REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Raportul Comisiei de la Veneția - Raluca Turcan prezintă poziția PNL

Raportul Comisiei de la Veneția - Raluca Turcan prezintă poziția PNL

Replica API 26 iunie 2019 | 02:42 442

Partidul Naţional Liberal are două proiecte legislative care răspund remarcilor din raportul Comisiei de la Veneţia şi diminuează impactul nociv al ordonanţelor date de către Guvernul Dăncilă în favoarea infractorilor, a declarat, luni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan potrivit Agerpres.

Ea a spus, referitor la raportul Comisiei de la Veneţia, că PNL a propus desfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor şi introducerea unui aviz al CCR înainte de emiterea ordonanţelor de urgenţă.

"Partidul Naţional Liberal are în momentul de faţă două proiecte legislative care răspund remarcilor din raportul Comisiei de la Veneţia şi diminuează impactul nociv al ordonanţelor date de către Guvernul Dăncilă în favoarea infractorilor. Pe fond, în acest sens, după ordonanţa de constituire a instanţei pentru investigarea magistraţilor, PNL propune desfiinţarea acestei secţii. Aşadar iată o iniţiativă concretă a PNL în acord cu solicitările Comisiei de la Veneţia şi, de altfel, această propunere a şi fost menţionată în demersurile politice obligatorii pentru a pune în acord legislaţia pe justiţie cu recomandările de la nivelul Comisiei Europene", a afirmat Turcan.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Ea a adăugat că o altă iniţiativă legislativă a PNL se referă la diminuarea impactului ordonanţelor de urgenţă prin emiterea unui aviz de constituţionalitate până la producerea efectelor acestor OUG.

"Aşadar, este un demers concret în Parlament al Partidului Naţional Liberal faţă de politica nocivă de abuz de ordonanţe de urgenţă a actualului Guvern. Nu putem decât să salutăm acest raport şi să constatăm încă o dată că tot ceea ce a spus PNL referitor la politica devastatoare a Guvernului pe Justiţie, inclusiv abuzul de ordonanţe de urgenţă, a fost adevărat şi PNL a acţionat concret în Parlament cu instrumentele pe care le are la dispoziţie", a mai spus Turcan.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Mangalia, Bld. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
2
0
Ciocanitoarea Woody!
2
1
pozitia...KAPRA
2
1
raluca turcan este fratele laurei codruta kovesi
4
1
De blonda, e blonda, de frumoasa nici vorba, pe jumate rusoaica si sigur infiltrata de kgb !
5
1
E frumoasa blonda
1
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920