mult decât bărbaţii din cauza crizei sanitare

Replica API 8 martie 2021 | 00:00 993

Pandemia de COVID-19 a avut consecinţe negative asupra situaţiei profesionale a femeilor în 2020, care au fost nevoite să se ocupe mai mult de copii, în ciuda unor progrese în anumite ţării sau companii, conform unui raport anual făcut public joi de cabinetul de consultanţă Equileap, relatează AFP, citat de Agerpres.

"COVID-19 a avut consecinţe majore şi disproporţionate asupra femeilor în întreaga lume", conform acestui cabinet specializat care adună date despre peste 3.700 de companii cu un capital de peste două miliarde de dolari în 23 de ţări dezvoltate.

"Am asistat la o înmulţire a violenţelor conjugale, la închiderea a numeroase centre care au grijă de copii, în timp ce femeile au continuat să îşi asume majoritatea responsabilităţilor legate de educaţia copiilor şi de menaj", precizează Equileap.

Prin urmare, o femeie din patru din SUA a luat o considerare să îşi reducă ambiţiile profesionale sau să nu mai călătorească, conform unui studiu al McKinsey citat de cabinetul de consultanţă.

"Deseori când trebuie ca cineva să se ocupe de copii, această sarcină le revine femeilor, şi asta nu doar în SUA, dar şi în Europa, unde ar trebui să ne aşteptăm la date similare", a declarat pentru AFP Diana van Maasdijk, preşedinta Equileap.

Marea Britanie a renunţat temporar la obligaţia ca marile companii să facă publice diferenţele salariale între femei şi bărbaţi, sub pretextul dificultăţilor întâmpinate de firme în contextul pandemiei.

În schimb, Madridul a adoptat o lege care obligă companiile să acorde atenţie egalităţii de sexe, ceea ce a permis Spaniei să se plaseze pe poziţia a doua, în urma Franţei şi în faţa Suediei, în clasamentul realizat de Equileap.

Şi, în cazul unor companii şi fonduri de investiţii, egalitatea între sexe a continuat să fie mai atent luată în considerare în ciuda crizei, a adăugat Diana van Maasdijk.

"Există o creştere a interesului pentru investiţiile durabile şi, în acest cadru, vedem un interes tot mai mare pentru chestiunile legate de egalitatea de gen", potrivit preşedintei Equileap.

Ea oferă ca exemplu fondul de pensii japonez (GPIF), care plasează mai mulţi bani în companiile bine clasate în materie de egalitate între bărbaţi şi femei decât în altele.

Companiile cel mai bine notate de Equileap sunt banca norvegiană DNB şi grupul imobiliar australian Mirvac. Urmează compania publicitară britanică WPP şi gigantul francez din domeniul cosmeticelor L'Oréal, care devansează la mică distanţă constructorul auto american General Motors, condus de Mary Barra.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102