REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Raport: Romii şi nomazii din statele bogate ale UE se confruntă cu inegalităţi frapante

Raport: Romii şi nomazii din statele bogate ale UE se confruntă cu inegalităţi frapante

Replica API 24 septembrie 2020 | 00:00 1228

Speranţa de viaţă a persoanelor nomade din Europa de Vest este cu zece ani mai mică decât a populaţiei generale, indică o anchetă la nivel european, care scoate la lumină sărăcia şi inegalităţile frapante de care suferă aceste minorităţi din ţările bogate ale blocului comunitar, transmite miercuri dpa, citată de Agerpres.

Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) a intervievat peste 4.600 de romi, nomazi şi membri ai altor minorităţi tradiţional itinerante din Marea Britanie, Belgia, Franţa, Irlanda, Olanda şi Suedia.

Raportul publicat miercuri arată că aproape un sfert din aceşti copii trăiesc în familii în care nu există venituri suficiente pentru necesităţi de bază precum hrană sănătoasă, încălzire sau chirie.

La nivelul UE, doar 6,5% dintre toţi copii suferă de astfel de privaţiuni.

O anchetă anterioară a FRA printre romii din ţările din estul şi sudul UE a arătat că fiecare al patrulea rom trăieşte într-o familie care a suferit de foame cel puţin o dată în ultima lună.

Raportul de miercuri relevă însă că 'procente neaşteptat de ridicate dintre adulţi şi copii se confruntă cu foamea' şi în Europa de Vest.

Foamea afectează fiecare a cincea familie de romi şi nomazi din Suedia, în majoritatea celorlalte ţări procentul situându-se între 10-15%.

'Acest raport dezvăluie greutăţile şocante pe care prea mulţi romi şi nomazi le îndură în Europa de astăzi', a declarat directorul FRA, Michael O'Flaherty, cerând 'guvernelor şi societăţii să rupă cercul vicios al sărăciei şi excluziunii sociale'.

Raportul, care mai scoate la lumină discriminare şi şomaj, a fost publicat în perspectiva datei de 6 octombrie, când Comisia Europeană îşi va prezenta noua strategie pentru egalitatea romilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca si mizerabila Indie nu a suportat hotiile, minciunile si golaniile lor, cum sa-i suporte lumea civilizata? Efectiv au fost dati afara din India la inceputul secolului zece si au inceput vagabondajul spre Europa impreuna cu hoardele tatare .
4
0
Pai tineti i voi in UE unde vreti ,spalati va pe cap cu ei de ciori imputite .la munca .Numai hotii,jaf ,mizerie.astia sunt tiganii pe care voi ii vrreti integrati .auzi ce gogomanie:discriminati ,nu au loc de munca .voi va auziti ce kkt mancati?Noi astia toti care am fost la scoala ,muncim ,platim taxe ,astia cum suntem ?daca nu ma duc la serviciu ce plm mea mananc ???nu muncesti nu mananci.nu?stau recoltele pe camp si nu are cine sa le culeaga .daca te duci prin sate ,ogoarele sunt parloaga si bufetul e plin de asistati sociali.mars in plm mea cu ciorile voastre .
3
0
Problema este ca de cind au venit in Europa au mintit, dorinta de a munci este zero,vor sa traiasca numai din inselatorii.De aceia populatia este reticenta fata de ei.La inceputuri populatia locala s-a purtat frumos cu ei, dar dupa ce i-a cunoscut mai bine normal ca i-au respins.
6
0
sint tare discriminati!noi muncim toata viata sa ne platim casa,impozite,sanatate,biruripomeni ptr trintori,si ei nu muncesc toata viata,au parte de aceleasi facilitati ca si noi,si sint discriminati cind cersesc,sau pun pe altii s.o faca ptr ei.muriti ba,unde.i mustaciosul sa mai racoreasca din ei ca s.au inmultit precum sobolanii!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108