REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Rareș Bogdan cere decapitarea ANRE: 'Zoltan Nagy a fost de o impertinență rară'

Rareș Bogdan cere decapitarea ANRE: 'Zoltan Nagy a fost de o impertinență rară'

Replica API 21 ianuarie 2022 | 20:42 1238

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat miercuri la Digi24 că la ședința coaliției pe tema facturilor la energie primite de populație, reprezentantul Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie le-a spus guvernanților că nu se poate face nimic. Liberalul consideră că actuala conducere ANRE ar trebui demisă, în acest context, pentru modul în care a gestionat problema creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale, scrie stiripesurse.ro.

Rareș Bogdan

„ANRE este o instituție care trebuie reformată profund. Eu aș fi demis conducerea ANRE pentru modul în care a gestionat problema facturilor. Faptul că producătorii și distribuitorii fac ce vreau fără să existe reglementare, faptul că au existat mai mult de un milion de facturi greșite pentru că distribuitorii au preferat să nu aplice reducerea la factură mi se pare o chestiune destul de gravă. Există o problemă cu ANRE, care a acționat ineficient pe speța creșterilor din energie”, a declarat Rareș Bogdan.

„Trebuie să plece conducerea ANRE. Din punctul meu de vedere, da. Atât Zoltan Nagy, vicepreședintele, care a fost de o impertinență rar văzută la întâlnirea cu liderii Coaliției, cât și Chiriță (Dumitru Chiriță, președintele ANRE) care stă ascuns de două săptămâni. Din punctul meu de vedere au fost ambii complet ineficienți și o bună parte a sfidării companiilor li se datorează. (Zoltan Nagy) ne-a spus cum nu se poate, ne-a explicat cum Comisia Europeană ne sancționează, ceea ce era fals, ne-a spus cum România nu poate reglementa din nou piața după ce a liberalizat-o, cum toată pregătirea reglementării plafonării de prețuri ar dura trei luni de zile din cauza cadrului pe care ei trebuie să îl facă, practic ne-a explicat că prin iulie-august, când nu mai aveți nevoie de gaz decât să faceți mititei și o tocăniță va fi bine și nu vom avea probleme cu gazele, dar pentru următoarele trei luni este imposibil. Eu m-am enervat destul de rău, și Dan Nica, și i-am spus că ne vom asuma politic. Atunci când ești la putere trebuie să își asumi anumite lucruri dacă ești forță politică”, a adăugat liberalul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
latru la comanda si raspund la apelativul raresh
1
0
CA ASTA NU EXISTA DECAT IN RANDUL BOVINELOR !
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614