REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Rapotan e din nou la comanda IPJ Constanţa. Burlacu s-a întors la DNA

Rapotan e din nou la comanda IPJ Constanţa. Burlacu s-a întors la DNA

Replica API 8 decembrie 2012 | 00:00 392

După un 1 an şi 5 luni, vezi cine s-ar vrea şef peste judeţ!

După un 1 an şi 5 luni, vezi cine s-ar vrea şef peste judeţ!

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa este o nucă prea tare pentru cei care au râvnit şi chiar au şi reuşit să ajungă în fruntea acestei instituţii. La un an şi 5 luni de când s-a instalat la comanda IPJ, Valentin Burlacu a părăsit postul, pentru a se întoarce în sânul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În iulie 2011, Burlacu era declarat câştigător al concursului pentru ocuparea postului de şef al inspectoratului, luându-i astfel faţa unui alt doritor - Victor Popescu. Ce urmează? Un nou interimat asigurat de adjunctul IPJ Constanţa, Adrian Rapotan. La un moment dat, se va organiza şi un concurs, iar deja se speculează că ar exista mai mulţi doritori, la bursa zvonurilor fiind vehiculate numele unui angajat în cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, numele lui Mihai Toporan de la Serviciul Arme, Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice, respectiv adjunctul IPJ Camil Manea.

Valentin Burlacu a fost instalat la comanda IPJ în data de 6 iulie 2011, iar pe 6 decembrie 2012 a sosit comunicarea IGPR, conform căreia "comisarul-şef de poliţie Burlacu Valentin, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, a fost detaşat la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru o perioadă de 6 ani. Cu aceeaşi dată, atribuţiile funcţiei de inspector şef al IPJ Constanţa au fost preluate de către adjunctul şefului inspectoratului, comisar-şef de poliţie Rapotan Adrian". Facem precizarea că, în data de 1 noiembrie 2012, "Replica" anunţa faptul că Burlacu a depus o cerere privind reîntoarcerea sa la DNA, acolo unde a activat şi înainte de concursul pentru ocuparea postului de inspector şef al IPJ Constanţa. Solicitarea, coincidenţă sau nu, vine şi pe fondul dosarului primarului din Năvodari, Nicolae Matei, reţinut şi apoi arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că, în perioada iunie-octombrie 2012, i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (Valentin Burlacu, denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în acestea, considerând că sunt "abuzive, nejustificate şi motivate politic". Nicolae Matei i-ar fi promis ofiţerului de poliţie o recompensă, "materializată prin acordarea, în data de 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari", a precizat DNA prin intermediul unui comunicat de presă. La finalul activităţii sale la nivelul IPJ Constanţa, Valentin Burlacu a transmis, scurt şi concins: "Le mulţumesc tuturor pentru colaborare".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218